Šta je novo?

6600 GT vs 6800 NU

Ma ne bre... :)

Covek je rekao da "samo" dobijes artefakte i nista vise... :d
Pa sta mi jos treba? :d

Sa 16 pajpova i meni ide do 400mhz, a razlika je bogami 2000-3000 hiljade u
3dmark03. A naravno da mu nista ne garantujem.

Nemorate puno da tugujete ako se ne otkljucava svih 16 pipelinea i 12 je sasvim dovoljno recimo sa 16p imam oko 12000 poena u 3dmark2003 sa 12p tek nekih 600-700 poena manje i doom3 1024x768 High se slicno ponasa sa 16p 95fps dok sa 12p 92.5fps sve ovo na [email protected]

Mislim da je kartici potrebna brza memorija od 900MHz da bi mogla korektno da isprati povecanje pipelineova. Sta je tu je u svakom slucaju bolje nego bilo koji klokovani 6600GT cak i sa memorijom na 1.2GHz

Artic Silver 5 pasta i te kako pomaze sa 420Mhz kada sam promenio pastu sada ide do 445MHz apsolutno stabilno sa 16p. Kada sam skinuo kuler imao sam sta i da vidim memorija uopste ne prijanja na bakarni hladnjak vec se izmedju nalazi guma i to podebela oko 2-3mm, nisam mogao da verujem vise nije ni pasta u platnu, tvrda zvaka ovo je necuveno nije ni cudo sto mem nece preko 880MHz, za mesec ipo dana stize AC NV Silencer 5 rev.2 pa cemo da vidimo dali pomaze....

Danas je stigao Epox NF3 sutra stize Sempron2800+ tako da cu konacno da sklopim masinu i ratosiljam se ove budjave ploce na kojoj radi samo win98

Poslednja izmena:
Ja imam AC NV Silencer 5 rev 2 na Club3D 6800GT i moracu da te razocaram malo. I na njemu se nalazi, sa donje strane, guma tamo gde naleze na memorijske cipove :(

Vidis, to sam bas primetio kod novijih modela Silencer-a...

Na ATI Silencer 3-jci, koga sam imao na 9800-tci, nije bilo te "gume"/"zvake", vec sam i tu stavljao termalnu pastu, kao i na GPU. To resenje je mnogo bolje hladilo memoriju od onih malih kulercica...

Slazem se, hladjenje memorije je ocajno nasuprot odlicnom hladnju samog GPU a nema mesta nekom drugom resenju hladjenja memorije. ***, nemogu preko 1200MHz ovako, ko zna koliko bi moglo sa boljim hladjenjem memorije...

Ne mozes preko 1200MHz??? ...CCC... :d

Anyway, cudno mi je sto su to OK resili kod starijih Silencera. Sigurno nije slucajno. Nisu oni na glupost postigli toliki uspeh sa tim kulerima.

Malo je 1200 :d

Falcon je napisao(la):
Ja imam AC NV Silencer 5 rev 2 na Club3D 6800GT i moracu da te razocaram malo. I na njemu se nalazi, sa donje strane, guma tamo gde naleze na memorijske cipove :(

Na samom sajtu na slikama uopste se ne nlazi guma vec ispupcenje od samog bakra koje prijanja na memoriju (isto je i hladnjak za MSI NX6800 koji sam kupio pre nove godine i kasnije prodao takodje imao ta ispupcenja i direktno je prijanjao za mem cipove). Ako je to tako kao sto kazes nemam ni jedan razlog za kupovinu AC NV Silencer 5 rev 2 ????

Zna li neko gde ima da se kupi leadtek 6800 ili asus 6800??
Zvao sam sve zive prodavnice i niko nema i ne zna kada ce dobiati.

Nazad
Vrh Dno