Šta je novo?

6100 prijem signala?

MareBGD

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.03.2003
Poena
765
Evo ovako: Trenutno imam T68i, i relativno sam zadovoljan telefonom, ali ono sto me ubija je prilicno los prijem signala. Primetio sam to i na drugim primercima ovog telefona pa predpostavljam da je to jednostavno tako kod ovog modela. Buduci da sam pre neki dan drzao u ruci Nokiu 6100 i naprosto se zaljubio zanima me kakva je ona po ovom pitanju. Ako neko moze iz prve ruke...

Btw, koliko parica bi trebalo da dodam T68i>^6100?

jeste,tako je,stvarno ima malo losiji prijem
mada je telefon odlichan,i ja sam gledao koji drugi telefon sad da uzmem,i stvarno nemam nekog pravog naslednika,ovaj je em malih dimenzija,em je lagan i lep,em imas podosta softvera,igara,melodija i slika za njega da nadjesh
pun pogodak

Ja zaista nisam primetio da je losiji od 3310, 3210, 8210, 6210, 6310, (7110 je ipak malo bio losiji kada je prijem u ptianju)... Znaci ok je, ali nista ekstra...

Vracam se ipak u nokia jato, odluka je pala. Gledao sam danas kod ortaka i t610 koji stvarno deluje dobar telefon, ali nervira me izgled ipak. 6100 ima da bude :)

I zbog nokie koja se po izgledu nije mrdnula od 3210, ti cesh za iste pare kupiti telefon loshiji po svemu i telefon koji nema pola opcija u odnosu na T610 ? :)

Ajde da ti je Uzelac ko meni rekao da se telefon blokira ko lud, pa da razmislish, ali zbog praistorijskog izgleda ? :D:D

a shta to ima t610?
bespotrebnu kameru,i nesto bolji displej i melodije..a n6100 je lakshi i lepshi,a i displej mu nije tolko losh u odnosu na t610
em ako chovek voli da se igra na telefonu,za nokiu ce naci preko 200-300 igara,a za se jedva 20ak bezveznih..

Moram da se slozim sa Mr. G-jem. Jednostavno kad izvazem za i protiv, ipak me nokia vise privlaci. U sustini volim male i lagane telefone i 6100 mi deluje kao prava stvar po tom pitanju. Ipak, t610 stoji za jedan opasan telefon, i nikako ne mislim da je los ;)

hajli, jel si ti uopshte video shta ima jedan a shta drugi telefon ? SE610 je ozbiljan telefon koji ima sve shto mob danas moze da ima, dok je 6100 ono jadan pokushaj i jedva ima ir port...oni su uspeli za par godina da unprede ekran i dodaju ir port koji je vec sad praistorijska mogucnost ? u chemu se josh taj telefon istiche, osim shto je meni ostao od 3210 i ima smeh polifone melodije....to shto taj telefon u ovoj zemlji koshta vishe od t610 nikako ne znachi da je u istoj klasi...pogledaj na netu samo spisak opcija jednog i drugog telefona, ima duplo vishe texta kod t610 :)

Stvarno nisu za poredjenje iako sam i sam dosta razmishljao koji da uzmem! Sada, kada bih ponovo bio u prilici sigurno bih uzeo SE! Slazem se sa driverom u potpunosti!

guru,znam ja mnogo bolje od tebe shta ima jedan a shta drugi,imao sam jedno vreme u kuci oba telefona,te sam mogao na delu da ih uporedim,da je t610 ozbiljan telefon,pa i nije,softver mu je spor,zna chesto da zakuca,i ima svoje neke bagove,to da su na nokiji polifone melodije "smeh"je chista glupost posteno,dobre su i na nokiji i na se-u iako nokija ima manji broj midi kanala kod polifonih melodija.
A n6100 kosta svuda u svetu oko 240e,i uz njega se kod nas dobija i dodatna baterija i handsfree,sto uz t610 ne dobijash.Sad sve zavisi sta covek hoce,funkcije i nesto loshiji oblik,ili lepotu i malu tezinu..

Pa pazi, jedina mana T610 je 'spor' meni, ali mi kazi kako neko onda koristi T65 (koji se mnogo dobro prodavao), chiji meni je sporiji bar 5x ? Kad kazem ozbiljan telefon, mislim na gomilu opcija koje imaju tek nokie za duplo vece pare, telefon je bukvalno mali pda, dok je 6100 kao shto sam vec i rekao, najobichniji telefon kao 3210 unapredjen mogucnostima koje su vec zastarele...razmishljati izmedju ova dva telefona se svodi samo na to koji ti je lepshi, jer shto se klase tiche, veze nemaju jedan sa drugim....

i josh neshto, pola telefona je uradjeno od aluminijuma shto je za one nokia plastikanere daleko ispred...o dizajnu uopshte necu da pricham, jer iako je to stvar ukusa, teshko ima vishe onih sa dobrim ukusom, naprotiv, jer bi inache svi bili stvoreni za neke dizajnere :)

update :) shto se tiche melodija, ne mogu da kazem da su fush, ali za telefon koliko taj koshta je sramota...T610 sa ona 32 kanala svira bukvalno ko neki radio, dok je ta nokia (a i vecina ostalih) u klasi jeftinijih telefona sa polifonim melodijama...pa T300 za duplo manje pare ga jede u tome recimo...a kad smo vec kod toga, 6100 je tu negde u klasi sa T300 po mogucnostima...evo zena mi ima C60 i u odnosu na te nokie od 200-250€ kvalitet zvuka se ne razlikuje....a ovaj C60 dechiji plastikaner :)

6100 u klasi sa t300 ?Daj ne budi smeshan molim te
po chemu
bolji displej - 6100
java i appz za nju - 6100
melodije - bolje na 6100,t300 ima samo 2 midi kanala kolko vidim
velichina,oblik,tezhina - 6100
baterija - 6100 duze drzhi
imenik - 6100 bolji i veceg kapaciteta
dodatna memorija za slike,melodije - 6100 ima vecu..

a to da li c60 ima bolje melodije,pa normalno je da su malo bolje ipak je noviji telefon,n6100 je izbachen u februaru,a c60 pre 2 meseca ili malo manje..

da ne spamujemo vishe,chovek je pitao za 6100,odgovorili smo mu,sad da li on hoce se ili nokiu,i shta hoce,to je njegova stvar..

Hajli, stvarno nisu telefoni za poredjenje. Ima sam i ja 6100 (jeste da sam ga nosio samo nedelju dana) ali sam imao 6610 koji je slichan koji sam nosio par meseci i sada imam t610. Stvarno jeste malo sporiji ali ima vishe mogucnosti. BT, ekran, kamerica koja je veoma korisna ako koristite MMS...Zvuk je takodje na strani t610 Zato je na strani Nokia telefona PC software shto je oooogromna prednost ali ipak mislim da to nije bio razlog da ne uzmem t610. Sada, kada sam nosio 2 pomenuta oko kojih se vodi rasprava mogu slobodno reci da je t610 BOLJI! Sve je naravno i stvar ukusa. Kada Nokia izbaci neshto slichno za "normalne" pare uzecu sigurno ali za sada t610 je definitivno najbolja kupovina!

Drajver je bre Voona, koristi najgori Ericsson ikad... Kapirate li ljudi da se 6100 i T610 ne mogu porediti... T610 bolje poredite sa, recimo, 3650 ili 6600 (ovaj novi, sa vivo reklame). Kao sto je T610 bolji, moderniji opremljeniji od 6100, toliko je i 6600 nadmasio T610... Sve lichi na ono - star trek vs. starwars... Ja jednostavno vise volim nokiu i ne znachi mi nista kamerica niti veci ekran kod T610. Ako se i primim na to, precicu na 6600 jer sam navikao i volim Nokiu. To je kao kada vozite neki auto - znate da Leksus nudi vise za manje para, ali Mercedes je Mercedes ;)

Genghis Khan je napisao(la):
Hajli, stvarno nisu telefoni za poredjenje. Ima sam i ja 6100 (jeste da sam ga nosio samo nedelju dana) ali sam imao 6610 koji je slichan koji sam nosio par meseci i sada imam t610. Stvarno jeste malo sporiji ali ima vishe mogucnosti. BT, ekran, kamerica koja je veoma korisna ako koristite MMS...Zvuk je takodje na strani t610 Zato je na strani Nokia telefona PC software shto je oooogromna prednost ali ipak mislim da to nije bio razlog da ne uzmem t610. Sada, kada sam nosio 2 pomenuta oko kojih se vodi rasprava mogu slobodno reci da je t610 BOLJI! Sve je naravno i stvar ukusa. Kada Nokia izbaci neshto slichno za "normalne" pare uzecu sigurno ali za sada t610 je definitivno najbolja kupovina!

Daj bre Genghise, do juche si se kleo u 6510... Ovo mi sve izgleda kao ona narodna: "Kud svi Turci..." Imas li ti stila malo? Pa nisam ni ja prestao da navijam za Partizan ni kada je Zvezda bila najbolja... Valjda cu sacekati da 6600 postane dostupnija, a onda - series 60, VGA kamera, velika rezolucija... i T610 vlasnici mogu da "pljunu pod prozor" :)

byMaX je napisao(la):
Ja jednostavno vise volim nokiu i ne znachi mi nista kamerica niti veci ekran kod T610. Ako se i primim na to, precicu na 6600 jer sam navikao i volim Nokiu. To je kao kada vozite neki auto - znate da Leksus nudi vise za manje para, ali Mercedes je Mercedes ;)

I ja sam jednostavno vise voleo Nokiu (godinama) ali nemas pojma kako je lako odvici se tj. navici se na bolje. O:) T610 r0x0r

byMaX je napisao(la):
Ja zaista nisam primetio da je losiji od 3310, 3210, 8210, 6210, 6310, (7110 je ipak malo bio losiji kada je prijem u ptianju)... Znaci ok je, ali nista ekstra...

6210 i 6310(i) imaju za klasu bolji prijem od svake druge "nemam antenu" Nokia-e.

Pozdrav!

driver je napisao(la):
Ajde da ti je Uzelac ko meni rekao da se telefon blokira ko lud, pa da razmislish, ali zbog praistorijskog izgleda ? :D:D

Ne bi ti bio driver kada ne bi dodao :)
Nisam rekao da blokira ko lud nego da mu se desi, te da onome kome telefon treba za pricu/sms t610 nije dobar.
Kome treba BT i ostale napredne funkcije koje ima T610, onda SE nema konkurenciju.

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
...

Daj bre Genghise, do juche si se kleo u 6510... Ovo mi sve izgleda kao ona narodna: "Kud svi Turci..." Imas li ti stila malo? Pa nisam ni ja prestao da navijam za Partizan ni kada je Zvezda bila najbolja... Valjda cu sacekati da 6600 postane dostupnija, a onda - series 60, VGA kamera, velika rezolucija... i T610 vlasnici mogu da "pljunu pod prozor" :)

E MaX bash se o tome radi. Ja se i dalje kunem u 6510 jer tvrdim da je to jedan od najjachih telefona koji sam nosio! Kakve bre veze sa stilom ima dal nosim SE ili Nokiu? I ja navijam za Partizan otakad znam za sebi pa se tu slazemo :) Ali jednostavno se radi o tome da nisam namcor (kao Uzelac :d) da po svaku cenu uzmem Nokia telefon samo zato shto volim Nokiu. SE je napravio bolji telefon u odredjenoj cenovnoj klasi, meni je trebao nov telefon i naravno da sam ga uzeo. Kao shto rekoh, kada bude pala cena 6600, odma prodajem t610 i znase. Ali chinjenica je jedno, da t610 i 6100 nisu i ustoj klasi a samim tim se i ne mogu porediti ali kada ljudi navale morash da im neshto dokazesh ;)
Btw. kad se vidimo MaX ?

Eto malo!

Ako mogu da pomognem sa svojim iskustvom obzirom da sam na podrucju sa losijim signalom i da sam promenio oko 40 mobilnih tvrdim da je generalno najbolji Simens sa signalom, ako je to samo bitno. A za stanovnike BG i blize okoline smatram da to i nije neki plus jer je signal super! Pa na kraju da iznes i da su ERICSONI novije generacije najkorisniji , a Nokije kao i uvek najnasminkanije! ;P

...

E MaX bash se o tome radi. Ja se i dalje kunem u 6510 jer tvrdim da je to jedan od najjachih telefona koji sam nosio! Kakve bre veze sa stilom ima dal nosim SE ili Nokiu? I ja navijam za Partizan otakad znam za sebi pa se tu slazemo :) Ali jednostavno se radi o tome da nisam namcor (kao Uzelac :d) da po svaku cenu uzmem Nokia telefon samo zato shto volim Nokiu. SE je napravio bolji telefon u odredjenoj cenovnoj klasi, meni je trebao nov telefon i naravno da sam ga uzeo. Kao shto rekoh, kada bude pala cena 6600, odma prodajem t610 i znase. Ali chinjenica je jedno, da t610 i 6100 nisu i ustoj klasi a samim tim se i ne mogu porediti ali kada ljudi navale morash da im neshto dokazesh ;)
Btw. kad se vidimo MaX ?

Slazem se 100%. Vidimo se kad dodjes u BG... :) Cimaj slobodno...

http://www.esato.com/phones/index.php?phone=74&cp=56

mislim da link sve govori, ili ima 'nepismenih na engleskom' sluchajno ili namerno :)

Inache, stupio sam u kontakt sa chovekom koji za 10€ ubacuje R3C firmware za T610, i izgleda da to moze uraditi na svakom primerku, a inache su bolji oni skinuti sa bilo koje mreze, te radi provereno...

Evo i utisaka choveka koji je imao telefon sa ovom verzijom fw-a:

"R3C0002 verzija radi odlicno, iako nije najnovija
Potrosnja baterije se smanjila za neki 80% u odnosu na R1L verziju. Sto znaci da je to ludnica, meni je baterija komotno trajala 4 do 5 dana sa R3C verzijom."

Inache pored ovoga, na nekoliko mesta sam video da je telefon primetno brzi, slike zauzimaju manje mesta i naravno vishe se uopshte ne kuca....ono, shta da kazem, koja mu je sad mana ? ruzan ? :D Ko ima loshiji vid, 6100 nema shanse da razlikuje od 3210 :)

btw, na esato zredjajte sve nokie po redu, tek ona 7650 ima shtiklirane sve stavke ko T610, jedino ima vecu rezoluciju ali 4096 boja, skoro duplo teza, i onih par tehnichkih mogucnosti loshije...da li da pitam koliko ta nokia koshta ? :) Vecina ostalih su bukvalno smeshne po svemu...

guru ajde baci mi na PM broj tog lika ili da se nadjemo pa da banemo djuture kod njega a posle mozemo da svratimo i do FIRME :beat: :d ;)!

...

I ja navijam za Partizan otakad znam za sebi pa se tu slazemo

Niko nije savrsen, svi mi gresimo :mrgreen: .

Ti si mi navrachao ono veche kad si doshao po fotelju pa je zato Partizan i izgubio :( Nisam sve vreme bodrio tim :(

guru ajde baci mi na PM broj tog lika ili da se nadjemo pa da banemo djuture kod njega a posle mozemo da svratimo i do FIRME :beat: :d ;)!

