Sve je to lepo, ali zar nije baš na Benchu pisalu da AMD ima "manjih" problema sa 65nm procesom.Paradigma je napisao(la):AMD-ov FAB36 je pušten nedavno ali fabrika iako spremana da započne sa wafer-ima u 65nm radi za sada u 90nm tehnologiji. 65nm je najavljeno za početak sledeće godine.
Ne. Moći će da se kupe još dugo, verovatno do kraja naredne godine.gandy911 je napisao(la):A da li je istina da po izlasku m2 lezista prelaze sve aktuelne verzije na to leziste (754, 939, 940) i dokle ce moci da se nabave procesori koji su za s939?
Moorhuhn je napisao(la):Sve je to lepo, ali zar nije baš na Benchu pisalu da AMD ima "manjih" problema sa 65nm procesom.
Pozdrav. :wave:
Nedjo je napisao(la):1. 65nm startuje u H2 2006.
2. Socket M2 ce vaziti za sve procesore i AMD ce sa njim napraviti dugorocno resenje slicno SocketuA. Naravno tranzicija ce biti gradualna, kao i sve AMD-ove tranzicije do sada.
3. Naravno da ce izaci AthlonX2 na 2.8 GHz i naravno da ce biti u 65nm. X2 5000+ je sledeci CPU koji izlazi pocetkom iduce godine i radice na 2.6 GHz, posle njega logican korak je 2.8 GHz, koji ce doci tamantamo u vreme pocetka omasovljenja 65nm proizvodnje...
.
Naravno, ali to je generalni problem kod tranzicije na sitniji proces. Naravno da nije bas sve cist "resize". Koliko sam skapirao oni ce zameniti samo DCT - Dram Controller, dok memory controller ostaje, mozda sa nekim sitnijim izmenama 🙂Nedjo je napisao(la):AMD krece sa prodajom 65nm procesora u drugoj polovini iduce godine, sto ce rci da je ~6 meseci iza Intela, sto ovog puta i nije tako strasno.
MIslim da ne treba banalizovati tranziciju postojeceg jezgra (mada u 65nm nece isti postojece jezgro, vec novo s DDR2 kontrolerom) u 65nm. Citao sam skoro neki clanak koji je za temu imao upravo tranziciju na 65nm i u sustini ima tu dosta problema i zakoljcica (recimo, orijentacija tranzistora mora biti drugacija).
Poz
Nedjo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari