Šta je novo?

680 SLI napajanje problem

Rayko

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2010
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 9700k 4.8GHz & Noctua NH-D14
Matična ploča
Asus TUF Z390-PRO GAMING
RAM
PATRIOT Viper Steel DDR4 32GB 3200MHz
GPU
RTX 3070 Gigabyte Aorus Master
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB, Samsung SSD 830 256GB, WD Black HDD 1TB
Zvuk
Creative SB X-Fi
PSU
SS Platinum 1000W
Kućište
COOLER MASTER MASTERCASE H500P MESH
Monitor
LG 27 GN850 144Hz
Miš & tastatura
Redragon M710 & Redragon Aryaman K569
Ostale periferije
CM H690
Mobilni telefon
iPhone 14 plus
Pametni uređaji
Galaxy Watch SM-R800
Steam
Curaffte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo da se pozalim na jedan problem...
Kad su mi karte u sli modu stalno mi izbacuje crn ekran kod igara koje su zahtevnije i vsync ne vrsi ulogu (frejmovi ispod 120) kod igara gde je vsync u funkciji mi se ne desava. Do zakljucka sam dosao je sam probao svaku kartu posebno i nije mi pucaounigine heaven 4.0 i karte rade normalno a kad su u sli posle drugog kruga crn ekran ( isto i Crysis 3 i tomb pa i f1 2012), pa sam smanjio power target na obe karte na 75% i gle sve radi i prolazi mi unigine bez crnog ekrana:trust: Da li je napajanje pocelo da posustaje....molim za pomoc kolege:wave:

uf.. sta znam ima 2 godine mozda i manje, izgleda da ove fabricki oc karte ne moze da izgura ali me cudi sto je pocelo od pre 3-4 dana odjednom? Da li bi mi odgovaralo neko od 850 mozda

Pa nisam baš siguran koliko troše. Probaj da ih undervoltuješ i underklokuješ, vidi oće li tako raditi. Ne bi trebalo za 2 godine da je otišlo napajanje. Vidi koliko NVidia preporučuje napajanje za te dvije.

Pa preporucuje 850 :D Kazem cim spustim power target i automatskim ogranicim potrosnju sve radi...

Pa brate nisam imao problem do pre neki dan a postavljao sam pitanje da li ce mi biti 750 dovoljno i dobio odgovore da je kvalitetnih 750 dovoljno cak i po drugim forumima kazu da je to ok... Ja sam izlozio problem pa ako imate nekih drugih ideja ok, ja sam predpostavio da je napajanje mozda nije sato sam i napisao sta mi se desava, mozda je nesto drugo u pitanju zato sam i postavio temu:)

Znaci mislis da je do napajanja i zar nema ovo moje napanje jednu 12v granu
Tako je,sad sam i ja video..

X-06.jpg

Jel imas nekog u blizini sa jacim napajanjem da probas?

Po snazi kad sve iskalkulises mada si ti dobro zategao tog Ivicu trebalo bi sve to da radi kako treba..
Imas i dovoljno ampera ,rekao bih...

E sad,nije nista cudno ako ti napajanje ne isporucuje propisanu vrednost , defekti se javljaju,naravno ako je do toga a kako si opisao
sve se vrti oko te potrosnje!

Poslednja izmena:
Nemam nazalost, ma kupio bi jace od 850 samo kad bi sto posto bio siguran da je napajanje u pitanju... sumnjam da jeste jer kad smanjim power target radi ali odtkud znam citao sam na forumima i svi kazu da je to cak vise nego dovoljno..

Na koliko ti radi CPU>?Ajde obori njega na def a karte ostavi kako treba na def powertarget,ne smanjuj nista!
Probaj onda..Znaces da li je napajanje..

Napajanje ima samo jednu granu, tako da nema brige za pravilno rasporedjivanje. Tvoj problem se lako proverava. Nakaci unimer i meri 12V dok radis test sa 2 karte u rezimu kada si dobijao crn ekran. Ako propada napon ispod recimo 11,7V onda imas problem. Takodje gledajuci kablove na slikama ovde http://www.techpowerup.com/reviews/Seasonic/X-750/images/box_cables.jpg

vidim da imas 2x8 pin na svakom, direktno do konektora koji ide u napajanje. Obrati paznju da jedan kabel stavljas na 1 graficku (6+8pin na grafickoj), da se ne bi dogodilo da sa jednog trosis 2x 8 pin, a sa drugog samo da trosis 2x 6 pin. U tom slucaju, postoji samo teorijska sansa da imas pad napona na tom preseku kabela u znacajnom iznosu. kako god da je kvalitetan kabel, amperaze su jako velike. Dakle raspored, pa onda ako nece, sto da ne i rotacija kablova, a na kraju i grafickih u slotovima. Uzmi u obzir da i ploca isporucuje napon grafikama preko PCI-E. Proveri da li ti je sve prikljuceno na plocu, odspoj jedan po jedan konektor i ponovo dobro nabi u konektore. Pregledaj svaku zicu, svaki konektor da li je sve OK, da nije negde "popustilo", pocelo da ispada, da se izvlaci iz konektora, nikad se ne zna.

Poslednja izmena:
Probao sam i to cpu na def. i karte na def. i isto, probao 4 verzije drajvera unazad i reinstalirao windows :S:
Daj da proverim kablove...

Poslednja izmena:
Vidi da li negde gubis kontakt,obavezno to pregledaj..

Eh da,zaboravih da te pitam?Koliko se ventilator zavrti pri full load?
Mislim na napajanje.Ako je pri gornjoj granici opterecenja mora da se cuje!

Poslednja izmena:
Znaci 850 bi trebalo da bude dovoljno... Neki predlog za kvalitetno napajanje...

Poslednja izmena:
Uzmeš onaj LC Power od 1KW i miran si.

:D Nista momci... Hvala puno na pomoci i savetima, uzecu jace napajanje pa cemo da vidimo, hvala jos jednom svima... Za sada cemo da prigusimo kartice malo dok ne stigne novo napajanje

@Rayko

A de mislis ovo da uzmes ? Kod nas nema :p

Nazad
Vrh Dno