Šta je novo?

Kućna multimedija 65" - Samsung vs Hisense vs TCL - identicna cena, koji uzeti???

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Pozdrav, imao sam problema sa skoro kupljenim TCL-om od 65" sa dirty screen efektom, pa sam ga reklamirao. U nadi da cu dobiti novac nazad (obzirom da taj model vise nema u prodaji) ili mogucnost da zamenim za drugi model u radnji, a ja u medjuvremenu prikupio jos neki dinar 3 modela sa identicnom cenom oko 125.000 rsd su mi interesanta, pa vas molim ako imate neki argument za "ZA" ili "PROTIV" da podelite ovde. u pitanju su sledeci modeli:

• Hisense 65U7QF
  • Samsung Crystal UE65AU8072UZZH
  • TCL 65C725

Tv najvecim delom kupujem zbog sporta, posebno fudbala, od igrica samo PES tako da mi je zbog tih potreba najveca dilema. Sto se filmova tice znam da ce bilo koji od ova 3 da ispuni moja ocekivanja bez problema.

Hvala unapred!

Od ta tri, Hisense 65U7QF, mada nijedan nije idealan za tvoje potrebe. Samsung je ulazni model, i mnogo je slabiji po svemu od druge dve opcije. TCL C725 ima MEMC, za razliku od C715, ali po većini drugih stvari i nije neki upgrade sa C715. Sva tri su 60hz.

Ne znam gde kupuješ, ali sva 3 ima za dosta manje od 125k.

Za taj novac bih gledao TCL 65C728 (120hz panel, FALD, HDMI 2.1, VRR itd.), on je 120k trenutno.

Eventualno Hisense 65U8QF za 125k.

Mada, iskreno, da gledam taj cenovni rang, verovatno bih dodao 10-15k, pa išao na manji 55 OLED (LG C12 ili Philips 706 recimo). Možda čak i Panasonic TX-55HZ980E ako se još može naći za 100k.

pa cene su u jednoj od najjacih radnji, gledao sam tamo u slucaju da mi ne vrate novac vec da mogu da zamenim za drugi neki...svakako jos bolje ako nadjem jeftinije. Ne bih dodavao vise, a jos manje bih uzeo 55". E sad taj 120hz panel, u kojoj meri bi trebalo da pomogne sportske sadrzaje?

Zavisi od sadržaja koji puštaš, ali 120hz bi svakako trebao biti bolji za prikaz kretanja, prosto po prirodi panela.
Takođe, dosta problema kod prikaza kretanja zna da pravi i sam softver za peglanje kretanja, a kod 120hz panela često možeš skroz da pogasiš sve to, jer je sam refresh rate dovoljan za dobar prikaz. Ono što je bitno za sport je i response time, a on je takođe generalno bolji kod 120hz panela.

Bukvalno ukucas 65C728 u Google i prvi link koji izadje.

Nazad
Vrh Dno