Šta je novo?

6600 gt 128gddr3 clock

nenadaj

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
304
Klokovo sam navedenu karticu sa defoulta 500/900 na 560/1050. Kada sam pokusao nesto preko toga sve je prividno radilo ok dok nisam usao u NFS Pro Street. onda su poceli bagovi tipa pojavljivanje kockica u boji na rkranu, gubljenje teksture na pozadini npr. nebo je postalo potpuno crno. E sad, dali to znaci da je to krajnji oc ove kartice ili samo da sam naisao na prepreku koju treba resiti npr. dizanjem napona i tome slicno, pa vas zato pitam ukoliko je neko imao ovakvo iskustvo ili zna sta je problem da me blagosilja i kaze mi da i ja nesto naucim?

Za utvrđivanje maximalnih OC mogućnosti koristi ATI Tool, ona kocka maximalno zagreva gpu i memoriju, i u 99% slučajeva, dobijene vrednosti su najviše vrednosti bez artifakta
A što se dizanja napona tiče, 6600GT je starija kartica, pa se više zagreva, što traži bolje hlađenje, pa nije baš preporučljivo napona na gpu

Koliko me secanje sluzi, dok sam imao 6600gt agp ddr3, postigao sam 580/1060, mozda sam iz memorije izvukao josh vise (ne mogu da se setim, ali mislim da sam isao do 1080), ali na ovim vrednostima je radila bez problema. Na kucistu pozadi je montirana 12-ica cooler master.

Poslednja izmena:
E, i ja sam imao jednu MSI 6600gt agp, isla je jako fino 580-1160, ali se grejala kao luda.

Nazad
Vrh Dno