Šta je novo?

6100 vs t610 ???

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Evo ovako...
do skoro sam imao 6610 i bio sam sasvim zadovoljan medjutim telefon sam poklonio mami pa sada planiram da kupim neshto za sebe. U opticaju su ova 2 telefona (iz naslova), moze i neshto trece. Gledao sam na netu i dosta se naprzio na 6600 medjutim cena ce mu sigurno biti bar 100€ veca od t610 pa mi to nikako ne ide na ruku a i trenutno nemam pasulj da vidim kad ce se pojaviti kod nas :d Znachi sve razlike znam i jednino shto me odvraca od nokie ka ericssony je BT !!! Ona kamerica na t610 mi ne treba uopshte ali imao sam skorije nameru da pazarim i BT HFree pa me samo zeza shto ga nokia nema...Bash sam u nedoumici i voleo bih da mi napishete vasha lichna iskustva (posebno ljudi koji su ranije imali neku bolju nokiu a sada imaju t610) Imam relativno losha iskustva sa SE jer su svi modeli koje sam imao bili uzasno spori !!!
Ne znam ni ja vishe shta da pishem ali mislim da ste shvatili :d

Poslednja Nokia koju sam posedovao dok nisam otkrio vrednosti Ericsson-a je bila 7110. Poslednja koju sam probao je 6100. Ukratko ne bi menjao svoj t610+HBH-60 BT HF ni za koju Nokiu. Ja sam mozda subjektivan, ali ovo je ubedljivo najbolji telefon na trzistu, a po mnogima i najlepsi. Definitivno nije spor kao prosli SE telefoni (ako mislis na t68i). Probaj ga, pa ces videti.
Moja iskrena i topla preporuka. ,)
Best Buy...

Otkad ikad sam koristio nokije, pocetkom godine imao sam izbor SE t600 ili Nokia 8310, uzeo SE, zeznuo se kao zmaj. Ako si navikao na nokiju nemoj ni da pokusavas da se naviknes na smrdljive eriksonove menije - toliko su losi i nefunkcionalni da je to uzas.

Jos jedna jako bitna stvar vezano za SE - cena im pada neuporedivo brze nego nokijama.

Ja sam uzeo 6510 i telefon je savrsen. Ovi novi su cista kozmetika, ali od 7210, 7250, 6610, 6100 --> definitivno 6100. Najmanji i najlepsi.

Pamet u glavu! :)

Nikolani je napisao(la):
Otkad ikad sam koristio nokije, pocetkom godine imao sam izbor SE t600 ili Nokia 8310, uzeo SE, zeznuo se kao zmaj. Ako si navikao na nokiju nemoj ni da pokusavas da se naviknes na smrdljive eriksonove menije - toliko su losi i nefunkcionalni da je to uzas.

Jos jedna jako bitna stvar vezano za SE - cena im pada neuporedivo brze nego nokijama.

Ja sam uzeo 6510 i telefon je savrsen. Ovi novi su cista kozmetika, ali od 7210, 7250, 6610, 6100 --> definitivno 6100. Najmanji i najlepsi.

Pamet u glavu! :)

Uz duzno postovanje nemoj da si smesan. :rolleyes: T600 i t610 su kao nebo i zemlja. Ako licno nisi probao t610, onda cuti. Inace software na t610 je totalno drugaciji od onog na t600, pa ne vidim cemu poredjenje.

Pogledaj sta novo izlazi iz SE fabrike do kraja ove godine:
z600, z200, t230, a da ne pricam o P810 i z1010.

Takodje, pogledajte ovaj site:
http://www.clubsonyericsson.com/en/index.html

> T600 i t610 su kao nebo i zemlja.

OK priznajem nisam probao 610, ali jesam video razne SE modele od pre 6-7 meseci, ne vidim da su mogli za to vreme da naprave neku revoluciju (moj utisak, _mozda_ gresim ). Sa druge strane nokija je standardno kvalitetna. A stoji i ono o brzem padanju cena za SE.

Ma daj drjacky, softver je i dalje uzasan kod SE. Sve sto si rekao za SE t610, stoji - mnogo je funkcionalniji od nokie, ali zbog veceg i kvalitetnijeg ekrana i kamerice (kao i blututa). Meni kod nokie je mnogo bolji i logicniji i uvek ce tako biti. Za dizajn si takodje odvalio - T610 je po mnogima ruzan telefon, dok je nokia 6100 (u periodu kada nokia izvodi krive drine sa dizajnom) vrlo lepa i elegantna... Ukusi se razlikuju, ali molim te, 6100 je classic (kao sto je svojevremeno bio i 8210). Dakle, mnogo toga je na strani T610, Genghise, ali ti odluci... ja ne bih isao na njega samo zato sto "volim" nokiu. Jednostavno, kamerica na njemu je gotovo neupotrebljiva... pa nemoj da ti to bude adut koji ce da odluci ... uostalom, pogledaj malo 6100, ja sam rekao da ga necu menjati godinama... imam ga pola godine i najmanje je jos godinu i po dana kod mene ;)

pozdrav svima

I ja sam isto hteo da uzmem nokiu6100, i onda sam sad skoro video kod prijatelja t610. Telefon je stvarno strava, i meniji uopshte nisu spori kao pre i shta ja znam... i zato sam sad doshao u nedoumicu...
I jedan i drugi telefon imaju svojih mana i prednosti... jedino shto me malo odvraca od t610 je shto sam chitao na internetu kako je ekran losh na dnevnom suncu i nishta se ne vidi... ajde neko ko ga poseduje neka kaze kakva je situacija...

Ma 6310i u dzepu, BT H-Free na uvetu, a zajedno kostaju kao T610 ili 6100 :)

Pozdrav!

Pa dobro Sale, ti si veliki chovek pa imash velike dzepove ;)

Moj kolega kupio T610 pre neki dan i ja sam se odusevio telefonom. Softver je odlican i sto se brzine tice nema veze sa proslim modelima. Ekran je po meni bolji od 6100 (ima ga drugi kolega i bas sam uporedjivao). Za te pare nema telefona koji nudi toliko...i da ne bude zabune ovo kuca zakleti nokiovac :beat:

Ovaj T230 izgleda jako lepo ali su ga ujebali sa BT i IR..nema nista od toga

E stvarno da je ruzan telefon JESTE ali ipak mislim da je trenutno Best buy ! Izgleda da ce on na kraju da padne ali ako josh neko ima neshto da kaze neka pishe obavezno (jel ono beshe Admin ima t610 - Peco oglasi se) ?

Isprobavao sam t610 jer sam se razmisljao da ga uzmem. Trenutno imam t68. Kako svaki ciga svog konja hvali mislim da je t68 trenutno BB. Inace od t610 sam odustao kad sam video 6600, pa to cudo nema sta nema. Skupljam pare i cekam da se pojavi. To ti je moj savet.

Misha je napisao(la):
... jedino shto me malo odvraca od t610 je shto sam chitao na internetu kako je ekran losh na dnevnom suncu i nishta se ne vidi... ajde neko ko ga poseduje neka kaze kakva je situacija...

Po meni (imam ga) je to i jedina mana zato što je ekran urađen u Matrix tehnologiji - znači nije TFT. A što se tiče ukusa iz ovog threada se vidi da su ukusi zaista različiti - što naravno ne znači da sad treba pljuvati po svemu i svačemu...
Daba je napisao(la):
...Inace od t610 sam odustao kad sam video 6600, pa to cudo nema sta nema. Skupljam pare i cekam da se pojavi. To ti je moj savet...

A ta ti Nokia košta samo 550 €, što moraš priznati nije mala razlika!

A što se tiče menija upravo skidam najnovi software pa kad ga isflešujem (nek mi je Bog u pomoći da ne bude :crash: ) javiću kakve su promene - navodno kamerica ima više mogućnosti, osetno ubrzanje kroz menije, lepši font sata itd...

byMaX je napisao(la):
Ma daj drjacky, softver je i dalje uzasan kod SE. Sve sto si rekao za SE t610, stoji - mnogo je funkcionalniji od nokie, ali zbog veceg i kvalitetnijeg ekrana i kamerice (kao i blututa). Meni kod nokie je mnogo bolji i logicniji i uvek ce tako biti. Za dizajn si takodje odvalio - T610 je po mnogima ruzan telefon, dok je nokia 6100 (u periodu kada nokia izvodi krive drine sa dizajnom) vrlo lepa i elegantna... Ukusi se razlikuju, ali molim te, 6100 je classic (kao sto je svojevremeno bio i 8210). Dakle, mnogo toga je na strani T610, Genghise, ali ti odluci... ja ne bih isao na njega samo zato sto "volim" nokiu. Jednostavno, kamerica na njemu je gotovo neupotrebljiva... pa nemoj da ti to bude adut koji ce da odluci ... uostalom, pogledaj malo 6100, ja sam rekao da ga necu menjati godinama... imam ga pola godine i najmanje je jos godinu i po dana kod mene ;)

pozdrav svima

Imenjace, stvarno nas dvojca nema sta de pricamom, ti si fanatik za Nokiom a ja za SE. To je to i nema sta da se prica. Sto se tice ukusa, stvarno ih ima raznih i neka svako uzme ono sto mu se svidja. Ja i dalje stojim iza toga da je t610 tata-mata za bilo koju Nokiu pa i za 6100, a o softveru i da ne pricam. Meni se Nokijin ne svidja.

Pozdrav!

Uzmi Sagem X-6, fenomenalan telefon sa odlicnom kamerom, TFT ekran, ogroman ekran ma strasan fon...oko 220 evrica Pozdrav!

ICE je napisao(la):
Uzmi Sagem X-6, fenomenalan telefon sa odlicnom kamerom, TFT ekran, ogroman ekran ma strasan fon...oko 220 evrica Pozdrav!

Nema BT a i ipak sam pristalica teorije da je pametnije dati "malo" vishe kinte da se dobije proveren proizvod !

ICE je napisao(la):
da, x6 zaista izgleda kao kandidat za best baj.ako te ne mrzi opisi ga malo vise[moze i mnogo vise,ali naravno ne ovde].inace,"proverena marka",i"made in china"...hm..nekako se ne slaze..mada je i t610 prelepa igracka..pozdrav

Vrh Dno