Šta je novo?

Kućna multimedija 65" TV - 99% Netflix/Streaming

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

MareBGD

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2003
Poena
765
Pitanje je da li da bacam pare. Zelim veci TV, trenutno sam na 55" LG nekom ali ima zelenu fleku u sredini i realno mu je kraj. E sad gledam kako koristim tv i mislim se da li sam budala da bacam lovu na neke skupe varijante.

U 99% slucajeva se gleda Netlix/AppleTV/Prime, uglavnom serije. Uglavnom uvece, malo vikendom preko dana. Jednom u mesec dana ako neko odigra sat vremena neku banalnu igricu na Nintendo Switch, ili pola sata Diabla na PS4 Pro. Nesto sumnjam da cu u buducnosti da ludujem i kupujem konzolu jer prosto smo prestali da igramo igre, skuplja prasinu sve.

Bitno mi je da softvare bude normalan jer kad tu nesto smara, laguje, najradije bi ga razbio, tu je LG dobar.

I sad gledajuci sve to i da kazem da ostanem na LG npr, ili Sony,Samsung sta znam, sta uopste da uzimam? Da li da bacam pare na neki punokrvni OLED? Kako razmisljate? Proslo me je vreme kad sam gledao sve neke sitnice, dodjem umoran kao pas s posla i pogledam 2-3 episode neke serije to je to...

Niko ne moze da ti kaze da li će tebi nesto biti bacanje para ili nece i to moras sam sa sobom da razresis.

Neka zlatna sredina ulozeno/dobijeno je TCL C805 mini led.
Imas google tv koji super radi, solidan kvalitet slike, dobar kontrast i jako osvetljenje.

Ako ces da se pruzis i uzmes OLED onda neki LG C4/Samsung S90C.

Nikako ne uzimaj TCL. Paneli jeftini i vide se teksture na crnoj pozadini. Što se Samsunga i LG-a tiče, svakako nećeš pogrešiti. Bolje dati malo više para, jer kupuješ nešto što će te služiti godinama, a pri tome je bitno da ne kvariš vid dok gledaš ako je panel loš.

Uglovi gledanja nisu bitni. U principu pitao sam se vrede li cemu jeftiniji modeli LG-ja. Tipa sta je ovo od 670evra zasto je toliko jeftino:

LG 65-Inch Class UQ9000 Series Alexa Built-in 4K Smart TV (3840 x 2160),Bluetooth, Wi-Fi, USB, Ethernet, HDMI 60Hz Refresh Rate, AI-Powered 4K, Cloud Gaming 65UQ9000​

Doduse to bas deluje bezveze, mozda ovako nesto

OLED65B3PSA 65" ThinQ AI 4K OLED TV ENERGY LABEL: 4 TICKS 3 YEARS WARRANTY BY LG

Imam isti scenario koriscenja i obavezno OLED bar 65 inch.
Ja sam recimo na Philips 65(ambilight) sa Android TV, odlicno radi posao. HDR i DV streamovi izgledaju fantasticno.
Ako ti je softver na tv-u spor, pazari neki dobar premium box (apple tv ili nvidia shield...)

LG B serija je i vise nego dovoljna i bices zadovoljan.

Prilozi

• IMG_1204 2.jpg
    IMG_1204 2.jpg
    152.9 KB · Pregleda: 74
Nikako ne uzimaj TCL. Paneli jeftini i vide se teksture na crnoj pozadini. Što se Samsunga i LG-a tiče, svakako nećeš pogrešiti. Bolje dati malo više para, jer kupuješ nešto što će te služiti godinama, a pri tome je bitno da ne kvariš vid dok gledaš ako je panel loš.
Ma 'ajde.
Prvi put cujem za ovo, daj neki izvor odakle ti ove "informacije".

Uglovi gledanja nisu bitni. U principu pitao sam se vrede li cemu jeftiniji modeli LG-ja. Tipa sta je ovo od 670evra zasto je toliko jeftino:

LG 65-Inch Class UQ9000 Series Alexa Built-in 4K Smart TV (3840 x 2160),Bluetooth, Wi-Fi, USB, Ethernet, HDMI 60Hz Refresh Rate, AI-Powered 4K, Cloud Gaming 65UQ9000​

Doduse to bas deluje bezveze, mozda ovako nesto

OLED65B3PSA 65" ThinQ AI 4K OLED TV ENERGY LABEL: 4 TICKS 3 YEARS WARRANTY BY LG

Ako ti nisu bitni uglovi, odnosno ako gledaš pod uglom od 90 stepeni, bolje idi na VA displej. Ovaj lg 65uq9000 koliko vidim je ips ali proveri.
E sad da li oled ili ne? Definitivno bolji ali na to pitanje samo ti možeš odgovoriti. Da li bi dao više para i koliko ti to u životu znači

Ma 'ajde.
Prvi put cujem za ovo, daj neki izvor odakle ti ove "informacije".
Uporedi panel sa drugim proizvođačem i sve će ti biti jasno. To radiš, tako što gledaš oznaku TV-a i nađeđ koji panel je ugrađen u njega... To ti je sa monitorima ista priča. Kada vidiš da neki monitor košta 27 inča smešne pare, po oznaci modela ona slova i brojevi u nastavku ti govori koja je klasa panela...

Pa dobro,koji LG ili Samsung je bolji u cenovnoj klasi od navedenog tcl?Nijedan.
Svakako za gore opis zašta ce se tv koristiti,i kako deluje kupac preporuka Oled.

Uporedi panel sa drugim proizvođačem i sve će ti biti jasno. To radiš, tako što gledaš oznaku TV-a i nađeđ koji panel je ugrađen u njega... To ti je sa monitorima ista priča. Kada vidiš da neki monitor košta 27 inča smešne pare, po oznaci modela ona slova i brojevi u nastavku ti govori koja je klasa panela...
Daj primer.

Ajde sada ja da uletim jedan klizeći. Grundig OLED GH950 65", koga su letos na Benchmarku baš nahvalili, košta sada 116.000din. Svi ćete lako naći gde. Garancija je 3+2 godine. Nije me mrzelo danas da odem do Tehnomanije u TC Zmaj da vidim TV izbliza. Imaju izložen samo 55" model. Slika napucana do daske i osvetljenje i zasićenje, naravno. U poređenju s bilo kojim LCD TV-om koji je izložen u prodavnici vidno je bolja slika. Bilo kakvo pitanje upućeno zaposlenima je izazivalo rekaciju "kiselo grožđe".
Problemčić je što je nemoguće naći bilo šta drugo o ovom TV-u. Ni čiji je panel, ni nezavisni komentar, ništa. Realno, za ove pare TV je čudo. Jel može neko da doda svoja 2 centa?

Au brate. Jedva pronađoh na Tehnomanijinom sajtu gde je spisak svih ovlašćenih servisa, NepoSystem je za Grundig televizore. Na samom Grundig sajtu je nemoguće pronaći ko je ovlašćeni serviser. Dâ ti mapu i klot tačku bez išta.
Jel oni spadaju u servise na dobrom glasu?

Jeste povoljan Grundig, ali sumnjivo mi je bilo sto nema nista o njemu da se nadje sem Benchmark review-a, tako da sam uzeo LG 65 B4. Nije znacajno skuplji, a deluje mi kao sigurnija kupovina, takodje 2+3 garancija.

Ja imam i Grundig i LG, Grundig 55 LG 43. lg plaćen skuplje od Grundiga i zabada od prvog dana, imam utisak da su samo nalepili nalepnicu LG umesto fox. Grundig i posle 3 godine radi kao prvog dana, i to ga ne gasimo

Nazad
Vrh Dno