Šta je novo?

5900XT Golden Limited problemi sa strujom

CheXy

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Posedujem navedenu karticu, plocu EpoX 8RDA+, napajanje neko ULTRA POWER 400W. Od ostalih potrosaca 2xhard, 2xopticki uredjaji, tampac i naravno graficku. Od prvog dana pojavljuje mi se problem sa nvidia power indicatorom. Naime cim se startuje nesto jace npr NFSUG2 posle nekog vremena iskoci taj power indikator i kaze kako je morao da spusti performanse graficke zbog nedostatka struje da se kartica ne bi ostetila ali to se ne oseca u igri. Sve igre rade u FULL-u i kartica nije klokovana temperatura ne prelazi 62C. DA li je napajanje problem mada 400W bilo cijih trebalo bi da joj bude dovoljno.

od ostale konfiguracije tu su 2x256MB u dual, i sempron 2500+ OC na 2100Mhz

Graficka je stara nesto vise od godinu dana i od prvog dana se javlja taj problem. Napajanje od 300W je crklo odmah pri startovanju 3dMarka2003 prvog dana kupovine :d .

400W ne znaci nista ako nije dobro uradjeno...
400W od anteca, enera ili seasonica nije isto kao i neko kung fu....
pogledaj po reilovima koliko daje ampera i koliko moze da isporuci 3.3V i 5V zajedno....
ustvari, kupi neko pristojno napajanje...imas za 3300dinara chieftec koji je fenomenalan...

>

Broz je napisao(la):
400W ne znaci nista ako nije dobro uradjeno...
400W od anteca, enera ili seasonica nije isto kao i neko kung fu....
pogledaj po reilovima koliko daje ampera i koliko moze da isporuci 3.3V i 5V zajedno....
ustvari, kupi neko pristojno napajanje...imas za 3300dinara chieftec koji je fenomenalan...

gde i koje napajanje chieftec je u pitanju ?

Kaze sledece za +5V_35A, za +3.3V_22A i ispod toga 210 W max
+12V_15A, 180W max
-5V_0.5A, 2.5W
-12V_0,8A 9.6 W
+5VSB_3A 15W

toliko o napajanju. Razmisljam o chieftecu ali sa plasim da mozda sa grafickom nije nesto u redu.

@Broz
Nazalost, u poslednje vreme kod nas dolaze ne bas reprezentativni primerci Chieftec-a... :S: Jedina sigurna kupovina je, cini mi se, 420W, a ono je malo skuplje od 3300din...

Chejo, koja su ti ocitavanja napona u USDM-u?
Jel' si probao kartu na nekom drugom kompu? Probaj kod Dragzy-ja, pa ako kod njega radi cupaj njegovo napajanje i probaj kod tebe. ;)

Pozdrav, druze! :wave:

p.s. Sta radis to bre u 6:30 ujutru? :d

E, da...

To sto ti pise na napajanju za naponske grane je tacno koliko i to da je 400W, tako da...

CheXy je napisao(la):
Kaze sledece za +5V_35A, za +3.3V_22A i ispod toga 210 W max
+12V_15A, 180W max
-5V_0.5A, 2.5W
-12V_0,8A 9.6 W
+5VSB_3A 15W

toliko o napajanju. Razmisljam o chieftecu ali sa plasim da mozda sa grafickom nije nesto u redu.

nista, zaboravi sta sam te pitao jer je malo verovatno to sto pise na etiketi...

