Šta je novo?

6600GT i napajanje

Dee Dee

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2003
Poena
609
Kupila sam novu graficku kartu (winfast a6600gt 128mb, 256bit), ali nakon par sati igranja javlja mi se sledeca poruka:

Shot at 2007-07-17

Imam napajanje od 300W, probala sam da iskljucim sta mi ne treba (web kameru, disketni uredjaj, modem), ali jos uvek se javlja ista poruka.

Da li je moguce da se previse zagreva napajanje ili karta? :S:

utakni jedan molex u karticu (onaj kao za napajanje hard diska)

To je uradjeno odmah pri stavljanju kartice.

Poslednja izmena:
A koja marka napajanja je u pitanju?
Ako je u pitanju zutac(kinez), onda u kupovinu za nekim od 400w.
Ja sam je terao na DTK 400w i nije se bunila.

Poslednja izmena:
moze jedno pitanjce a sto 6600gt novu koliko para si dala jel nije bolje bila 7300gt
probaj sa nekim drugim napajanjem naravno kvalitetnije

Poslednja izmena:
moze da se desi da nevalja napajanje jer kod mog ortaka se to stalno deshava na msi5900xt a ima chieftec 360w

a nemoguce je da nemoze da izgura stari chieftec to

a moze da se desi i daje i dotrajalo napajanje :wave:

moze jedno pitanjce a sto 6600gt novu koliko para si dala jel nije bolje bila 7300gt

Dala sam 85e za nju, kasnije sam videla da sam za doplatu od 8e mogla da uzmem 7300gs, al je bilo kasno.. Mada za moj 3 god star racunar (2500+barton i 512ram) ona je sasvim dovoljna.

Moguce da je dotrajalo napajanje :(
Zanima me da li postoji neki benchmark (program) pomocu kog bi to mogla da proverim (jacinu napajanja i koliko odlazi na graf.kartu). Takodje treba mi i program pomocu kog mogu da vidim temperaturu graf. karte.

Hvala svima.

Ne možeš programom da proveriš "koliko struje ide na grafičku" . Dovoljna ti je provera ova poruka koju dobijaš. Nećeš imati nikakvu štetu od kupovine novog napajanja - samo korist (pod uslovom da to opet ne bude "no-name" napajanje)
Pozdrav!

Inno3D FX 7300GT 256MB DDR3 AGP TV/DVI 75
imala si jeftinije
a menjaj to napajanje dok nesto jos ne vrisne

Sve sam pare dala za graficku pa sad nemam za neko kvalitetnije napajanje o5 :/

Ajde dajte predlog za neko solidno a jeftino napajanje.

Do 3000 din imaš Chieftech 350W , Cooler Master 380W , DTK 400W i sl.
Ako ti je i to mnogo - MS Industrial 550pro je oko 2000 din - deluje solidno sa svojih 2kg , jedino što MS ne uliva poverenje - mada sam ja imao pozivno iskustvo.

Uostalom - pogledaj.

Poslednja izmena:
I sa no name napajanjem od 300W mozes da izguras tu karticu, samo malo preuredi kablove (one koji su sad npr. u hdd-u stavi u graficku) i stegni malo hvataljke... Ja sam na jnc-u od 280 vozio 6600GT 2hdd-a i dvd-rw (doduse ne pitajte me sta je prezivelo od toga)!

Ma nabavi negde DTk 400 w. Ne verujem da je vise od 25/30e.

Poslednja izmena:
Dala sam 85e za nju, kasnije sam videla da sam za doplatu od 8e mogla da uzmem 7300gs, al je bilo kasno.. Mada za moj 3 god star racunar (2500+barton i 512ram) ona je sasvim dovoljna.

Moguce da je dotrajalo napajanje :(
Zanima me da li postoji neki benchmark (program) pomocu kog bi to mogla da proverim (jacinu napajanja i koliko odlazi na graf.kartu). Takodje treba mi i program pomocu kog mogu da vidim temperaturu graf. karte.

Hvala svima.

