Šta je novo?

6600GT VIVO i program

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Posle malo duze potrage po forumu nisam uspeo da nadjem temu koja mi treba. Ja se izvinjavam ako slicna tema postoji, ili ako sam je postavio na pogresnom forumu.

Treba mi neki dobar program za vivo karticu. Koristio sam win dvr 3 ali mi nije odgovarao, zatim sam koristio media player classic koji je dosta bolji, ali ipak nije savrsen. Naime u cemu je problem, svi ovi programi imaju los deintelace filter koji ili zamucuje sliku ili pravi preskakanje frejmova. Win dvr 3 ima ukljucen jak deinterlace filter koji muti sliko zestoko, a media player classic ima problema koji se manifestuju smenom lepe i lose slike. Sve je ovo meni potrebno zbog kacenja PS 2 konzole. Jedina dobra slika mi je bila na nekom starom media player classic gde je bila skoro savrsena, ali su se povremeno pojavljivale interlace linije sto mi je kvarilo kompletan utisak. Isprobao sam i neki ds scaler (ili slicno) ali on je imao toliko opcija da nista nisam postigao....😛

Ako neko moze da mi preporuci neki dobar program, bio bih zahvalan.

Predlazem da se malo potrudis oko DScalera. Ima "milion' algoritama za deinterlace i ako ti on ne pomogne, drugi nece.

Pored toga, nemoj previse da ocekujes od monitorske slike. Slika na CRT televizoru je neuporedivo bolja.

Poslednja izmena:
DScaler daje ubedljivo najbolju sliku i vredi truda cackanje po opcijama i pronalazenje filtera i parametara koji tebi najvise odgovaraju, ali najbolja kombinacija je ps2+TV.Pricam iz iskustva jer ma koji program koristio nikad nisam mogao da dobijem (za mene) zadovoljavajucu sliku i na kraju sam digao ruke od toga i bocnuo ga u TV.

Naravno, nakacio sam ga na TV, ali mi je zanimljivo da ga pustam i na monitoru. Hvala na odgovorima, uzecu DScaler opet pa mozda ga i nastelujem dobro.

P.S. Zasto mi se slika na monitoru izgasi kada u igri za PS2 odaberem progresive scan? Zar komp to ne moze da prikaze? Da li je to do VIVO mogucnosti ili sta?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno