Šta je novo?

6600 vivo 2 problema

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
OK. dakle, prije neki dan stigla MSI 6600 diamond, kao naslednik MSI 5600 VTDR. ViVo je kod ove starije radio sasvim OK (mada je na 6600 osjetno bolji!). Kod ove nove je problem samo u tome sto, kad krenem da snimam sa windvr, dobijem zeleni ekran 🙁 Probao sam sa drajverima koje sam dobio sa karticom (4.05), danas sam skinuo i najnovije (4.09) i novi windvr3, ali nista, rezultati su isti. Sto mi je najcudnije, kad samo pauziram sliku iz windvr-a, pa posle pustim (a tad on nastavlja da snima na hard, i pusta vec snimljeno sa harda), nema zelenog ekrana. Jel ima jos neko ovakve simptome? Ili vama radi sve OK? BTW, nisam probao sa ostalim programima za snimanje (mada nisam ni imao potrebu do sad nesto drugo da koristim).

Jos jedna cudna stvar: 3dmark 03 mi daje osjetno bolje rezultate nego 5600 (oko 7900 za sad), ali 3dmark 01 neku mizeriju od ~10000 (rezultat bas varira, +/- 2000 bodova). Isto, kad pustim code creatures benchmark, bolji rezultat dobijem u 1600x1200, nego u 1280x1024 (kad se pusti default test, koji ide u 3 rezolucije)! Svashta! :wall:

offtopic

srecna kartica :wave:

jorig to sto ti u WinDVR3 pokazuje zeleni ekran najverovatnije je do kodeka. Ja imam MSI NX6600GT Vivo i isto mi je tako radila. Reinstalisao sam ceo Win. i sada sljaka OK. Nemoj pogresno da me shvatis ja sam morao ionako da ga reinstalisem jer je bio pun ko brod a na njemu sam izmenjao i testirao raznorazni hardwer.
Druga mogucnost je da vec imas neke stare drajvere pa drajvere preko njih. Nisi tacno napisao da li ti je Win imao vec FX karticu pa si nakacio ovu. Napisi detaljnije o svom systemu jer ocigledno on brljavi i to nije do graficke kartice.

POZ

astrolog je napisao(la):
jorig to sto ti u WinDVR3 pokazuje zeleni ekran najverovatnije je do kodeka. Ja imam MSI NX6600GT Vivo i isto mi je tako radila. Reinstalisao sam ceo Win. i sada sljaka OK. Nemoj pogresno da me shvatis ja sam morao ionako da ga reinstalisem jer je bio pun ko brod a na njemu sam izmenjao i testirao raznorazni hardwer.
Druga mogucnost je da vec imas neke stare drajvere pa drajvere preko njih. Nisi tacno napisao da li ti je Win imao vec FX karticu pa si nakacio ovu. Napisi detaljnije o svom systemu jer ocigledno on brljavi i to nije do graficke kartice.

POZ

@MMMM: hvala, hvala, pa i ti da upgrade-ujesh tu tvoju 9800 skoro 😉

@astrolog: probao sam i samo da pregazim sa 5.09, i da deinstaliram 5.05 (i iz add/remove programs, i iz device managera). I ubacio novi windvr3 i novi windvd6, nista nije pomoglo. A reinstalacija... Neces majci! 🙂 Jeste da je comp zreo za reinstalaciju, al se jezim kad pomislim na to 😛 Inace, mislim da sam rekao da sam imao FX5600 VTDR, koja je radila OK.
Nista, najvise me interesovalo jel jos ko imao isti problem u ovom usamljenom svemiru ,)

PS It's joriQ, not joriG!
PPS koliko ti imash na 3dmark 01?

Dbro, dobro joriQ jer sad OK. Win. ti je jako zeznuta stvar. A to sa kodecima je jedna od najgorih veruj mi. I meni je bio zeleni ekran u WinDVR3 a kad pustim snimak sve je OK. Dakle prewiew ne radi kako treba.
Razlika izmedju 3dmark03 (skor nam je tu negde 7800) koristi resurse graficke kartice.
3D mark 01 koristi resurse celog kompa. brzina procesora, brzina magistrale, graficke.. i zato su ti rezultati cudni. Moj komp nije overklokovan a imam Bartona 2800XP i negde oko 15.000 3d markova 01.
Bas zato sto sumnjam na Win. i rezultate u 3d mark 01 pisao sam ti da i tvoj system je pun ko brod i onda je tesko pronaci sta stvarno zeza.
Sto se tice drajvera trebao si prvo da ih pobrises onako kako si napisao pa onda da instaliras driver cleaner pa udjes u safe mod i odatle ocistis sve detonatore tek da si siguran da si 100% odradio posao. Onda rokni sa www.MSI.com.tw najnovije drajvere v.77.45 namenjene NVGF6xx karticama.

POZ

ne kaze se jer nego jel ...skandal,gde si isao u skolu?

Floyd je napisao(la):
ne kaze se jer nego jel ...skandal,gde si isao u skolu?

Imenjace ne sitnicari oko malih pravopisnih gresaka. Jel tako? :d

astrolog je napisao(la):
Dbro, dobro joriQ jer sad OK. Win. ti je jako zeznuta stvar. A to sa kodecima je jedna od najgorih veruj mi. I meni je bio zeleni ekran u WinDVR3 a kad pustim snimak sve je OK. Dakle prewiew ne radi kako treba.
Razlika izmedju 3dmark03 (skor nam je tu negde 7800) koristi resurse graficke kartice.
3D mark 01 koristi resurse celog kompa. brzina procesora, brzina magistrale, graficke.. i zato su ti rezultati cudni. Moj komp nije overklokovan a imam Bartona 2800XP i negde oko 15.000 3d markova 01.
Bas zato sto sumnjam na Win. i rezultate u 3d mark 01 pisao sam ti da i tvoj system je pun ko brod i onda je tesko pronaci sta stvarno zeza.
Sto se tice drajvera trebao si prvo da ih pobrises onako kako si napisao pa onda da instaliras driver cleaner pa udjes u safe mod i odatle ocistis sve detonatore tek da si siguran da si 100% odradio posao. Onda rokni sa www.MSI.com.tw najnovije drajvere v.77.45 namenjene NVGF6xx karticama.

POZ

koliko ja vidim, zadnji su 76.45 na MSIjevom sajtu (mora da je tvoja omashka, deshava se). Nesto su ljudi popljuvali sve posle 71.89. Ja imam 71.84, skinuo sam 71.89, pa cu da probam, a ako ne pomognu, probacu i sa novijima (ali ovo su zadnji sa WHQL).
Za 3dmark01 mi nije cudan samo nizak skor, nego i sto varira, mada je i to vjerovatno do matore instalacije. A driver cleaner mi je pravio probleme (pobrisao sam sve nvidia-ine drajvere), srecom imao sam svjez image C particije, pa sam ga vratio.

Eh, ta reinstalacija...

Joriq zeznuo sam se u pisanju. Stvarno su 76.45 i rade odlicno.

Floyd jerste dobro i sta ima novo kod vas 🙂

eto probao sve: novi WinDVR3, novi vivo drajver, nove drajvere za graficku, ali i dalje dobijam "krupan plan na zelenu travu doma mog" cim pritisnem "REC" :wall: E pa svashta!

Ama instaliraj taj win iz pochetka,tako cesh znati shta je 100%,a posle napravi ghost c: particije (naravno ako je win na c: 🙂) pa ako ti se onda neshto zezne kasnije samo ga backup-ujesh poshto vivim da te zeza win( ja bih poludeo ) a taj zeleni ekran ti je skoro sam siguran zbog nekog kodeka!!!!
Pozdrav!!!

a da probaj neki drugi program recimo vegas on ima poseban deo za capturing,ako ti i on daje zelenish onda je codec sigurno,neverujem da je karta bilo kako neispravna!!!!

A to sa chudnim skorovima markishe01 ti je do bajatog win!!!
P.S.Kako li samo izdrzavash da ti je win u takvom stanju ja maltene svaki 15 dana instliram preko ghosta sve nanovo jer netrpim nikakve greshke!!!!
Znachi instalacija win ce pomoci skoro 90% a instaliraj samo divx5.21 (imash ga u dve verzije jedna je za SP2 jedna za SP1 tachnije ispravljene su neke greshke pa sad radi bezprekorno na SP2) i xvid i eventualno indeo codec, i DirectX 9.0c i moralo bi da shljaka 😉
Pozdrav!!!

animaN je napisao(la):
A to sa chudnim skorovima markishe01 ti je do bajatog win!!!
P.S.Kako li samo izdrzavash da ti je win u takvom stanju ja maltene svaki 15 dana instliram preko ghosta sve nanovo jer netrpim nikakve greshke!!!!
Znachi instalacija win ce pomoci skoro 90% a instaliraj samo divx5.21 (imash ga u dve verzije jedna je za SP2 jedna za SP1 tachnije ispravljene su neke greshke pa sad radi bezprekorno na SP2) i xvid i eventualno indeo codec, i DirectX 9.0c i moralo bi da shljaka 😉
Pozdrav!!!

Ma, najlakse bi bilo kupiti novi comp, i da ne razmisljam 🙂

probao sam sad capturing sa Nerom, i ne dobijam zeleni ekran dok grebuje, pa aj mu ga sad znaj! A vise glavobolje imam oko reinstalacije, nego oko zelenog ekrana i sporog bootovanja, za sad ostaje ovako, pa cu grebovati sa npr. Vegasom...

ne zeleni se ni u Ulead VideoStudio 9 ni u Pinnacle Studio 9.4, dok se i meni zeleni u WinDVR-u... taj zelenis izgleda je posledica drugih wdm drajvera (kod mene ima jos pctv i sb live)

Nazad
Vrh Dno