Šta je novo?

6600&6600GT?

• Začetnik teme Začetnik teme rotkod
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vuk je napisao(la):
1. 6600 diamond, AGP
2. MSI
3. 560/1120
4. Promenjeni default klokovi na 500/1000 i ukljuceno ocitavanje temperature
5. Od 60-80
6. 3DMark '01=19100, '03=9340, '05=3820
7. Poliran hladnjak, montiran mali ventilator na HSI

Evo kako sam ja poboljšao hlađenje! 8-ca duva u karticu!

rotkod je napisao(la):
Evo kako sam ja poboljšao hlađenje! 8-ca duva u karticu!
i moje resenje je isto

KIBLA`s je napisao(la):
i moje resenje je isto

Još neko ne spava! Mrzi me da bušim stranicu , al' okruglo 2 C (od postojeće 46 C, a na spoljnih 26 C) niža temperatura kad vuče od napolju vazduh! :bottle:

Napravio sam dva otvora na kucistu u visini graficke i cpu-a i montirao 80mm ventilatore, a na HSI sam montirao 40mm ventilator

Prilozi

• HSI.webp
    HSI.webp
    140.4 KB · Pregleda: 238
  • stranica.webp
    stranica.webp
    49.3 KB · Pregleda: 211
odlicna fora za HSI

ja sam izrezao stranicu tako da 8 uvlaci vazduh a jedna sa zadnje strane kucista, kod CPU-a, izbacuje

Poslednja izmena:
KIBLA`s je napisao(la):
odlicna fora za HSI

ja sam izrezao stranicu tako da 8 uvlaci vazduh a jedna sa zadnje strane kucista, kod CPU-a, izbacuje

Š'čim si izbušio rupu?
Nameravam da bušim, al' ne znam šta da koristim... imam malu prednost, stranica je od AL. Imam sve nacrtano , al' nikako da smislim šta bi bilo najbolje... Ubodna pila?

radio sam okrugrom testerom, ceparica, ona se koristi recimo kada se buse rupe, na drvetu ili drugim materijalim, recimo za utikace i posle sam ga fino obradio, stavio ukraste imbuse i profi
evo slika
malo nije pravilan krug ali ne primecuje se toliko
e nsto mi ne radi "manage Attachments"
okacicu sliku kasnije

Koristio sam busilicu na koju je montirana burgija sa adapterom za otvaranje rupa. To sam pozajmio od drugara i velicina tj. precnik je 80mm a ima i u drugim velicinama, potrazi po radnjama koje prodaju alat. Jedino sto su zupci na delu koji otvara rupe malo veci (namenjena je za drugacije materijale) pa ivice moraju da se obrade, ali nista strasno, rezultati su mnogo bolji nego kada se radi obicnom busilicom i posle ubodnom testerom.

Znam na šta mislite... ono kao prsteni...
Samo najveći što sam našao je 6cm...
Smislit ću nešto drugo... :bottle:

evo i slike
tu na slici je ventilator od BOX-a Celeron D

sada je tu CM-a osmica koja NE SVETLI!!!

Prilozi

• stranica.webp
    stranica.webp
    78 KB · Pregleda: 204
Poslednja izmena:
KIBLA`s je napisao(la):
evo i slike
tu na slici je ventilator od BOX-a Celeron D

sada je tu CM-a osmica koja NE SVETLI!!!

Gde nabavljate grilove?
U imtel-u nesto ima, ali meni treba takav obican...

skinut sa ledman-ovog napajanja 125w sa starog XT-a :d

Grilove potrazi u Radio klubu na crvenom krstu, Timocka 18, a imas i njihov sajt www.radioklub.co.yu pa tamo vidi cenovnik.
Imas i radnju sa elektro materijalom u ulici Svetozara Markovica, nekih 50 m od Lutrije Beograda koja je na uglu sa Njegosevom, i tu sam video grilove raznih velicina, tu sam kupio i jedan mali od 40mm.

Vuk je napisao(la):
Grilove potrazi u Radio klubu na crvenom krstu, Timocka 18, a imas i njihov sajt www.radioklub.co.yu pa tamo vidi cenovnik.
Imas i radnju sa elektro materijalom u ulici Svetozara Markovica, nekih 50 m od Lutrije Beograda koja je na uglu sa Njegosevom, i tu sam video grilove raznih velicina, tu sam kupio i jedan mali od 40mm.

U svetozara nema odoh do Tim...

Daklem evo mene ponovo sa novim rezultatima. Za ranije ocajne rezultate u 3D Markovima krivi su definitivno drajveri. Evo novih rezultata:
3D Mark 03: 8323
3D Mark 05: 3885
Gainward 6600GT, AGP, na 580/1070, sa nForce 5.10 i ForceWare 78.01 drajverima 🙂

eatmyshorts je napisao(la):
Daklem evo mene ponovo sa novim rezultatima. Za ranije ocajne rezultate u 3D Markovima krivi su definitivno drajveri. Evo novih rezultata:
3D Mark 03: 8323
3D Mark 05: 3885
Gainward 6600GT, AGP, na 580/1070, sa nForce 5.10 i ForceWare 78.01 drajverima 🙂

Rezultat boli glava, pre si imao oko 1500 3DMark 05 pa reko kako, a toliki klok, nego čime ti to ladiš?

Vuk je napisao(la):

Kupio u radio klubu.
Hvala!
A sada buuuuuuuuusssssi...

baci neku sliku posle

1.6600GT
2.Gigabyte
3.sa 500/1000 na 540/1170
4.nisam nista cackao
5.u 2d 60 u 3d 90 bez kloka
6.oko 7800 u 3dm03
7. nisam ali planiram jer su mi temp. malo vece
8.Kartica se dosta greje
Posto se greje da li da stavim AS5?Da li cu dobiti smanjivanje temperature?Sta mogu da ocekujem?Ajde molim vas da mi odgovorite jer sam pastu vec kupio pa da vidim da li da je stavljam.

ExR je napisao(la):
1.6600GT
2.Gigabyte
3.sa 500/1000 na 540/1170
4.nisam nista cackao
5.u 2d 60 u 3d 90 bez kloka
6.oko 7800 u 3dm03
7. nisam ali planiram jer su mi temp. malo vece
8.Kartica se dosta greje
Posto se greje da li da stavim AS5?Da li cu dobiti smanjivanje temperature?Sta mogu da ocekujem?Ajde molim vas da mi odgovorite jer sam pastu vec kupio pa da vidim da li da je stavljam.

Ne znam dal' sam već napisao, ali ja sam skinuo kuler i očistio "žvaku" i stavio pastu. Pasta je obična od Coolermaster-a i po rivatuner-u skinuo temp. za 6C.
Znači u 2D 49-50... 51C baš kad su vrućine, a u 3D 89-90C maksimum, inače 76-89C. Bilo bi odlično kada bi ispolirao mesto gde naleže hladnjak na procesor, naravno na hladnjaku...

Poslednja izmena:
rotkod je napisao(la):
Rezultat boli glava, pre si imao oko 1500 3DMark 05 pa reko kako, a toliki klok, nego čime ti to ladiš?
Vazduhom :eyebrows:
Samo sam promenio drajvere i to je to :banana:

Poslednja izmena:
1. 6600GT
2. Leadtek PX6600GT
3. Deafult 500/1000 ,max clock 580/1220
4. Nisam dirao BIOS

5. trenutno u 2D na default 58c, za ostale testove nisam gledao, ali kada saznam javljam

6. 3DMark 03: default 8001 clock(samo graficke) 8978
(Verujem da ce preci 9000 kada kloknem procesor i memoriju)

7. Nisam skidao hladnjak, niti nameravan iako nema hladnjake na mem cipovima

8. Jos nisam nista primetio

Karice je odlicna, platio sam je 190e i vredi svaki evro. Preporuka

Preprevka na moju poslednju poruku.
Upravo sam uspeo i vise da je klokujem.
Podiga sam je na 570/1320 i dobio sam 9178 poena u 3DMark-u 03. Temperatura GPU-a nije presla 80c.

:banana: :crash:

SpawnSCG je napisao(la):
Preprevka na moju poslednju poruku.
Upravo sam uspeo i vise da je klokujem.
Podiga sam je na 570/1320 i dobio sam 9178 poena u 3DMark-u 03. Temperatura GPU-a nije presla 80c.

:banana: :crash:

Boli glava rezultat!
Daj neku fotku grafičke!

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko srče 6600GT struje (W) i koliki napon na AGP ona zahteva... 1.5V ili...

Svaka ti cast za rezultate. Kad smo vec kod cene (190eu), jel si kupio novu kartu ili....? Ako si kupio novu baci mi samo poruku na pm gde ima da se nadje po toj ceni....

@ rotkod

Kako da ti posaljem sliku graficke kada mi pise da ne mogu da postujem atacmente. Sada se ja pitam zasto ne mogu kada sam jednom prilikom poslao 4 slike i ot tada ne mogu?!

@ BozicBata

Da. Karticu sam kupio novu za tacno 189e ali sam ja zaokruzio na 190e. Jest da sam je cekao 4 dana da mi je lik nabavi ali isplatilo se.

SpawnSCG je napisao(la):
Kako da ti posaljem sliku graficke kada mi pise da ne mogu da postujem atacmente. Sada se ja pitam zasto ne mogu kada sam jednom prilikom poslao 4 slike i ot tada ne mogu?!

Imageshack 😉

@rotkod

Ne diraj napon za AGP, neces nista dobiti time, ni 1MHz vise

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Imageshack 😉

@rotkod

Ne diraj napon za AGP, neces nista dobiti time, ni 1MHz vise

Nemam nameru da diram nego... kod mene po defaultu stoji u biosu 1.5V ploča P4C800DL, a kod prijatelja na intel.. perl.. 865... stoji 1.75V default, pa me zanima dal' da snizim 1.5V il' da ostavim... zato me zanima tačna vrednost.
Njegova je sparkle 6600gt... ona radi normalno nego da ne "plane"?

Nazad
Vrh Dno