Rayko
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.12.2010
- Poena
- 210
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i7 9700k 4.8GHz & Noctua NH-D14
- Matična ploča
- Asus TUF Z390-PRO GAMING
- RAM
- PATRIOT Viper Steel DDR4 32GB 3200MHz
- GPU
- RTX 3070 Gigabyte Aorus Master
- Storage
- Samsung SSD 860 EVO 500GB, Samsung SSD 830 256GB, WD Black HDD 1TB
- Zvuk
- Creative SB X-Fi
- PSU
- SS Platinum 1000W
- Kućište
- COOLER MASTER MASTERCASE H500P MESH
- Monitor
- LG 27 GN850 144Hz
- Miš & tastatura
- Redragon M710 & Redragon Aryaman K569
- Ostale periferije
- CM H690
- Mobilni telefon
- iPhone 14 plus
- Pametni uređaji
- Galaxy Watch SM-R800
- Steam
- Curaffte
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Evo mali update mog problema...
Kad sam bio kod Mirze imao sam iste probleme kao i kod mene gde se jos desavalo da nakon restarta kompjutera windows uopste i ne ucita displej drajvere kako od nVidie tako i one integrisane u windowsu:trust: i vraca mi na rezoluciju mislim 640x480 koju ne mogu da promenim. Nakon restarta opet isto a kad ugasim jednu graficku ucita drajvere normalno. Promenio sam tri sli bridga i isto tako da to otpada. Testirali smo jednu po jednu grafu i radile su normalo na def. samo sto je interesantna stvar da nisu bile stabilne ni za 1mhz overkloka bez obzira koliko da smo stavili power target:trust:, pucao bi unigine odmah. Ja sam jednu od ovih terao i na 1300, mhz ima na forumu slika koliko hocete... Medjutim, reinstal. sam windows pre dva dana po treci put i poslednjih dva dana nisam imao problema sa drajverima nakon restarta, igrao sam sinoc Crysis3 jedno sat vremena i radilo je sve ok...
Iskreno se nadam da nije do napajanja nego do lose instalacije windowsa i drajvera... Ako Mirza procita ovaj post neka i on doda svoje misljenje ako sam nesto zaboravio a nije mu tesko znam
Eto za sada toliko pa ako bude (nadam se da ne) jos problema javicu se za pomoc :wave:
PS Mozda sam imao problema i sa ovim pa nisam znao tacno koliki je power target i ustvari kad sam video da je recimo 70% ustvari bio 90%, to kazem jer sam tvrdio da karta nece preko 70% PT a puca u igrama i benchu i da je napajanje problem.. Sta mislite?
Kad sam bio kod Mirze imao sam iste probleme kao i kod mene gde se jos desavalo da nakon restarta kompjutera windows uopste i ne ucita displej drajvere kako od nVidie tako i one integrisane u windowsu:trust: i vraca mi na rezoluciju mislim 640x480 koju ne mogu da promenim. Nakon restarta opet isto a kad ugasim jednu graficku ucita drajvere normalno. Promenio sam tri sli bridga i isto tako da to otpada. Testirali smo jednu po jednu grafu i radile su normalo na def. samo sto je interesantna stvar da nisu bile stabilne ni za 1mhz overkloka bez obzira koliko da smo stavili power target:trust:, pucao bi unigine odmah. Ja sam jednu od ovih terao i na 1300, mhz ima na forumu slika koliko hocete... Medjutim, reinstal. sam windows pre dva dana po treci put i poslednjih dva dana nisam imao problema sa drajverima nakon restarta, igrao sam sinoc Crysis3 jedno sat vremena i radilo je sve ok...
Iskreno se nadam da nije do napajanja nego do lose instalacije windowsa i drajvera... Ako Mirza procita ovaj post neka i on doda svoje misljenje ako sam nesto zaboravio a nije mu tesko znam
Eto za sada toliko pa ako bude (nadam se da ne) jos problema javicu se za pomoc :wave:
PS Mozda sam imao problema i sa ovim pa nisam znao tacno koliki je power target i ustvari kad sam video da je recimo 70% ustvari bio 90%, to kazem jer sam tvrdio da karta nece preko 70% PT a puca u igrama i benchu i da je napajanje problem.. Sta mislite?
https://forums.geforce.com/default/...cause-downclocking-with-314-09-and-314-14-/12Hello everyone. I just wanted to give everyone a quick update. We’ve found an error in our power reporting that under certain circumstances makes it look like there is extra power headroom available. The power readout could, for example, show 90% when in fact you are using 100% of the available power. It’s likely that your card is boosting clocks up until it hits the power limit but the reporting error is causing the power readout to show a number below 100%. Under these circumstances a dramatic increase in fan speed would cause some extra power draw and the GPU voltage and clocks could be dropping in order to stay within the maximum power limits of the card.
We’re working on a fix for the power reporting error and expect to have it available in a future driver. A new driver will be released very soon however it will not include the fix.
Poslednja izmena: