Šta je novo?

6400&6600 Di

Evo jos malo slicica:

napon proc-a :-devil-: (nadam se da audiofreak ne gleda ovo :d ):

napongt6.jpg

e da mozda nekoga slucajno zanima ko smo mi :d :

ekipazj1.jpg

Poslednja izmena:
1.93V! bolesno... ali extremno... svaka cast

napon proc-a :-devil-: (nadam se da audiofreak ne gleda ovo :d ):

Ma audiofreak nema kad da gleda to on je na nekom forumu gdje pokusava da dokaze svetu
kako je netburst savrsenstvo :)

Sto se tice slike jedino vam staxm i dekara odrzavaju prosek :) Salim se !

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
napon proc-a (nadam se da audiofreak ne gleda ovo ):
ja se iskreno nadam da gleda!
Poenta priche je uvek bila da nishta nece da se desi ako je adekvatno hladjen i ako ne radi na tom naponu jako dugo ;)

Poenta priche je uvek bila da nishta nece da se desi ako je adekvatno hladjen i ako ne radi na tom naponu jako dugo ;)

Hladjenje nema neku preveliku ulogu dal je on na 40C ili -140C nema neke vece razlike ako mu je max 85C, npr. 1.9V air vs 2.0V subzero.

Napon ima uticaja na duzinu trajanja jednog procesora , cpu koji se redovno forsira nemoze imati isti rok trajanja kao cpu koji radi na defaultu to je jasno.

E sad niko od nas zaludjenika nema jedan te isti sistem na duzi period tako da se povremene
orgije (OC - sesije ) ne osjete :)

Tacno :) jos da dodam ako Intel kaze 1.55 je max za C2D, to znaci decko u keniji za zatvorenim kucistem i box ladjenjem na sobnoj od 50C moze da tera 3god (koliki je garantni rok) teski load na granici max temp CPU-a koju su deklarisali i da se procu nista ne desi... u prevodu ogradili su se poooodebelo.

Hladjenje nema neku preveliku ulogu dal je on na 40C ili -140C nema neke vece razlike ako mu je max 85C, npr. 1.9V air vs 2.0V subzero.

Nisi me razumeo :)
Da pojasnim:
Stavi box kuler i gruni ga na 1.93V :D
Sta ce se desiti sa temeraturom?
Na tih 1.93V je ipak sigurniji na DI ;)
bilo kako bilo procesor je prezivo tih 1.93V sto smo svi mi pokusavali da objasnimo...drzati na 1.93 za svaki dan je *****izam!

@MONTOYA
Ochisti PM Inbox pitao bi te neshto vazno! ili mi na pm ostavi mail ;)

Poslednja izmena:
Nisi me razumeo :)
Da pojasnim:
Stavi box kuler i gruni ga na 1.93V :D
Sta ce se desiti sa temeraturom?
Na tih 1.93V je ipak sigurniji na DI ;)
bilo kako bilo procesor je prezivo tih 1.93V sto smo svi mi pokusavali da objasnimo...drzati na 1.93 za svaki dan je *****izam!

naravno stoji al zasto bih stavio box? :d Da se vratimo voltazama 1.93 je za testove, vise mislim da ne treba, probacu do 2v pa cu napisati dal se dobija ili ne, mada licno mislim da ce biti pomaka al u nazad, vece ne znaci uvek i bolje. Za svaki dan sve preko 1.65 ne vidim da ima logike na vodi ili vazduhu, ne verujem da ce se nesto desiti procu ali nema logike, temp ce biti previsoke a time i oc manji. Idealno je gadjati nesto izmedju 1.35(tiho vazdusno)-1.5(opako vodeno) (Govorim naravno o pravim voltazama (merenim externo DMM-om) ne o BIOS igrarijama)

Mislim da voltaza ne utice na dugotrajnost rada procesora, vec samo temperatura.

Pre se moze reci da vazi obrnuto, temp ako je ispod deklarisane skoro pa da ne utice na vek proc-a, dal je 40C ili 60C ne verujem da utice i u promilima, jer da utice onda bi garancija na proce prodate u Keniji bila manja nego na one prodate na severu Norveske.....ali napon vec utice 100%. Npr. 20god na 1.5V, 10god na 1.6V, 3god na 1.7V, pola godine na 1.75V i mesec dana na 1.8V

Poslednja izmena:
naravno stoji al zasto bih stavio box? :d Da se vratimo voltazama 1.93 je za testove, vise mislim da ne treba, probacu do 2v pa cu napisati dal se dobija ili ne, mada licno mislim da ce biti pomaka al u nazad, vece ne znaci uvek i bolje. Za svaki dan sve preko 1.65 ne vidim da ima logike na vodi ili vazduhu, ne verujem da ce se nesto desiti procu ali nema logike, temp ce biti previsoke a time i oc manji. Idealno je gadjati nesto izmedju 1.35(tiho vazdusno)-1.5(opako vodeno) (Govorim naravno o pravim voltazama (merenim externo DMM-om) ne o BIOS igrarijama)

Razumeli smo se ;)
Za svaki dan se slazem u potpunosti.Moja iskustva isto govore

Do skoro sam verovao da procesor ne moze da radi na minus temperaturi ali sada sam se dobro uverio da nije nikako tacno ,jer ima vlage?

Vrh Dno