URGH! je napisao(la):Pa za igrice ti je bolje da uzmes samo 6800
URGH! je napisao(la):Evo iskopao sam onaj test u Digitalu #29 bas na tu temu(ko ima,to su strane 40 i 41,mnogo dobar test),naravno u pravu si da proc utice na igre(daleko vise nego na 3D Mark 03),doduse nema Radeon 9800pro,ali ima 9800XT,pa stvari stoje ovako(ovo ne pisem da bih tebe smarao Notaxe,nego da budem sto konkretniji za one koji ovo nisu citali)
ASUS Radeon 9800XT sa XP 1700+(cipset nForce2,ploca Epox 8RDA3+,2x256mb DDR Corsair)
UT2004 Demo(fps) -53.67
Quake 3 1.17 demo1(fps) -252
Isti taj Radeon,na istoj konfiguraciji,samo sa XP 2600+ (nije Barton,ali da ne cepidlacimo)
UT2004 Demo(fps) -72.5
Quake 3 1.17 demo1(fps) -332.6
Dakle dobitak zbog procesora je u UT2004 35% a u Quake-u 32%
E sad u Digitalu #32 su testirane MSI-jev Radeon 9800pro i GeForce 6800GT na istoj konfiguraciji,i MSI-jev Radeon je u UT2004 FlyBy bez AA i AF imao 150.9 a sa ukljucenim AA/AF x4 imao 84.1,dok je 6800GT imao 238.5 odnosno 218.6
Dakle poboljsanje je u prvom slucaju 58% a u drugom celih 160%,e jos uzmi u obzir da ce AA koristiti(da ne idemo u offtopic,ali AA je po meni ipak potreban u igrama) razlika je k'o nebo i zemlja,naravno ovde je testiran 6800GT,a ne obican 6800,ali dobro odbij mu 10-20% na to i jos 32-35% na slabiji proc i opet ostaje veca korist od bolje kartice nego boljeg proca.
MadTexel je napisao(la):Pa ocigledno da ne znas bas najbolje.Sto se tice igranja na SGI masinama, Quake3 i tako to radi ok, dok igre pisane za Onyx 2, Onyx 3000 ili Onyx 4..ne smem ni da pomislim na sta bi licile. Nije tacno da su slabiji modeli koristili Windows. SGI je imao 2 serije radnih stanica sa x86 procesorima, od kojih je prva imala VIA ili i8x0 chipset i GeFroce Quadro (230, 330, 550) graficke i druga koja je imala arhitekturu vrlo slicnu sa O2 i grafiku integrisanu (320 i 540). E sad, masinu sa 4 Xeona na 500 MHz zvati slabijom..to ni sad ne bi bas bila tako slaba masina. Inace pre bi se moglo reci da Maya i XSI imaju svoje verzije za Windows jer Maya je nastala iz Power Animatora, a XSI iz Softimiga koji su bili IRIX-only.
A to da je SGI bespotrebno bacanje para (jednacenje po zvucnosti) ne bih rekao bas tako. Uzimajuci u obzir da dobar Octane moze da se nabavi za manje od 700e sa sve transportom i carinom. Ostale sitnice tipa jaca graficka, dual cpu, memorija, dodatni hard moze da uzme za sitne pare. Jeste da ce da pukne vise kinte nego za ekvivalentan PC, ali ce ta masina biti OK i kroz par godina, dok ce pomenuti PC biti kanta.
URGH! je napisao(la):Da,video sam da si naglasio vaznost magistrale ali posto mi se cini da covek nije nesto oran da overklokuje proc,nego je sva prilika da ce mu raditi na default vrednostima(uostalom kao sto mu i sadasnji proc radi),dakle ako ostane na defaultu,upravo ce to biti situacija iz tabele,dakle zamena 133 na 166,a posle mi je palo jos nesto na pamet -rekao je da je za 10 godina zamenio 4 kartice,dakle izuzetno retko menja kartice,pa je onda i zbog toga po meni bolje da sada uzme ovu najnoviju generaciju koja je stvarno dobra za razliku od prethodne nV generacije(izuzetak je 5900XT),pa da kasnije kad se malo oporavi sa lovom zameni procesor,sto mu u svakom slucaju predstoji,nego da sad kupi iako dobru ipak znatno slabiju karticu,koju ce izgleda koristiti naredne 2-2,5 godine.
Premeri pa vidi da li je baš takonotax je napisao(la):Krajnji klok procesora manje utiče na 3D performanse nego FSB. Bolje je 220x10=2200 Mhz, nego 166x15=2500 Mhz. Za 3D.
notax je napisao(la):Bukvalno za 20 dana izlazi npr. 6600, koji bi trebao da košta 200$, barem je takva vest bila.
MAD_MUzzY je napisao(la):Dobro![]()
Jel ti koristis SGI masinu za igranje? Da li uopste koristis SGI masinu? ...
Te graficke stanice koje imaju quadro karte su lo-end sto se SGI masina tice. SGI ima svoje video chipove koji su striktno OGL.
SGI pravi radne stanice , to sto neki Dual-quad masine mogu da imaju video tipa Quadro je druga stvar.
Mnogo izvrces ono sto pricam.
pravo_u_raj je napisao(la):e sada nesto razmisljam, sada imam sledecu konfiguraciju
xp1700+
512+256+256rama 266
ga-7vaxp kt400 plocu
msi mx440
i ostalo je ne bitno
e sada, sta mislite jel bolje da uzmem bartona 2500+ i 9800pro ili samo 6800?
razmisljao sam i ram da uzmem, ali ploca ne pozdzava samo do DDR333 (PC2700) memoriju.
mislim ja planiram ne vezano za ovo da uzmem neku jacu mashinu, mislim ono procesor nece da bude nista preko 2500+-2600+.
A za graficku ocu da bacim sada dosta para, posto od nesto manje od 10 godina, sam promenio 4 graficke, i to su vecito bile najslabije. tako da sada sam resio da uzmem nesto sto ce KAO nekako da radi i za par godina.
pravo_u_raj je napisao(la):...
nisam jos nista odlucio, sve zavisi koliko ushtekam na moru...
...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari