Šta je novo?

6610 vs 6100 !! Moji dojmovi...

Faraon

Čuven
Učlanjen(a)
10.04.2003
Poena
601
Pozdrav svima na ovom forumu! Neko vrijeme ga već pratim pa mi se dosta svidio jer su ljudi dosta otvoreni i iskreni a i poslušam pokoji put dobar savjet. Vidim da se povela neka rasprava u vezi Nokije 6100, ali nitko nije bio u mogućnosti probati telefon,pa vam nije prenio iskustva u radu. Eto ja ću vam sve reći koliko je to u mojoj moći,nadam se da će vam pomoći kad budete kupovali( sad je preskupa). :D Ja sam imao priliku da probam oba aparata, pa da ne dužim evo mojih iskustava!
Kao što svi vjerujem znate izmedju Nokije 6610 i 6100 nema skoro nikakve razlike sto se softvera tiče, Nokia 6100 nema radio, i mislim da je to sve.Ostalo je identično. Ako telefon stavite jedan pored drugog vidi se razlika u debljini i duzini. 6100 je elegantno tanak dok je 6610 tek koji milimetar deblji, po visini su tu negdje. Moram naglasiti da se meni osobno 6610 vise dopao.Dizajniran je prosto nevjerojatno dobro,tipkovnica je super ugodna, SMS poruke pišete bez ikakvih problema a tipke imaju kratak hod, i ne puštaju zvukove prilikom pritiskanja,a dizajn tipkovnice je pomalo kockast ali isto tako djeluje jako pouzdano. Izvana je telefon izradjen od kvalitetne plastike koja nigdje ne skripi i sklize, a prostor oko ekrana je posrebren a sam ekran izveden u ravnini s ostatkom kućišta.Završna obrada je za 10,nema konkurenciije. Ekran je super, 4096 boja koje izgledaju tako uvjerljivo da ne povjerujete. Boje su tople ,intenzivne i nema ''ghost'' efekta odnosno duhova na ekranu, samo se ponekad stjece dojam da ako prebrzo radite ekran ne slijedi vasu brzinu ali to se primjeti tek u 1% slucajeva.
Necu vam nabrajati sto aparat posjeduje od funkcija jer to mozete naci na Nokia siteu, samo ću reći da je ono sto je napravljeno izradjeno izvrsno. Baterija je takodjer super.Drzi skoro cijeli tjedan uz veoma intenzivno koristenje. Naravno telefon ima pop-port sucelje za digitalnu kameru koju ja nazalost nisam imao pri ruci.
Komunikacijske sposobnosti su odlične, pričate bez problema čak i ako nema nijedne crtice signala, a signal nikada ne pukne odnosno veza je jako stabilna. Kvaliteta zvuka besprijekorna.
Sad malo o 6100. I ovaj telefon je na mene ostavio velik dojam ali ipak ne kao 6610. Dizajn je jako dobar iako izgleda pomalo jednostavan i već davno viđen.Tipkovnica popravlja cijelu stvar jer su tipke dizajnirane tako da pomalo ulaze jedna u drugu sto izgleda jako cool. Vec sam rekao da je ultra tanka i iznimno malena. Tipkovnica je malo izdignuta iz kućišta i jako dobro leži pod prstima iako ne tako dobro kao kod 661o modela,barem ne meni. pisanje poruka ne predstavlja nikakav problem i jako je ugodno. Ekran je posve identican kao na prethodnom modelu s tim da je nesto udubljen u kuciste odnosno ispod njegove razine. I ovaj model posjeduje pop-port sucelje za kameru. Batrija i prijem signala identični kao na 6610. I na kraju sto vam vise reci.Ovi telefoni nemaju konkurenciju, cijena im je trenutno astronomska ali polako past ce i ona a onda cemo si vjerojatno moci priustiti koji primjerak.Meni je oko zapelo na 6610 i kad skupim novce definitivno kupujem :D
I na kraju nadam se da sam pomogao. Sve najbolje vam želim !
Pozdrav

Takodje sam zainteresovan za Nokiu 6610. Evo gledam je jedno 6 meseci ali nazalost samo na net-u i izlozima.
Hvala na ovako iscrpnom review-u ili preview-u, kako se to vec moze okarakterisati, jer je to jos vise ucvrstilo stav da je to moj sledeci telefon.

