Šta je novo?

5mbs na 2,4ghz???

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
335
Ja se izvinjavam ako sam promasio mesto gde treba da postavim pitanje,neka moderatori prebace gde treba.Zanima me,jel mogu sa antenom na 2,4ghz da izvucem protok od 5mbs?Mrezna kartica mi je atheros AR5005G.

Poslednja izmena:
To zavisi od zagadjenosti etra, udaljenosti i slicno. Pretpostavljam da pricas o megabitima, a ne megabajtima.

:wall:Da,moja greska...decko koji mi pusta net kaze da ne moze da mi pusti veci paket od 3,jer na 2,4 ne moze vise da izvuce,tj on cisto sumnja da ce moci 5.Glavna antena je udaljena nekih 150 metara vazdusnom linijom.A sto se tice zagadjenosti,ima jos samo jedan antena druge firme,ali ona je malo vise udaljena,ako ste na to mislili.

Mislim da taj decko koji ti pusta paket najbolje zna kakvi su uslovi u etru, kakav je kvalitet mreze i slicno. Zagadjenost prave svi wireless uredjaji koji se nalaze u okolini, i to je generalno veliki problem na 2.4 mrezama u veoma urbanim sredinama. Mislim da nema razloga da te zavlaci, valjda bi i njemu bilo u interesu da ti pusti brzi/skuplji paket ako je to moguce i ako nece ugroziti ostatak mreze.

Tom decku bi bilo u interesu da mu uzme vise love za skuplji paket a onda da mu isporuci manji, zbog zagadjenosti etra ili lose infrastrukture. To bi bila definicija srpskog isp-a.

Zagusenost je postala ozbiljan problem, kako kod nas, tako i u svetu. Sve je vise uredjaja koji rade na 2.4ghz, mikrotalasne, bezicni fixni telefoni, wifi ruteri na sve strane... Jedino resenje ti je da predjes na 5ghz ako tvoj provajder ima AP za 5ghz. Meni savrseno radi udaljen sam od njihovog AP recimo 100m vazdusnom linijom, kad sam pingovao i testirao, izvlacio sam cini mi se 24mb/s a trenutno sam na paketu od 5mb/s dok nude i do 8...

Poenta price, 2.4ghz je stara tehnologija, prezagusen etar, i ako mozes batali, jer ce ti signal biti nekvalitetan, bice gubitaka paketa, nestabilna linija i ogroman ping. Batali to i prelazi na 5ghz

Jedno ne treba zaboravite protok po AP-u se deli na sve korisnike nakacene na isti tako da je propusni opseg na 2.4Mbit u losijim uslovima 2-4Mbit u boljim ako svi zadovoljavaju jacinu signala za G standard nesto vise.... znaci tuga ziva :)

Vrh Dno