Šta je novo?

640GB WD AAKS ispustio dushu

nije problem da zavrshi, vec kada ce da zavrshi i da li ce da zavrshi. :) jer pishe za 650h da ce da bude gotovo. toliko nemam nameru da chekam. ako do vecheras ne ubrza gasim ga, odlazi u zamrz pa cu da probam da neshto iskopiram sa njega, tj da barem sa drugim hardom udje u win ako moze.

Pretpostavljam da si izabrao opciju scan and repair, u tom slučaju nije ti poznat ni broj ni lokacija BB, možda je bilo bolje najpre pokušati samo sa prescan ili normal scan modom da bi se dobilo na vremenu i utvrdilo tačno činjenično stanje, pre nego što uopšte pokušaš reparaciju.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da si izabrao opciju scan and repair, u tom slučaju nije ti poznat ni broj ni lokacija BB, možda je bilo bolje najpre pokušati samo sa prescan ili normal scan modom da bi se dobilo na vremenu i utvrdilo tačno činjenično stanje, pre nego što uopšte pokušaš reparaciju.

u pravu si, probacu to sada.

nema nikakav normal niti prescan, samo scan i to sam startovao od sektora do kog je doshao proshli scan i repair. ide malo brze i ne nalazi vishe bad sectora ali zato ima oko 2500 nekakvih "delays" shta mu to znachi? shta to on odlaze? :)

Probas hotswap.. udjes u windows i na zivo nakacis HDD i odes u device manager i kliknes na scan for hardware change, ja ovako radim xbox softmod sa pata diskovima pod windows 7-com...
Sad ti imam jedan maxtor 80GB koji se prijavljuje kao Calisto i odbija da se normalno startuje cujem da pokusava da namesti glave, taj sam vec predlozio da ide u poznate firme pa nek vlasnik odluci ako su mu bitni podaci, ja necu pokusavat frizidere i slicno jer ionako i da uspe ne bi nesto zaradio a moze posle da me pljuje da sam mu unistio hard :)

Three delays associated with reading or writing data on a computer's disk drive : Seek time, Rotational delay and Transfer time.
Zato mu je toliko puno vremena i potrebno, pitanje je da li će mehanika uopšte izdržati postupak.
Ako kolegi podatci nisu vredni spašavanja, bolje digni ruke od toga.

Poslednja izmena:
Probas hotswap.. udjes u windows i na zivo nakacis HDD i odes u device manager i kliknes na scan for hardware change, ja ovako radim xbox softmod sa pata diskovima pod windows 7-com...
Sad ti imam jedan maxtor 80GB koji se prijavljuje kao Calisto i odbija da se normalno startuje cujem da pokusava da namesti glave, taj sam vec predlozio da ide u poznate firme pa nek vlasnik odluci ako su mu bitni podaci, ja necu pokusavat frizidere i slicno jer ionako i da uspe ne bi nesto zaradio a moze posle da me pljuje da sam mu unistio hard :)

pa bas tako .... nikad ne raditi frizider varijantu ako vlasnik nije odlucio da baci dist ili .... jednostavno nece da plati (citaj podacu su nebitni ... ala tipa slike sa mora)

@ demios ..... probaj sve prvo .... pa ako ne upali ...l onda friz varijanta + dovuci drugara pored da ti prica pre nego sto upalis komp gde su fajlovi .... ako ti kaze ... brate ne znam tu su svuda ... baci hard kroz prozor na njegove oci (gledaj da na pogodis nekog dole)

@demios

Koju verziju koristis ? Kod ove zadnje ver 2011 autor programa tvrdi da radi dosta brze. Radio sam sa programom pre nekih 3-4 g, isto je sporo sljakalo, mada zavisi najvise od velicine harda i koliko je ostecen. Solomonsko resenje ***, moze da pomogne a ne mora, a dok odradi mozes otici na mini-godisnji odmor.

verzija je 1.71, shto sam nashao narodnu verziju. ova najnovija izgleda da nema u narodnoj verziji :), nisam se puno ni trudio, pokushacu i sa njom. a ponovo sam pustio scan and repair i nalazi josh bad sectoram ukupno 60 do sada, na nekih 16-17 gb

nisam mogao vishe da chekam, nalazi i dalje brdo bedaka i sve vishe usporava, nakachio sam ga na zivo posle par sati u zamrzivachu i krenuo da kopiram neke njima najbitnije stvari, ide ultra sporo, ali ide, bolje i 15-20gb da smara dan dva ako treba, nego samo skeniranje da traje 40 dana :D jedino ne znam kako da ohladim hdd ponovo :), kako kopira postaje sve topliji i topliji :D

pa zato sam ti rekao malo po malo :) jer ce u jednom trenutku zabosti ... pa samo ponovis proceduru

pusti cu ga da kopira celu noc, mrzi me vishe da chupam, ladim i vracam. dokle stigne ujutru, ide u friz pa ponovo :)
hvala josh jednom svima na savetima.

edit zaboravih neshto da pitam. da li bi vredelo da kad izvuchem podatke, da mu lupim neki low level format ili neshto drugo pa da ga vratim u zivot, ili jednostavno nema pomoci i da ga reklamiram?

Poslednja izmena:
Kako stvari stoje biće sreća ako izdrži dovoljno da se podatci izvuku.
Zašto bi, nakon spasavanja podataka, ako ti pođe za rukom, uopšte pokušavao da oživljavaš disk u garantnom roku?

Poslednja izmena:
Kako stvari stoje biće sreća ako izdrži dovoljno da se podatci izvuku.
Zašto bi, nakon spasavanja podataka, ako ti pođe za rukom, uopšte pokušavao da oživljavaš disk u garantnom roku?

pitam samo onako, ako je izvodljivo, da mu zveknem taj low level, ako ce da ga ozivi 100% da ne bude dechko bez kompa dok pakomovci realizuju garanciju.

nema sanse taj da ozivi, jedino da testiras medijum sa MHDD i nadjes najveci zdrav deo bez bad sektora pod uslovom da su glave ok i tu smestis particiju, ali ako su bad sektori po celom disku to je uzaludan posao

uz jedno 10-ak smrzavajucig seansi :D, uspeo sam da izvuchem krucijalne podatke. bilo je muchno ali sam uspeo. hvala josh jednom svima na pomoci i savetima. hdd sutra putuje za Nish i nadam se brzoj realizaciji garancije.

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno