Sta ima da ti bude nejasno, jedni prodaju skuplje, drugi jeftinije. Jedni su realniji, drugi nerealniji. Ne vidim u cemu je problem. Realno po meni se ne isplati zamena, 6600GT ce te sasvim fino posluziti narednih meseci a u medjuvremenu ce nv7xxx serija da pojeftini znacajno, sto je vec svakako upgrade koji ce se osetiti u igrama. Za detalje u skorovima, pogle na sajtu testove sto je Max radio.luka-d je napisao(la):Pa ovako oko 295 € sam video da se prodaje nova preko PC berze u A Maze a u microsystems-u ta ista po 408.00 € pa mi tu nista nije jasno.
:dluka-d je napisao(la):A kada smo vec kod nVidine serije 7 kakav je proizvodjac Chaintech 7800GT to ima u malim oglasima u ponudi za 360 evra a daje skor oko 8500 u marku 05.
Pa da vidim majke ti sto je bolji razlika od 2500 markova 05 nije nista,a kad se klokuju obe na max razlika je jos nekih 3500 markova 05.Nije da hvalim kartu koju cu dobiti nego samo neznalica moze da poredi ove dve karte,a u ostalom sto se nejave ovi koji su ih imali na testu.I ko kaze da je GS brzi od GT verzije,ceo dan zbog tebe listam po netu ne bi li se smirio,jer sam imao 6800GT,i samo na jednom sajtu sam nasao napredak gde je graficka 6800GS hladjena sa vodom,i gde je odradjen volt mod.Mislim glupo je porediti jezgro 6800 i jezgro 7800,pogotovo jer je GS osakacen za 4 jedinice................no coment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MIO je napisao(la):bolje uzmi 6800gs jes da ima samo 12 pipelineova al se klokuje ko luda, i tako kloknuta je brza od bilo kog 6800gt ili ultre
Krele81 je napisao(la):.I ko kaze da je GS brzi od GT verzije,ceo dan zbog tebe listam po netu ne bi li se smirio,jer sam imao 6800GT,i samo na jednom sajtu sam nasao napredak gde je graficka 6800GS hladjena sa vodom,i gde je odradjen volt mod.Mislim glupo je porediti jezgro 6800 i jezgro 7800,pogotovo jer je GS osakacen za 4 jedinice................no coment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opet ne nadjoh nigde koja je brza kad se izvuce max clock za obe,ponavljam negde sam video kad sam danas bio kod ortaka i taj test ,ali cu ga pronaci za pocetak mozda ovo pomogne coveku http://forums.guru3d.com//showthread.php?t=160260 .Ali opet 7800GT je mnogo bolja kupovina.Misko78 je napisao(la):I ja sam trazio po netu iz istog razloga kao i ti. 6800gs je 110nm cip jer nepostoje zakljucane PS/VS jedinice pa se manje greje i bolje klokuje od 6800GT/Ultra. Sa stock hladjenjem su mnogi postigli 500/1300 OC i samim tim dobili iste i bolje performanse na nizim rezolucijama bez AA/AF. Medjutim veci broj PS/VS jedinica omogucava bolji rad GT/Ultra kartama na visim rezolucijama sa ukljucenim AA/AF. Takodje nigde nisam nasao poredjenje OC_ovane 6800GT karte i OC_ovane 6800GS karte. Svi koji su pisali review OC_ovane 6800GS karte su napisali da prevazilazi 6800GT kartu ali tu isti GT nisu ni malo kloknuli vec su je drzali na 350/1000 a svaki 6800GT sa malim izmenama u biosu ide na >425MHz + memorija je ista kao i na GS_u tj. 2.0ns i dosta modela poseduje i 1.6ns memoriju pa se i tu moze ocekivati 1300MHz.
Po mom misljenju 6800GS nije dobra kupovina jer za 70-100e se moze uzeti 7800GT koji je vidno brza karta. Opet 6800GS se pokazao fenomenalno u SLI rezimu i trenutno je najjeftinija SLI kombinacija ne racunajuci 2x6600GT koji ipak nije na tom nivou.
Nesto ne vidim da su klokovali ostale katre http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/6800gs nego je samo GS klokovana,matori ne durim se nego ti mi pricas da je 6800GS bolja kupovina nego 6800GT ili jos abnormalnije 7800GTMIO je napisao(la):ja stvarno neznam sta se duris krele81, evo pa pogledaj http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/6800gs , ovde je izvrseno poredjenje sa 6800ultrom, i vidi se da je kad se ne koriste puno zahtevni aa i af modovi gs brzi, ipak je to malo optimizovaniji chip, nv42 nativno ima 12 pipelineova, i svaka se klokuje iznad 480 mhz za gpu sa defaultnih 425, sto je samo pusti san za stare nv40 cipove, jer ultra radi na 400 koliko znam, a i to je negde i krajnja granica tog chipa na vazduhu bez volt moda, idu max na 420-430mhz! Sagledano sa svih aspekata 6800gt je cisto bacanje para! Evo i malo perverzija http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t408445.html
Bas tako nasvirana 6800GT ,ali i ultra povh svega moze da se klokujeMIO je napisao(la):nisam spomeno 7800gt, licno imam 7800gt i to je jako brza kartica, al tvrdim da je 6800gs bolja kupovina od 6800gt, sto se i vidi na testovima, i za tvoju informaciju 6800ultra je nasvirani gt, tako da eto ti poredjenja sa overclockom!
MIO je napisao(la):Moze da se klokuje ultra i kao sto sam objasnio gore, al ne vise od 420 ili 430 u posebnim slucajevima ide do 450 i takva nemoze da se poredi sa gs koja ima klok od preko 500mhz
Sta bi ti nama preporucio? Sigurno da uzmemo 7800 GTluka-d je napisao(la):Znaci sve u svemu 6800 GT jeste ili nije neko poboljsanje a 7800 GT definitivno jeste ali ona ikosta definitivno VISE pa sta sada da li da uzmem ovoga Chaintech-a sta vi mislite.
Nista nisam dirao od kad sam je uzeo,samo me intersuje gde je sad batica da odgovori "ma moja je brza";zalosti da je imao brzi skor sigurno bi ga okacio.face je napisao(la):Jel 3dmark provrteo tako bez ikakvih artefakata?
Silno gresis... pusti ti 3DMark, uzmi lepo igre pa proveri. U 3Dmarku x1600xt "izuva" a u igrama k*rac!stexxx je napisao(la):Ja mislim da je ATI X800 XL 256 MB bolji od 6800 GT i dao mi je skor u Mark 05 oko 5000 na difoltu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari