Šta je novo?

621 ili CS21E

uNesc0

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2004
Poena
319
Dakle koje od navedenih zvucnika mi preporucujete?

621 su dosta jeftiniji (nekih cca. 25€), ali na sajtu pise da imaju 200 W Total System Power, a za CS21e pise da imaju 110 Real System Power. Dakle znam tacno koja je razlika izmedju TSP i RMS, ali me interesuje je li neko od vas imao priliku da isproba oba sistema? Koji je bolji?

Interesuje me odnos cena/kvalitet, a i samo kvalitet! THX alot.

CS bi trebalo da je oznaka za Concert Stage seriju,tako da pretpostavljam da su pravljerni da budu glasniji,a ne jasniji.

Ma i ja otprilike znam koji su bolji, nego me interesuje je li neko uzivo cuo oba kompleta? Voleo bih da cujem utiske!

Ja, 621 je slabiji i za 6 klasa bolji. Nisam cuo gore zvucnike od CS21 u zivotu...i to kostaju 120 evra!!!!

nesharm je napisao(la):
Ja, 621 je slabiji i za 6 klasa bolji. Nisam cuo gore zvucnike od CS21 u zivotu...i to kostaju 120 evra!!!!

Zasto su onda toliko skuplji?

Dobro, sta mi onda ti preporucujes? Imaju li neki bolji 2.1 zvucnici od 621/cs21e, a da kostaju do 110 €?

Mene zanimaju 621. Trenutno slušam na AL 5100 ali zbog nešto tanjih srednjih tonova razmišljam o 621. Da li ti zvučnici daju bolju muzičku sliku u pogledu srednji tonova. Prvenstveno me interesuje za slušanje muzike.

Imam model 621 i super sam zadovoljan. Jedan od (naj)boljih 2.1 sistema pogotovo ako te zanima i da slusas muziku preko njih.
5100 je dobar za onoga ko ima manju sobu i prohteve sto se snage i kvaliteta tice. 621 je definitivno bolji i znatno glasniji.

@apostol...cini mi se da je CS malo jaci, licni utisak...

@gagast...Sto se tice 621, on ima jace srednjetonce, ali je jako mrsav na visokim tonovima, bas bije kao nenormalan. Pa sad ako ti trebaju vise srednjetonci od visokotonaca, uzmi ih.

Za 110 evrica nemate mnogo alternativa - 621 i to je to.

U PC centru 621 koštaju 6769,82 din.
Sada su i AL 5100 pristojniji sa cenom 9370 din. Sećam se da su AL 4100 svojevremeno koštali 170 EU. Dobri su to zvučnici. Ali su namenjeni prvenstveno za dvd filmove i igrice. Siromašni su sa srednjim tonovima čak i kada se to ispodešava u ekvilajzeru. Daleko od toga da su neupotrebljivi za slušanje muzike ali poslušaću savete pa ću preći na 621.

Da ne bude zabune: 621 ima kontrolu nivoa(glasnoce) basa na sabvuferu tako da moze da se podesi "bije kao nenormalan" ili da ga nema. Naravno i sve izmedju toga je moguce.
Podrazumeva se da se odnos visokih i ostalih delova zvucnog spektra moze podesiti i softverski. Tako da ako nekom ima "viska" ili "manjka" visokih kod zvucnika to moze podesiti po vlastitom ukusu.
621 RULES!

P.S.
U gornjem postu sam greskom napisao 5100 a mislio sam na model 2100!

Poslednja izmena:
Upravo sam dobio CS21 i mogu reci da sam prezadovoljan! Jedino nisam siguran da li zaista imaju 110W RMS, posto bi mozda trebali da su malo jaci?!? Mozda je to moj trip. Inace zvuk je ekstra cist, bas fenomenalan, jedino sto nema podesavanje za treble. Zvucnici imaju moju preporuku. 621 nisam cuo na duze vreme.

P.S.Da ne bude zabune 621 imaju 200W ali Total System Power.

A jeli, koju ti muziku slusas?

Kojih bre 110W :)
Lazu svi proizvodjaci u specifikacijama, a onda i ljudi pogresno kapiraju.
Toliko W imaju max ti zvucnici kada se saberu max vrednosti svih drajvera, a to je daleko od merodavnog.

Ali, najvaznije je da li je tebi ok, ako jeste, sta te briga jel 10, 100 ili 1kW ako je tebi dovoljno glasno. Ako nije, trazi VECE zvucnike.

Pozdrav!

Tako nekako, ti zvucnici su tisi od mog Sony stuba 2x20W sinusa pojacalo, 2x40W sinusa zvucnici...i to prilicno tisi, jedino woofer vadi stvar.

Evo vec zadnja tri meseca slusam 621 i sad sam opet nabavio CS21 i mogu vam reci da su stvarno MNOGO bolji zvucnici od 621. Zvuk je primetno bolji. Visoki su bolji, subwoofer je potpuno isti, medjutim na satelitima je dosta bolji bas! Jedino sta kod CS21 ne valja to je kontrola zvuka. Odvratno! Nalazi se na jednom satelitu koji moras da drzis blizu sebe da bi mogao da pojacavas i smanjujes, palis, gasis.

P.S.Thread je star koliko hocete, ali glupo mi da otvaram novi :p

Nazad
Vrh Dno