Bili smo i na SS i na Yalpu. Ako me secanje ne vara... mislim da smo pobedili jednom na Yalpu sa (demo anger) i jednom na SS (demo 2). Kao prvu nagradu, dobili smo skener ili nseto slicno. Bilo je tu jos nekoliko demoa poluzavrsenih i zavrsenih koji su prosli sa manje ili vise uspeha.
Stalni clanovi grupe su bili:
doondie - prog 2d & 3d
cozy-mc - prog 2d/3d
tbb - music
mr. shoom - music
i ja yooyo - prog 2d/3d
povremeno su sa nama radili dex, dejko, jamon,...
Svi su iz Vrsca osim mene. Danas doodnie radi u Vrscu, Cozy-MC (sada Mloh) pravi shareware igrice (napad, ball7, bzzzzy...), tbb je admin u neobee.net, mr. shoom radi u Hemofarmu, a ja radim u Centroidu Motion Capture.
U to vreme (1998) koristili smo procesore Pentium/Cyrix/AMD 133-166. Graficke su bile CirrusLogic, TSeng ET4000, Trident, S3 ili Matrox. Sve smo radili pod DOS-om koristeci Watcom C/C++ kompajler koji je mogao da generise 32bit code i "ukine" ogranicenje od 640KB. Secam se kad sam uspeo da napisem deo code-a koji detektuje VESA grafiku i ukljucuje hi-res 24/32bit color modove na bilo kojoj kartici u DOS-u, pa 3d soft renderer koji je podrzavao zbuffer, multitexture i env mapping, perpixel & pertexel korekcija,... Demo smo radili obicno u zadnji cas. U stvari... skupimo se npr 3-4 dana pre party-a i napravimo demo.
Od domace konkurencije u to vreme smo imali Mad Virgin (noah & ekipa), corrosion (domin8r & ekipa), Industry. Nikad nismo isli na neka strana takmicenja manje zbog nedostatka para, a vise zbog viza i sankcija. Ne verujem da bi napolju imali vise uspeha jer je konkurencija monstruozna.
Na party-ima je bila standardna ekipa tadasnjih geek-ova. To je bila prilika da se na jednom mestu skupi ekipa ljudi koji su znali o sve programiranju grafike na racunaru, sve o zvuku sa racunara, o hw modovanju masina... Vidjao sam neverovatne modovane Amige 1200, PC koji glumi kasetofon za Commodore 64 ... Igrica je bilo, ali su se igraci tretirali kao lameri. Non stop zabava od par dana.
Demo scena je postojala samo u Evropi. Danas jedva da postoji, a kod nas vise ne postoji

. Na party-ima zadnjih par godina poceli su da organizuju CS & Quake turnire sto je upropastilo doadjaj i jos vise smanjilo interesovanje mladih za ovaj hobi.
yooyo