Nisi pogresila,6600 GT pojede i 7300 GS i GT.Onaj ko nije radio testove nemoze to ni da zna.6600 GT je kartica koja je zaista u svoje vreme bila ne prevazidjena pa cak i sad je jaka i veoma dobro se ponasa u najzahtevnijim igrama i ako ju je vreme vec davno pregazilo.Temperaturu graficke karte vidi preko nVidia Control panela,preko samog drivera,tu imas sve.Mozes da instaliras i Riva Tuner itd.Posto vidim da imas problem sa napajanjem nebi te savetovao da clockujes kartu ali kad promenis napajanje to obavezno uradi da bi dobila sto bolje performanse...Pozdrav.

pa ne moze se reci da 6600gt "jede" 7300gt (posebno ne modela sa ddr3 npr gainward GLH) cak naprotiv

I sa no name napajanjem od 300W mozes da izguras tu karticu, samo malo preuredi kablove (one koji su sad npr. u hdd-u stavi u graficku)

Hmm, zamenila sam kablove hdd i graf. karte i sad komp radi oko 8h bez greske! :p

Mozda cu ipak moci malo da odlozim kupovinu napajanja.. :wave:

Људи ти лепо рекоше да не одлажеш, већ управо да пожуриш, а ти како хоћеш...

verovatno mislio na ddr2, ali opet ne jede, gs vec da, ali gt nikako

Poslednja izmena:
Kupila sam novu graficku kartu (winfast a6600gt 128mb, 256bit), ali nakon par sati igranja javlja mi se sledeca poruka:

Shot at 2007-07-17

Imam napajanje od 300W, probala sam da iskljucim sta mi ne treba (web kameru, disketni uredjaj, modem), ali jos uvek se javlja ista poruka.

Da li je moguce da se previse zagreva napajanje ili karta? :S:

6600 gt zahteva min. 300w napajanje ( bar tako pise u specifikaciji kartice ) ,ali kvalitetnih 300w, a ne neki jeftini kinez. Ja sam imao isti problem i resio sam ga zamenom napajanja. Kupio sam LC Power LC 6550 od 550w i problem je nestao. Inace normalna teperatura te kartice oko 60 stepeni ( bar sad, mada nije puno manja ni zimi ).

P.S. Da li je tvoja kartica 256 bit-a? Zar i to postoji? Mislim znam da je 6800 256 bita ali jos nisam cuo da ima i 6600 sa 256 bita.

Ne postoje 6600 kartice sa 256 bit-a.Verovatno je pogresila.Taj WinFast 6600 GT je 128mb na 128 bit-a.Jedino 6800 kartice su 256 bit-ne!

Poslednja izmena:
Pre ili kasnije ces morati da promenis to napajanje. Bolje sada dok je samo ono problem. Mozda sa sobom povuce i neku drugu komponentu kada konacno crkne.

vish' valjda da je moleks bio nispravan...oce to...

6600 gt zahteva min. 300w napajanje ( bar tako pise u specifikaciji kartice ) ,ali kvalitetnih 300w, a ne neki jeftini kinez. Ja sam imao isti problem i resio sam ga zamenom napajanja. Kupio sam LC Power LC 6550 od 550w i problem je nestao. Inace normalna teperatura te kartice oko 60 stepeni ( bar sad, mada nije puno manja ni zimi ).

Evo kolko stvarno trosi doticna kartica, e sad je pitanje kakvo je stvarno napajanje i sta je sve prikaceno na njega, ako jos i gradska mreza nema punih 220V onda je problem jos veci.
Znaci napajanje tesko izlazi na kraj sa potrosacima koje snabdeva jos je iz niskog cenovnog ranga verovatno bez ikakve zastite, tako ako eventualno doje do nekog kvara moze da osteti i jos neku komponentu sto nije pozeljno.
Moja preporuka novo napajanje recimo:
70.67 € Thermaltake W0093 500w
53.84 € Antec BP500U 500W
35.86 € Codegen Dual 12V ATX2.0 480W (malo bucnije)
Napajanje naravno moze da se iskoristi za novu masinu pogotovo ako se kupi Antec ili Thermaltake

Prilozi

• Mainstream.jpg
    Mainstream.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 69
Da ne otvaram novu temu, kako se regulise broj obrtaja ventilatora na 6600 gt? Ja imam MSI model za AGP i stavio sam mu neki potenciometar pa sam tako regulisao, ali bolje bi bilo kada bi moglo softverski da se regulise. Riva tuner kaze da moze regulacija , cak i sve podesim ali ne radi. Ili moj model ne moze da se regulise softverski.

Za Ati to izgleda ovako, ako kartica to podrzava u slucaju da ne podrzava nemozes nista da menjas u ovom prozoru.
Za N-Vidia se dodaje neki DLL fajl iz Everesta kako bi Riva tuner proradilo, nesecam se svih detalja ako pretrazujes sigurno ces naci

Prilozi

• Ati.jpg
    Ati.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 50
@Zoran037:

Prijatelju, odakle iskopa one cene :zgran: ? Pogotovo za Antec ?! 50e je LC 6550G/GP 550W (rekla kazala)

Nazad
Vrh Dno