Šta je novo?

5900xt overclock

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
kupio sam CLUB 3D 5900XT i zelim da ga klokujem.
citao sam na sajtu da su oni sa istom ovom karticom postigli 470/860 sa 400/700,znam da se primerci razlikuju. kako klokovati ovu moju.
Sa powerstripom ili rivatuner, da li da povecavam AGP napon u biosu (od maticne,koja je Abit IC7) i ima li neka verzija biosa (za graficku) pomocu koga cu mocim da dizem napon za graficku memorija/GPU

imas biose u kojima je opustena latencija memorije pa je samim tim veca tolerancija na oc.posluzi se search-om,bilo je dosta reci o tome ovde...a korisnih informacija imas i na http://forums.guru3d.com/index.php?s= samo je nevolja sto thread u kome se govori o modovanju biosa na fx5900 ima preko 100 strana,pa je malo teze postalo iskopati info za odredjeni model karte

nasao sam bios-e na tom sajtu
reci mi pomocu kog programa mogu da flash-ujem bios, i kako da vratim moj stari bios ako ne bude radio kako treba
vidim da si ti tvog MSI modovao pomocu biosa sa kojim programom si to radio i da li za Club3D treba neki poseban program

Neeeeeeee... I ja sam imao Club 3D 5900 XT, i ja sam hteo da ga klokujem al nije isao preko 410/825, i ja sam hteo da flesujem BIOS, i skinuo sam novi BIOS i nvflash itd... Kad ono... MRAK! Vise se nije upalila...

Ja te savetujem da to ne radis jer neces nikako primetiti razliku u tridesetak mhz za memoriju, dobices par poena u 3d marku a mozes puno da izgubis!

Ja savetujem upotrebu sto novijeg riva tunera bez daljeg petljanja oko biosa...

vule jesi uspeo da sredis karticu nekako? iskopaj negde pci, idi na NE nforce plocu, ubaci graficku i poonovo flashuj... koji je to bios bio kad si tako ubio masinu?

flasujes pomocu nvflash,e sada ima kvaka,taj nvflash treba da bude 4.41,prvo uradi backup starog biosa i onda te zabole jer uvek mozes da se vratis na stari bios ako ti karta pokaze nestabilnosti...evo ti uputstvo iz nvflasha u attachu

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):
Neeeeeeee... I ja sam imao Club 3D 5900 XT, i ja sam hteo da ga klokujem al nije isao preko 410/825, i ja sam hteo da flesujem BIOS, i skinuo sam novi BIOS i nvflash itd... Kad ono... MRAK! Vise se nije upalila...

Ja te savetujem da to ne radis jer neces nikako primetiti razliku u tridesetak mhz za memoriju, dobices par poena u 3d marku a mozes puno da izgubis!

Ahaaaaa! Faktore :d, tako si znaci sredio karticu! 😀

Ima da te tuzim kod prodavca, samo da znas! :d

p.s. Care, to si samo ti zeznuo! Ako je odgovarajuci BIOS, nema sta da ne radi! 😉

Delija je napisao(la):
Ahaaaaa! Faktore :d, tako si znaci sredio karticu! 😀

Ima da te tuzim kod prodavca, samo da znas! :d

p.s. Care, to si samo ti zeznuo! Ako je odgovarajuci BIOS, nema sta da ne radi! 😉

Yebi ga desilo se :wall:

Sada imam 6800LE :banana:

I necu da je flesujem :d

e ubacio sam pogresni bios,mislim skinuo sam sa 3dguru-a neki bios sa opustenim latencijama za memoriju i graficka se nije upalila, srecom tu je S3 trio, i sve je vraceno u normalu, posto sam sacuvao originalni BIOS,ako neko ima neki BIOS koji odgovara neka mi posalje

skinuo sam obe verzije i nije mnogo pomoglo mislim nece mnogo da se overklokuje
najvise je isao 490/750 sa 390/700

A koliko bi ti to hteo? 🙂
To ti je super klok!

Floyd je napisao(la):
flasujes pomocu nvflash,e sada ima kvaka,taj nvflash treba da bude 4.41,prvo uradi backup starog biosa i onda te zabole jer uvek mozes da se vratis na stari bios ako ti karta pokaze nestabilnosti...evo ti uputstvo iz nvflasha u attachu
Shto bre nvflash 4.41? Da li je bolji? Ja imam (noviji) nvFlash 5.08, ali nisam ga koristio do sada.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Shto bre nvflash 4.41? Da li je bolji? Ja imam (noviji) nvFlash 5.08, ali nisam ga koristio do sada.

u vreme kad sam flesovao bios na mojoj karti to je bila preporucena verzija,jer je moglo biti belaja ako se radi sa novijom verzijom nvflash-a,posle uspesno obavljenog flesa se vise nisam zanimao za te stvari tako da ni ne znam kakve su verzije kasnije dosle i da li su ispravljeni odredjeni bagovi...ono sto znam je da se sa ovom verzijom PROVERENO uspesno flesuje a da sa nekom od novijih moze da bude problema(necu da experimentisem bespotrebno kad vec ima nesto sto provereno radi kako treba).

wfflash je keva...

490/750 to je nista koliko su pojedini primerci isli
onaj u testu na sajtu je isao 490/860
ali nije lose

probaj biose drugih proizvodjaca kao i modovane...

npr kojih proizvodjaca

pa experimentisi, meni se recimo na POV-u Abitov 5900 pokazao kao solidan...

ne kontam:"meni se recimo na POV-u Abitov."

na "Point of View" kartici mu se abitov bios od 5900 pokazao.....itd. 🙂
Inace ja bi ostao na tom kloku na kom si sad, core frekvencija je ta koja daje na brzini na toj karti (na tim kartama), sa 100mhz kloka memorije dobices 150 markova, sa tih 100mhz na core si dobio nekih 500-600 sigurno, ako ne i vise...

Negde sam bio procitao na stranim forumima da je 1:10 odnos core:memorija a spominjalo se to i ovde

nije bas 1:10 ali dosta se vise dobija occ.-om GPU-a.

evo ja dobijam 30 markova vise sa 820mhz memorijom naspram 750mhz....

Nazad
Vrh Dno