Šta je novo?

6600gt ili 6800le

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
molim za preporuku:
dvoumim se izmedju ove dve kartice, da li negde moze da se vidi uporedni test? da li je istina da 6800 kartice imaju problem sa memorijom? kakvi su msi-jevi modeli ovih kartica? na sta bi trebalo obratiti paznju prilikom kupovine?:wall:

Ja bih ti preporucio MSI model koji moze da se moduje u 6800 GT bez problema...Prve serije LE kartica su bile bagovite ali ove move koje dolaze rade ako sat...😉
Stoga ja preporucujem karticu koju sma ja narucio za sebe 😉
A stose tice 6600 karttica , jedino sto mmi se svidja ma njih je memorija 2.2 ns
Poz..

6600 GT apsolutno!
Brza memorija donosi znacajno unapredjenje performansi.
Piutanje je da li mozes da modujes nove LE-ove i da li ce u opste da rade.
+ LE-ova ce uskoro da nestane, pa ako bas 'oces njega pozuri!

Nedjo je napisao(la):
6600 GT apsolutno!
Sve je to u redu Nedjo, ali reci ti meni gde ima da se kupi 6600GT AGP???
6800LE AGP ima, dakle... mozda sam dezinformisan ili prodavci "kriju" doticne 6600GT 🙂

Nedjo je napisao(la):
6600 GT apsolutno!
Nije mi jasno kako mozes da mu predlozis 6600 GT...???
Ako lik moze da bira definitivno neka uzme 6800 LE + mod u GT ...jeste da LE kastice imaju memoriju 2.8ns ali zato to zanemarujemo kad se otkljuca pomocu RT 😉
Poz...

M3 je napisao(la):
Nije mi jasno kako mozes da mu predlozis 6600 GT...???
Ako lik moze da bira definitivno neka uzme 6800 LE + mod u GT ...jeste da LE kastice imaju memoriju 2.8ns ali zato to zanemarujemo kad se otkljuca pomocu RT 😉
Poz...
Pa koliko je meni poznato cak i kad se ne otkljuca to je otprilike slicno, zar ne ?

Poslednja izmena:
PA i ja mislim po difoltu , ali kad se ova prva o/c (ima veoma raspolozivu mem.) onda je 6600 LE puno bolja od nje...
ALi u suprotnom kad se ova otkljuca... :cigar:

Poslednja izmena:
Na Pc berzi sam danas prvi put video 6600 gt u prodaji, u pitanju je leadtek i kosta oko 195e...

edit:
Malopre sam proceprkao svetske oglase i tamo ima malo ovih modela... Jedan od interesantnijih je Gigabyte 6600 gt koji je kostao 189 dolara tj nekih 140 evra... Ova cena kod nas je prilicno visoka, jer nema jos neke ponude. Kad bude oko 160 - 170 bice interesantno...

Poslednja izmena:
Obratite paznju pri kupovini 6800le. Kao prvo ne uzimajte MSI, jer su 99% "pokvarene" tj. ili ne mogu da se otkljucaju, ali u vecini slucajeva uopste ne rade. Pre kupovine obavezno PROBAJTE doticnu kartu. Ako prodavac ne dozvoli onda ne kupujte karticu uopste, tj. nadjite drugog prodavca. Po stranim sajtovima sam video da su 6800le generalno neispravne. Mora da je NVidia probala da ih zakljuca ili tako nesto i onda :smash:

A sto se tice 6600GT AGP, Nedjo je mislio da kupi KADA SE POJAVE, a to ce biti za 10-ak dana. One su ti "sigurica".

Ove danasnje 6800LE se teshko moduju i na 6800NU tj. 12 pipelines i 5-6 vertex jedinica. A o 6800GT netreba ni govoriti to je chista NAVLAKUSHA.

Elem, ako necesh da se bakcesh sa rivatuner drajverima, voltmodovima i ostalim bakrachima shto dolazi u paketu sa osakacenim karticama nabavi 6600GT AGP i na sigurnom si.

Kartica je odlichna i ja isto razmishljam da je nabavim.

Na osnovu cega zakljucujete da je 6600 gt odlicna, jedva da su se pojavile kod nas... Kad ste stigli da ih probate?

Skaki je napisao(la):
Na osnovu cega zakljucujete da je 6600 gt odlicna, jedva da su se pojavile kod nas... Kad ste stigli da ih probate?
Pa imas testove na netu. Sta, jel mora svako ponaosob da proba?

'Ebi ga, verujemo stranim testovima 🙂, a sad ima i u Digital-u.

hteo sam da kupim 6800le (posao sam logikom da je 5900xt bila bolja 5700u) na dva testa na netu su obe extra ocenjene. na prvom le je oc-nuta na 400/850 i ima ocene kao 6800; na drugom u kom je vecina kartica iz srednje i vise klase 6600gt agp je best buy. ali nigde nisam nasao uporedni test. ortak je kupio nx6800gt sa greskom (dakle nisu samo le modeli sa greskom).
www.t-break - nVidia 6800LE 9.htm

Da, test u Digital-u lepo kazuje:
6600GT
default (500/900) 3D Mark 05 2960 3D Mark 03 7725
o/c (590/1140) 3D Mark 05 3548 3D Mark 03 9099 Poena.
Za cca 200 evra, trenutno u AGP varijanti nema bolje kupovine.
Razmisljam sta da prodam da kupim ovu kartu, ovo se nije pojavljivalo jos od Ti4200, a i 6600GT je sad jaci nego 4200 u svoje vreme.

Nazad
Vrh Dno