Šta je novo?

6600gt SLI

• Začetnik teme Začetnik teme bojanh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
6600gt 128mb ddr3 u SLI modu.

zanima me sa kojom karticom su slicne po perfomansama,jel mozda sa 7900gs,gt ili nesto slicno?

procesor je athlon 3200+ 939.

znam da je vreme presisalo ovo odavno,ali zanima me,pa ako neko zna...

Nije bas na nivou 7900GS a pogotovo ne GT, vise je na nivou 7600GT

Prilozi

• sli.webp
    sli.webp
    20 KB · Pregleda: 103
  • sli2.webp
    sli2.webp
    21.4 KB · Pregleda: 72
  • sli3.webp
    sli3.webp
    21.3 KB · Pregleda: 69
  • sli4.webp
    sli4.webp
    22.1 KB · Pregleda: 72
hvala,ovo mi je trebalo da vidim.

a sad jedno pitanje,kad vec diskutujemo.

kakav procesor treba da bi iskoristio 8600gt maximalno,jel dovoljan athlon 3200+ 939 ili mora neki x2?

mislio sam da prodam te 2 6600gt jer trose kao blesave,~110W i da ubacim 8600gt,ali se bojim da navedeni procesor nece 100% iskoristiti mogucnosti ove graficke,vec da je potreban neki x2 procesor.

sta ti mislis o tome?

Neki brzi i moderniji procesor bi svakako dobrano poboljsao performanse, ali to zahteva novu plocu i memoriju.

Taj procesor(mozda malo kloknut) bi trebalo da zadovolji 8600gt,medjutim nedostatak drugog jezgra bi mogao dosta da te koci u novijim igrama.I ne znam da li uzimas nov 8600gt ako to radis obavezno dodaj malo para i uzmi ati 4670 "upari" je sa nekim amd 5000+ i dobices pravu stvar za ekvivalentno ulozae novac.

ma ok,hvala vam,razumem da treba novo podnozje,nego imam tu neke kombinacije jeftine,pa onda zato malo pitam kako rade 6600gt sli i tako to,ali da treba uzeti novi komp,to svakako.

ubrzanje sa 6600 GT SLI u odnosu na 6600GT je oko 40% , 8600GT je sada vrlo jeftina, ali se ne isplati kupovati je, osim na starijim konfiguracijama, gde zbog procesora i napajanja nema poente uzimati novije kartice, ali ovo pre vazi za bartona nego za 3200+.
sto se tice kocenja u novijim igrama, pre ce biti razlog da bi ta 8600GT kocila, nego problem sa procesorom, ali i to zavisi od optimizacije.
pre razmisli o nekoj ati iz hd serije 3 , koju bi napajanje moglo da gura, mada zavisi i koje je napajanje na toj konfiguraciji, kad vec gura bez problema 6600 GT SLI.

Neko moje vidjenje a ujedno i savet(prijateljski) za tebe je da prodaš grafike,ploču ,ram,cpu i na tu kintu dodaš novac planiran za 8600gt i uzmeš neku 790GX ploču sa HD3xxx integrisanom grafikom, i 2gb ddr2 ram-a i gore pomenuti x2 5000.Ovo će ti po meni biti bolja investicija i kasnija platforma za nadogradnju nego da sada ulažeš u 8600gt ili recimo Ati 3850/70 koje će biti sve jeftinije i u kombinaciji sa tvojom trenutnom mašinom slabe za nadolazeće igre🙂

hvala ti na savetu,ali nemam sad para,udarila kriza,pa se moram zadovoljiti i sa kakvom takvom masinom,makar ce biti promene u odnosu na trenutnu konfu i mocicu da odigram oblivion i doom 3 u fullu valjda 🙂

cim bude love,bice i neke novije platforme.
hvala svima.
pozdrav. 🙂

Nazad
Vrh Dno