Pozdrav!

alexa je napisao(la):
Takodje sam zainteresovan za Nokiu 6610. Evo gledam je jedno 6 meseci ali nazalost samo na net-u i izlozima.
Hvala na ovako iscrpnom review-u ili preview-u, kako se to vec moze okarakterisati, jer je to jos vise ucvrstilo stav da je to moj sledeci telefon.

Pozdrav!

Hehe, i ja je merkam vec neko vreme :)

Nego, jel ima ona externu kamericu ili ne?!

Ima i upravo se pojavila na trzistu. Spaja se putem pop-port sucelja i izgleda kao maleni privjesak. Izgleda jako lijepo. Maksimalna rezolucija 640x480 piksela. Na sebi ima malenu sklopku kojom se moze podesavati kvaliteta fotografija. :D

Super... Evo i konkretnog iskustva. Ja cu da je uzmem kada bude oko 200e (kao sto sam cekao da padne cena 6510). Video sam konacno kako izgleda taj kolor ekran danas na Saletovom 7210, i mogu reci da mi se bas dopada (verujem da je na 6610 i 6100 ekran iste velicine kao kod 7210, ili bar iste rezolucije). Ipak 7210 ce zadrzavati ovu cenu uz blagi pad, dok ce 6610 a onda i 6100 (koji zelim da uzmem) dostici vremenom tu cenu i pasti ispod nje... Isto kao sto je 6510 bio skuplji jako dugo od 8310, a sada su im cene iste, ili je cak 8310 skuplji!

Maxo, a za koliko mislish da ce cene pasti na neki normalan nivo? Mesec? 2? 5?

Zanima me jer sam i lichno zainteresovan da kupim jedan od 3 modela (7210, 6610, 6100) ...

Ja uzimam 6610 kad padne na 250EUR, sad je nekih 370 EUR ili vise, sto je previse.
Sad imam 8310 i prezadovoljan sam sta ce tek biti sa 6610 :D
BTW ekran je isti i kod 7210 i 6100, nema razlika. 7210 je ipak za one kojima treba fancy telefon, a meni treba ozbiljna igracka :)
Pozdrav!

6610 moze da se nadje i za 310 E :)

I ja imam 8310, nekako mi je logicno da predjem na 6610. Pretpostavljam da ima isti, tj. poboljsan softver u odnosu na 8310? Konkretno me zanima organajzer?!

Ne znam da li mislis na polovne ili nove za 310E ali ja sam nasao najjeftinije za 360EUR pa ne znam.
Iako sam sada zadovoljan sa 8310, planiram njenu zamjenu do Nove godine. Ovu cu drzati do tada, a onda 6610 ili eventualno 6100 sve ovisi o cijeni.
E sad da me ubijes ne sjecam se tocno organizera. Mislim da je sve pod folderima ko na kompjutoru, imas malene ikone i u svakoj po neku zabiljesku. Inace najbolja stvar kod ovih novih Nokija je ekran koji je pozamasan, tako da je sve citljivo u jednom pogledu. A slika je za svaku pohvalu, po meni bolja nego na Samsungu S300 koji ima 65k boja

Nova, novcijata u Beogradu ima da se nadje za 310E pa nadalje...

Organajzer mi je jako bitan, jer bukvalno sve ubacujem u njega, bitni su mi ponajvise rodjendani, da se ponavljaju svake godine, a ne kao na Samsungu T100 od XXX evra npr. ta opcija ne postoji :(

E da, posto ima kamericu, da li ima opciju da ubacis sliku onoga ko te zove (kao 7650)??

outlaw je napisao(la):
Nova, novcijata u Beogradu ima da se nadje za 310E pa nadalje...

Organajzer mi je jako bitan, jer bukvalno sve ubacujem u njega, bitni su mi ponajvise rodjendani, da se ponavljaju svake godine, a ne kao na Samsungu T100 od XXX evra npr. ta opcija ne postoji :(

E da, posto ima kamericu, da li ima opciju da ubacis sliku onoga ko te zove (kao 7650)??

Mislis kao P800? ;P :beat:

E, tijamjkubzju i kamerica :D :D :D

meni je 6100 pravi telefon, dok je 7250 san snova... Ono i dizajn i sve sto ima!

Nazad
Vrh Dno