Dark Angel je napisao(la):
gde i koje napajanje chieftec je u pitanju ?
video sam u Imtelu pocetkom oktobra za 3300, tesko kao tuch, APFC, super odradjeno, zaista...
Bila su dva modela, jedan sa velikim ventilatorom odozdo (12cm) i drugi klasika-dva mala jedan kao izduv a drugi odozdo. Ovaj drugi je dosta jaci i moja preporuka...
Sad, zaista ne znam kakve seriju stizu u Srbiju ali izvedba, specifikacije i masa su na nivou...

ljudi ,jel pomislio neko na ventilator na grafulji!!!
meni se javlja isti problem na 5900xt kada teram igre na "full setovanjima"!!
a imam termaltake(citaj chieftec) napajanje od 420 w!!
probaj da skines stranicu pri igranju pa ces da me shvatis!!
slab je je... ga ventilator na 5900!!!
pozdrav!!!!!!!!!1

Poslednja izmena:
napajanje...Ja sam imao neko budj napajanje od 350W na kome je sve radilo super dok nisam ubacio 6600gt:) a onda mi je par puta izbacio potpuno istu poruku spustajuci takt na 100/500.Posle par restarta komp nije mogao vise da radi od 30 sekundi dok na kraju u biosu nije prijavio 3.3+ failed :)Napajnje u djubriste i chieftec od 360w, toliko para odprilike, i evo radi vec tri dana neprestano.Sve ok:)
POZ

ovde je problem sto to on kaze da je spustio ali ostane sve normalno i radi kao ludo znaci ostane 390/700

Vlad probali smo ranije kog dragzya ali nije bilo nekih problema mada nista jako nismo startovali ali njegovo napajanje je 300W kung fu.

LJUDI DANAS MI SE JAVIO VELIKI PROBLEM

povadio sam sve iz kucista da bih ga lepo ocistio i vratio sve normalno.

Pri startu javio se problem, krene da dize WIN ide ocitavanje i sad kad treba da otvori onaj plavi Wellcome prozor on se spuca i izbaci onaj ekran DUMPING PHYSICAL MEMORY i javi neki problem disp94 ili disp_4, ja rekao ode grafika nekako, tako par puta pa udjem onda u safe mod tamo sve OK. onda obrisem sve stavim nov WIN i udje lepo on, medjutim pri prvom restartu posle instalacije VGA drivera on opet isto,da poludis, uzmem dvi produzetak ubacim i ono radi, posle i krenem dalje sa driverima kad ne lezi vraze dvd pocne jako da zuji i on se opet spuca opet plav ekran. Povadim dvd i cdrw izvadim taj ide kabl startujem bez njih i ono radi, kao lepo. i stavim opet jedan po jedan i radi, bez flopija. ALi mi sve nekako to cudno deluje nije rad kakav je bio. Da li je moguce da se pomesaju, lupam IRQi i da dve stvari povezane na jedan pa se on tripuje.

POMAGAJTE JER OVO JE OCAJ

damage je napisao(la):
ljudi ,jel pomislio neko na ventilator na grafulji!!!
meni se javlja isti problem na 5900xt kada teram igre na "full setovanjima"!!
slab je je... ga ventilator na 5900!!!
pozdrav!!!!!!!!!1

DA li si nekad video 5900xt GL tesko da taj ima problem sa hladjenjem sav je u oklopu i ima zaista besan kuler. ocitavanja na DISPLAYu graficke u najextremnijim uslovima su nekih 62C i 3000 obrtaja, sto mu je nekih pola snage. Tako da ja ne verujem da je to ovde problem.

Vlad ti si spominjao dok si imao 9800pro da EPOX ima problema sa strujom agp-a ili nesto slicno!?

inace druze vladimire u 6:30 ujutru obicno surfujem malo jer ustanem u 5h pa mi je dosadno. Sta ces dokon covek. Je li kad ces doma? Treba mi tvoja pomoc, video sam da ljudi cuda prave sa epoxom tako da konacno treba da se iskoristi puna snaga.

poz drugar

Aj' ti lepo prvo iscupaj Dragzy-jevo napajanje i probaj kod sebe...

I posle probaj to da klokujes, za koj' 'andrak si dao toliko para za taj Golden Limited, kad ga drzis na default-u? :d

Sto se tice 9800-tke, jedino sto sam mogao da ti kazem (ne mogu niceg drugog da se setim) je da povecanje voltaze ne utice uopste na overklok.

p.s. Ne znam da li cu skoro kuci, posto sam totalno dekintirao :d i cekam kredit/stipendiju, pa sta pre stigne...

