Šta je novo?

6600 vs Mpx200

Iwan

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2005
Poena
320
Posto se moj drug dvoumi recite po vasem misljenju koji je bolji i zasto!?
Ja sam preporucio mpx200...............

Ako coveku nije bitna kamera onda definitivno preporuka za
mpx200, a i ta kamera moze da se naruci preko ebay-a
tako da ni to nije neki veliki problem..... ;)
U svakom slucaju jeftiniji je (mpx200) , ima savremeniji softver,
kvalitet izrade ne moze ni da se poredi.... :)

Glavne prednosti 6600 su bluetooth i primetio sam da je malo brzi, doduse to dosta zavisi od popunjenosti memorije, ima i solidnu kamericu u svojoj klasi (640x480 vga) a sto se tice kvaliteta izrade 6600 tu stvarno nemam nikakve primedbe deky.

U sustini bolji bang for the buck pruza mpx200 mada sam oba telefona drzao u ruci, pre bih isao na 6600 cisto zbog symbiana i njegove jednostavnosti i ogromne rasprostranjenosti.

Iwan je napisao(la):
Sto se tice brzine mpx200 ima procesor na 133mhz,(6600 na 104mhz), mpx200 ima 16mb ram-a, a za 6600 nisam siguran(cini mi se oko 6mb)!

Znam da mpx ima brzi procesor, ali u samom radu kada sam poredio ta dva telefona cinio mi se brzim 6600 iako ima slabiji procesor.

Slazem se - mislim da je poredjenje dva telefona koji ni cenovno ni po karakteristikama nisu nimalo slicni suvisno. Ja licno vise preferiram Nokia-u, mpx200 mi deluje vise kao zenski telefon mada je zaista solidan telefon za te pare - po karakteristikama, software-u a i hw mp3 plejer-u naravno koji je medju boljima.

gde je MPx200 više kao ženski telefon...

kolio znam, 6600 i MPx200 imaju isti CPU

Iwan je napisao(la):
Pa to je symbian!!!
Mislim da nije prikladno da ih na taj nacin uporedjujes, ipak mpx200 vise lici na Pocket PS, dok je 6600 telefon!

Sta si hteo da kazes time "Pa to je symbian!!!"

Oba telefona su smartphone, samo sa razlicitim OS pa prema tome su po meni vrlo porediva, da je jedan od njih dumbphone pa ajde ali ovako mislim da se moze govoriti o nekom poredjenju.
Ne vidim zasto mpx200 vise lici na pocket PC kad je cak i na preklop, mozda zivim u ne znanju ali jos nisam video ni jedan pocket PC na preklop :wall:

Sve u svemu oba fona imaju svoje mane i prednosti koje smo manje vise ovde izneli pa nek se covek odluci.

momsab je napisao(la):
gde je MPx200 više kao ženski telefon...

kolio znam, 6600 i MPx200 imaju isti CPU

Potpuno različita arhitektura. Ne znam koliko se u realnom radu mogu uporediti, ali 6600 ima CPU od 7650, 3650 i 3660, na 104MHz, a MPx200 ima ARM (TI valjda) od 133MHz.

Nebitno, oba telefona su vrlo upotrebljiva. U puštanju multimedije i filmova 6600 počinje ozbiljno da kaska, iako su mu filmovi spakovani u dosta inferiornijem audio formatu (nekih 16kHz, mono, vs recimo 44,1kHz full stereo MP3 64kbit/s). MPx200 izvuče i više fps sa sve ovoliko kvalitetnijim zvukom. 6600 ima jako slabu zvučnu podršku.

6600 ima prednost rasprostranjenosti, rezervnih delova, maskica, baterija, blutut, kamera. MPx200 je, sa druge strane, generalno bolji telefon.

I na kraju, pre bih mogao da zamislim žensko da vucara 6600 nego MPx200 (crn, sjajan, totalno mi je antigej, ne znam šta se ovde neki tripuju). Uopšte mi MPx200 ne ide uz žensko. Zar nismo već elaborirali da su za žene Samsunzi? ;)

@sikili
Ma vidis da to samo jedna firma nudi. Garant su se zeznuli.

Ma glupi telefon mpx200 me nervira samo tako taman sam pre tri nedelje odluchio da ga kupim i kad ono nema ga ni u jednom shopu. A ja se josh mislio ma netju da uzimam kineza videtju gde ima fon sa ozbiljnijim proizvodjachem a ono cvrc i nema ga i od petka ga prodaju neki lopovi za 250 jevreja i pozovem ih i neka riba rekla da 250 i ja pitam a shto kad je bio 115 dok ga je bilo tj pre 50 tak dana i kaze mi pa eto tako i smeje se ....
Al da se vratimo temi.
Jedina zamerka za mpx200 je slabija autonomija od 6600 tj nemogutjnost kupovine baterije sa vetjim kapacitetom u SiCG vetj mora da seciganishe preko ebay-a i sl.
Al je telefon meni bolji. Mozda je i to sto vishe volim da vidim win od symbiana

Naravno da je skocila cena, i to ne samo kod nas nego i u evropi ja mislim..... a sto se tice nasih ciganskih "firmi" oni samo cekaju da poraste potraznja za nekim telefonom pa odma dupliraju cene...... paceri :trust:

Pa za 250 evra moze da se pazari 6630, sto je ipak osetno jaca sprava...

Vrh Dno