Šta je novo?

640x480 BMP - 5.5kb

SPREE#8

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2004
Poena
304
Da li neko moze da napravi bitmap sliku gore nevedene rezolucije do 5 i po kb. :smash:

to je neizvodljivo, cak i u 1bit paleti. tada bi bila 37,5KB.
samo mi nije jasno sta ce ti to?

SPREE#8 je napisao(la):
Da li neko moze da napravi bitmap sliku gore nevedene rezolucije do 5 i po kb. :smash:
Pitaj urednike kurira i nacionala...

Mislim da je to potrebno da bi se ubacilo kao BOOT logo kod npr. EPoX ili GA ploca. Ali ogranicenje nikako nije 5.5 kb, vec je vece. Znam da sam petljao oko toga kada sam imao GA 7VRX plocu, pa sam se igrao sa tim boot logom. Ako je ogranicenje svega 5.5 kb onda ta ploca ne podrzava boot logo...Naravno, pod pretpostavkom da je slika potrebna za boot logo 🙂

E, jel se neko setja kako se ubacuje slika u System Properties prozor? Onako ko shto rade neke domatje firme kad ti instaliraju Windows... znao sam ovo, al sam zaboravio...

oemlogo.bmp
oeminfo.txt

u system32 folder...

system.png

Bahati, vidi ovo 😉

Pozdrav!

Prilozi

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
oemlogo.bmp
oeminfo.txt

u system32 folder...
Zasto meni ne radi to? Jel treba jos nesto da se podesi? Napravio sam oba fajla,ali nista se nije promenilo.

Froka je napisao(la):
Zasto meni ne radi to? Jel treba jos nesto da se podesi? Napravio sam oba fajla,ali nista se nije promenilo.

ne .txt vec .ini

Da ini sorry. Imas na webu gomilu onih OEMLOGO creatora, pa najbolje skini. Imas template u njega uneses one munje sto sam ja ispisao (ja sam prepravio ini fajl iz list computers-a) i samo kliknes i on usnimi tamo gde treba.

Tek sada vidim da meni ustvari pise:

Proizveo i pruza podrsku Athlon XP 😀 Nista, kada mi nesto ne radi zovem firmu Athlon XP 😉

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Bahati, vidi ovo 😉
vidi ga sad ovaj... 😀
ok u pravu si, al' to mu dodje kao chit jer bi trebalo da ima .rle ekstenziju, samo ga win cita i kad se stavi .bmp. 😉 mada nije ni bitno koja je ekstenzija, ja sam se u'vatio za ovo "bitmap sliku", a bitmapa u originalu nema nikakve rle munje, nego lepo svaki piksel tol'ko i tol'ko bita i zdravo. 😀

Nazad
Vrh Dno