Šta je novo?

5900XT Sparkle za pohvalu

• Začetnik teme Začetnik teme DADE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DADE

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2003
Poena
649
Moram priznati da sam prilicno odusevljen i iznenadjen sa fx5900xt karticom, pogotovu jer se na prvi pogled vidi kvatitetna izrada...
Sem sto je prvi utisak izuzetno pozitivan, iznenadila me i njena brzina...
Karticu sam uzeo samo iz radoznalosti da istestiram dok mi nestigne 9600xt koju sam do sada imao na ovoj drugoj masini, al vidim da ce ova da ostane u masini malo duze 😀
Cena joj je skuplja od 9600xt safira al i razlika u performanasama je dosta velika. Jos kad sam karticu podigao sa 390/680 na 520/820 pregazio je atija u testovima, a ni jedna greskica se nije pojavila u slici. Izgleda kartica ima jos potencijala za klokovanje, al to cu videti cim nadjem vremena da montiram kuler....
Iako sam pobornik ati-ja ova kartica zasluzuje svu paznju u toj cenovnoj klasi....

Pozdrav :wave;

Dobro jutro, nego sta se zbivalo u skoroj proslosti nesto nisam bio tu :d

Dobro kaze Paradigma :beat:

FX5900XT/SP i Ati 9600XT jednostavno nisu ista kategorija...makar ne cenovno. Nv je tu apsolutno bez konkurencije !

Slazem se, kartica je odlicna, hladnjaci pokrivaju i memoiju. Nisam mogao da vidim koji su cipovi, ali pretpostavljam da su klasicni Samsung 2.8ns, kartica ima apsolutno isti pcb kao i MSI 5900SP(layout, cak i boja)! Doduse, nije ViVo.
Mana je sto koristi mali fan koji se izuzetno brzo vrti, a cip se bogami podosta greje (narocito o/c :mrgreen: ); tako da nisam siguran u njegov zivotni vek.

Ma nema to veze evo moj GF3 ima isto mali fan pa radi jos malo 3 god super...

Mare je napisao(la):
Ma nema to veze evo moj GF3 ima isto mali fan pa radi jos malo 3 god super...

Ma hajde, i kuler na ASUS GF3Ti200 DeLuxe(moja bivsa) radi i danas super, ali..veruj mi, onaj na Sparklovoj ne izgleda tako dobro, i mora da ohladi mnoogo vise!

Moguce ja samo kazem da manji od onoga nema a da nista ne smeta i da se to uvek preracuna dobro... e sad ako je u pitanju ovrklokovanje naravno da treba pojacati fabricko hladjenje.

Mare je napisao(la):
Moguce ja samo kazem da manji od onoga nema a da nista ne smeta i da se to uvek preracuna dobro... e sad ako je u pitanju ovrklokovanje naravno da treba pojacati fabricko hladjenje.

Moj ASUS je od starta radio na 240/542 bez dodatnih hladjenja, i, naravno, bez apsolutno ikakviha anomalija 😀 .
Za ove danasnje karice/kuler malo je drugacija prica. Pogledaj hladnjak/fan na MSI-ju SP.

Kakva je razlika izmedju MSI GeForce 5900SP i XT? Po slikama na MSI sajtu nije samo u hladnjaku vec izgleda da i same komponente ne kartici nisu iste.

Bogda je napisao(la):
Kakva je razlika izmedju MSI GeForce 5900SP i XT? Po slikama na MSI sajtu nije samo u hladnjaku vec izgleda da i same komponente ne kartici nisu iste.
U buduce svi proizvodjaci ce nuditi samo XT, a varijanti poput LE i SP vise nece biti.
Evo "novog" Prolinka : http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20040221/image/spro1.html
a evo i MSI-a: http://www.gamepc.com/labs/print_content.asp?id=gffx5900xt

i XT i LE, tj. SP su hardverski identicne kartice, sa identicnim rasporedom svih komonenti na PCB-u. Jedina razlika izmedju XT-a i LE/SP-ova je u tome sto XT radi na 390, umesto na 400 MHz.
BTW
Sparkle je stvarno sjajna graficka, a ako joj se u bzir uzme cena, rec je onajboljem 5900XT-u trenutno na trzistu (doduse, nova tura treba tek da stigne)

Ma nije ni to entirely accurate, Nedjo... Video sam ja XT koji radi na 400, tako da su nVidiinu zbrku nastavili sami proizvodjaci. Nema pravila, sve je to isto - potrebno je otarasiti se nV35/38 GPU-ova koji su se nagomilali i verujem da ovih kartica nece biti jos dugo u ponudi...

pozdrav

Nego kazete nije VIVO, a... Pa bas to mi treba, ajde kolko "bodova" kosta taj Sparkle i gde se moze naci..

Poslednja izmena:
Jeste VIVO!

Nego,sta mislite jel se vredi iscimati i izvuci taj SP koji,barem mislim,mogu jos uvek da nadjem ili da odma odem "MB SOFT" i kupim taj XT?

Bogda je napisao(la):
Uzeo sam pre dva dana MSI 5900XT, a kad ono u kutiji kartica, na etiketi pise 5900SP. Dakle isto kao ona od pre jedno dve nedelje koja se i zvala 5900SP. Tu dakle nema razlike, sve je to isto.

Camsy je napisao(la):
Jeste VIVO!

Nego,sta mislite jel se vredi iscimati i izvuci taj SP koji,barem mislim,mogu jos uvek da nadjem ili da odma odem "MB SOFT" i kupim taj XT?
Bolje ti je da se potrudis da nadjes SP posto tu karticu mozes da modujes kao 5900 ultra barem u 60 % slucajeva!!! :banana:

M3 je napisao(la):
Bolje ti je da se potrudis da nadjes SP posto tu karticu mozes da modujes kao 5900 ultra barem u 60 % slucajeva!!! :banana:
Pogledaj post iznad tvog, zar ne shvatas da su to iste kartice, 100% nema razlike....

Nazad
Vrh Dno