Šta je novo?

64-bitni procesor - preporuka za kupovinu

shone

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
609
Hteo bih da uzmem neki 64-bitni procesor, pa me zanima koji je best buy performanse/cena, koja ploca ide uz sve to i uz koju cenu

Hvala unapred

Athlon64 2800+ 145E
MSI K8N Neo Platinum s754 nforce3 113E

amd64 3000+
chaintech nf3

E da potpuno sam zaboravio na tog Chainteca, kolko je on, nekih 67-68E?

P.S. Zasto 3000+ kad je skuplji 20E od 2800+ a razliku u 200Mhz nema teorije da osetis?

vule85 je napisao(la):
E da potpuno sam zaboravio na tog Chainteca, kolko je on, nekih 67-68E?

P.S. Zasto 3000+ kad je skuplji 20E od 2800+ a razliku u 200Mhz nema teorije da osetis?
huh!
200 MHz za A64 se oseti!

po meni je trenutno best buy 64bitni cpu 3000+
3200+ je preskup

vule85 je napisao(la):

Bolji je zbog veceg mnozioca (10vs9) itih 200Mhz koji nisu beznacajni kod A64ke

3000+ CG revizija obavezno, ide u kartonskom BOX-u koji se razlikuje od dosadasnjih PVC BOX-ova. 3000+ radi na 10x mnoziocu i kada se o.c. na 260 Mhz FSB, onda **** kevu !

drfedja je napisao(la):
3000+ CG revizija obavezno, ide u kartonskom BOX-u koji se razlikuje od dosadasnjih PVC BOX-ova. 3000+ radi na 10x mnoziocu i kada se o.c. na 260 Mhz FSB, onda **** kevu !

A kako da prepoznam CG verziju procesora?

Dobro bre, pa šta si ti čito ovde na Benchu do sada? :D

CO = AP (na kraju u oznaci na samom CPU)
CG = AR ili AX

Sjajno, a gde ce te da pazarite 64-bitni Windows Xp.

Kako gde? Pa, kod SKC-a, valda. :)

To ti je isto kao kad kupi lik Ferari kod nas ....
Mi ga pitamo gde ce da ga vozi 320 km/h , a on kaze nije zbog
toga kupio nego da smuva ribu na kola :)
Oce ljudi da kupe A64 i gotovo , oce da smuvaju zenske na komp
a64 i plava neonka , ne treba ti svetlo u sobi u opste , pravo
ambient svetlo ....
Ovako XP 2000+ i neonka .......... ma nije to to :)
Ko jos kupuje A64 zbog XP 64-bit-a :trust: kad lepo radi i na
32-bit-a

Tarmi Ricmi je napisao(la):
ambient svetlo ....
32-bit-a

E bas si Tarmi Ricmi :d

Ima Win XP 64-bit beta, poslednja verzija je od septembra, 513 Mb, ja skinuo pre neki dan, ali me mrzi da instaliram. :D

pa zar recimo Athlon64 3000 nije brzi od bartona na 3000 u 32bitnim aplikacijama? jeste...ne znam kakve su tu onda dileme... kad dodje win64bit josh bolje...

Tarmi Ricmi je napisao(la):
ambient svetlo ....
32-bit-a

:rtfm: :rtfm: :hair: :d
BUaahahahahaha.

Tako je, beta winxp-64bit se moze skinuti besplatno sa microsoft-ovog sajta...

Hvala svima na odgovorima, na kraju sam pazario A64 3000+ - 150E i MSI K8t neo oko 75E pa nek mi je sa srecom :)

Pozdrav

shone je napisao(la):
Hvala svima na odgovorima, na kraju sam pazario A64 3000+ - 150E i MSI K8t neo oko 75E pa nek mi je sa srecom :)

Pozdrav

Koji cipset ima taj MSI i jel mu radi Cool n Quiet opcija?

Calibra 4WD je napisao(la):
Koji cipset ima taj MSI i jel mu radi Cool n Quiet opcija?

VIA, ima opciju Cool n Quiet ali je jos nisam isprobao (u poverenju, ne razumem se mnogo u hardware, pa nisam "smeo" da ukljucim tu opciju jer ne znam sta radi :(, ako moze mali info )

Da li neko zna koliko mogu da OC procesor?

CnQ je opcija gde procesor ako je duze vreme neopterecen spusta voltazu na 1.1v i a frekvenciju rada na 1000Mhz,to mozes veoma fino iskoristiti za smanjenje buke kulera koji hladi procesor,a i manja je potrosnja struje i opterecenje napajanja

Ajde kad ste vec zapoceli pricu o best buy performanse/cena konfiguracijama,mozeteli pomoci i meni oko izbora ali u Intel varijanti...
Posto se kupuje ceo novi komp zamima me dali jos ostati na starom socket478
ili preci na 775,dali uzeti plocu sa ovim novim pci-e slotovima i koji chipset ili ne???
Komp otprilike nebi trebao da se oc-uje,sluzio bi prvenstvano za igre i nebi isao na celeron i ostale ojadjene varijante.

Varijanta o kojoj sam razmisljao je:
Abit AS8
P4 3,0ghz FSB800 (s 775)

Hvala unapred

Camsy je napisao(la):
Ajde kad ste vec zapoceli pricu o best buy performanse/cena konfiguracijama,mozeteli pomoci i meni oko izbora ali u Intel varijanti...
ili preci na 775,dali uzeti plocu sa ovim novim pci-e slotovima i koji chipset ili ne???
Komp otprilike nebi trebao da se oc-uje,sluzio bi prvenstvano za igre i nebi isao na celeron i ostale ojadjene varijante.

Abit AS8
P4 3,0ghz FSB800 (s 775)

Hvala unapred

Najbolje da pokrenes novi topic, ili da vidis malo po forumu (search) od starih topica. Tesko ce neki intelovac da zadje u topic o 64.bitnim procesorima... :D

shone je napisao(la):

Pozdrav

Casti nas malo utiscima o brzini ploce i procesora. Ima jos nas smrtnika koji bi pazarili A64. :p
Sta si imao pre toga i kolika je razlika u radu?

Ajde probacu i tako!
Mada sam mislio da i vi amd-ovci znate nesto o intelu kako bi mogli da vodite polemiku "intel-amd".... :D
Ili ste mozda prosli tu fazu?

Camsy je napisao(la):

Abit AS8
P4 3,0ghz FSB800 (s 775)

Hvala unapred
Ako imas pristojnu 865 ili 875 plocu toplo bi ti preporucio da ne pratis trend Intelovih extravagancija po pitanju podnozija i novih tipova memorije sa kojima je dobitak/gubitak u performansama diskutabilan. Ja razmisljam ovako iz ugla Intelovca. 865/875 je stabilna i brza platforma. Ako ti treba PCI express, sacekao bih malo da stigne nForce4 pa bih ipak presao na A64. Realno gledano, zaista je primetno brze, a da ne pricamo o fragilnosti socket-a i samih maticnih ploca za P4.
Trenutno gledano, A64 3200+ Winchester S939 je brza, modernija i tisa kupovina od PressHot-a i daleko vise Hi-End, ako ne racunas DDR-2 kod Intel 915/925 chipsetova sa kojima se ne dobija realan pomak u performansama.

Mihha je napisao(la):
Casti nas malo utiscima o brzini ploce i procesora. Ima jos nas smrtnika koji bi pazarili A64. :p
Sta si imao pre toga i kolika je razlika u radu?

K`o sto rekoh, ne razumem se toliko u hardware da bih mogao da o ovome pisem, vec mogu da iznesem laicke komentare.

Pre ovoga sam imao XP na 1700+ i Chaintec plocu (ne znam oznaku - VIA). Imao sam 1 Gb DDRa, ali nije htela ploca da radi sa dve memorije, pa sam se spustio na 512. :S:
Kod ove sada konfiguraciije me je odusevilo to sto po ubacivanju komponenti i startovanju racunara, nije bilo ama bas nikakvih problema. Stari sistem (XPSP1) nije morao da se reinstalira, rade oba memorijska modula (na 400MHz, za razliku od prethodne ploce), prepoznao je (uz ubacivanje drivera za mrezu, zvuk i maticnu plocu) sve komponente, i evo da kucnem u drvo, samo "stekce". :eyebrows:

Poslednja izmena:
Vrh Dno