Pazi ovako...ipak za sada samo telefoni sa mreza mogu da se update-uju...to cesh proveriti u servisnom meniju ( > * << * < * ) i ako ti ispod 'customization' ne pishe nishta, ne moze da se uradi dok ne izadje patchovan R3C002...a ako pishe neshto 'CDA <brojevi>', telefon se moze uraditi 100%...proveri to, a bacam ti sad kontakt za ovog lika...

Evo i spiska poboljshanja u R3C firmware-u...

1. Phone seems to be working fine.

2. Menus load a lot faster. Delay in response is hardly noticeable.

3. JAVA applications run much better and smoother. Better support for JAVA applications. Some games that did not run on R1A now runs on R3C. Java performance is remarkably improved, both loading time and runtime performance. Monster Land is playable on it now.

4. Playback on recordings are now played on the loadspeaker. No need to listen to recordings as if you are listening to a phone call. This new feature does NOT act like a speakerphone. It only playbacks recorded audio on the loudspeaker.

5. Clock on standby screen has more rounded font.

6. Now you can copy individual phonebook entries from the SIM to the Phone's memory. This is done via Phonebook->Advanced->Call from SIM->then select the contact you want->More->Copy to phone. No facility yet to copy individual contacts from phone to SIM.

7. Camera looks pictures look sharper and better. In R1A, only brightness control (Up and Down joystick on camera mode) is available. Now, saturation control (Left and Right on joystick on camera mode) is already available.

8. My sounds memory usage is now reported. In R1A, the total memory is reported as "0kb" and you have to click on the My sounds to get a listing of sounds with the corresponding memory usage per sound.

9. Editing (add effects) pictures process faster. NEW TRICK HERE: I found that when I edit a picture using picture editor in the phone, the saved file size is smaller. My sample started at 50kb then after adjusting the brightness, the picture is now 36kb. Reducing picture size by editing them on phone reduce the quality significantly. I found that the "brightness" effect has the least effect on picture quality. So what I do is to first insert a picture that is darker by about 40% then edit in the phone with the picture effect.

10. Turning ON the phone makes the same single "clang" sound just like in turning OFF the phone. Before, when I turn on my phone, I just see the little Red LED light a little bit and here a very faint wave type of sound. Turning OFF the phone gives me this "clang" sound. Now, the "clang" sound is there on both ON and OFF.

11. Animated gif images now playing much faster than before. I tested with a 120x115 gif, the frame rate is about 60% of that on PC. I remember it was about 10%.

12. The "increasing volume" effect while playing ring tones in "My sounds" is removed.

13. It couldn't display Chinese in java Canvas. It can now. It's probably because of "prgCXC125585_CHINA_2". Liuyidaocn is from Singapore and the new firmware on his T610 is R3C004_prgCXC125585_CHINA_2. Please note that the original post is based on my firmware of R3C004_ASIAN_LATIN_3.

14. "Resend" text messages. If you look in "Sent" text messages, highlight a sent message and press "More" and there is now a facility to "Resend" a text message. Note that this is different from "Forwarding" a text message.

15.When vibrate is ON, calendar and timer alarms also vibrate.

16.T9 text input mode: When replying to message, pressing the joystick accepts the word. When not in T9, joystick press sends message.

prc, prc, prc....trica :)

driver je napisao(la):
...

Pazi ovako...ipak za sada samo telefoni sa mreza mogu da se update-uju...to cesh proveriti u servisnom meniju ( > * << * < * ) i ako ti ispod 'customization' ne pishe nishta, ne moze da se uradi dok ne izadje patchovan R3C002...a ako pishe neshto 'CDA <brojevi>', telefon se moze uraditi 100%...proveri to, a bacam ti sad kontakt za ovog lika...

Ako mislish na stvke u ServiceInfo>SW inf. onda mi ispod Cust.ME i Cust.TAE ne pishe nishta :(
Bedak :(

to je to...morash da chekash pachovani R3C002 :(

srecom ja josh nisam kupio tel, pa cu znati shta da gledam :)

Vrh Dno