Nisam siguran da ventilator na grafulji ne valja...u jednoj masini imam MSI 5900XT i clockana je bo bola..sve radi super...tu je napajanje verovatno problem.

Ma taj GL ima jedno od najboljih hladjenja u klasi 5900-tki...

CheXy je napisao(la):
DA li si nekad video 5900xt GL tesko da taj ima problem sa hladjenjem sav je u oklopu i ima zaista besan kuler. ocitavanja na DISPLAYu graficke u najextremnijim uslovima su nekih 62C i 3000 obrtaja, sto mu je nekih pola snage. Tako da ja ne verujem da je to ovde problem.

puno je 62C na tih 3000 rpm-a, ja nisam na GL-u video da je temperatura presla 55C i to sa klokom karte od 490/920, pa sta god da se radi(t.j. igra :) )

Da ne bude off topic..ali kako da vidim temp. na gr. karti?
Na, navedenoj 5900XT...hvala....

Kod mene speed fan 4.26 detektuje fx5900 i ispise temeraturu koja je u idle 60-65C a u igrama i ako zatvorim kuciste ode i do 90C , u pitanju je asus 5900xt
Inace i meni je letos javljao ponekad poruku da snizava klok jel nema dosta struje sa chieftec 360w ali i sa prescott-om 2.8 koji vuce ko lud...
U zadnjih par nedelja povremeno imam velikih problema i ja sumljam da sam preopteretio plocu/napajanje i da je nesto oslabilo (snizavanja clocka GPU, system nestabilan, komp nece da se pali..)..
Inaci probao sam drugi chieftec 360w od brata isti su simptomi bili..

MadMan je napisao(la):
Da ne bude off topic..ali kako da vidim temp. na gr. karti?
Na, navedenoj 5900XT...hvala....

instaliraj riva tuner, ima opciju za monitoring temperature, mislim da ista ima i u drajveru, ako nista ne prikazuje znaci da karta nema sondu...

zeljko je napisao(la):
Kod mene speed fan 4.26 detektuje fx5900 i ispise temeraturu koja je u idle 60-65C a u igrama i ako zatvorim kuciste ode i do 90C , u pitanju je asus 5900xt
Inace i meni je letos javljao ponekad poruku da snizava klok jel nema dosta struje sa chieftec 360w ali i sa prescott-om 2.8 koji vuce ko lud...
U zadnjih par nedelja povremeno imam velikih problema i ja sumljam da sam preopteretio plocu/napajanje i da je nesto oslabilo (snizavanja clocka GPU, system nestabilan, komp nece da se pali..)..
Inaci probao sam drugi chieftec 360w od brata isti su simptomi bili..

zasto ne probas sa snaznijim napajanjem...

sada sam pogledao sliku asus-ovog xt-a, meni nekako deluje da je hladnjak na grafickoj mali, sta znam, meni je asus oduvek bio nekako ljigav proizvodjac svih komponenti koje izradjuje :)
iskustva sa asusom su razlicita,ja nikako ne mogu da kazem da sam imao pozitivna iskustva sa njihovim komponentama...

Poslednja izmena:
Mali HoBiT je napisao(la):
puno je 62C na tih 3000 rpm-a, ja nisam na GL-u video da je temperatura presla 55C i to sa klokom karte od 490/920, pa sta god da se radi(t.j. igra :) )

ja kad sam probao nesto slicno napajanje MERCURY 400W je crklo odmah znaci klokovao sam na 460/8xx i ukljucio 3dMark2003 i izasao iz sobe, kad sa se vratio posle 3 min komp ugasen a samo sto sam stavio napajanje. Odmah sam otisao da reklamiram kako mi dali crknuto napajanje :d .

Siguran si da opustneno radi na 490/920 prolinkov GL? I koje napajanje ima?

CheXy je napisao(la):
ja kad sam probao nesto slicno napajanje MERCURY 400W je crklo odmah znaci klokovao sam na 460/8xx i ukljucio 3dMark2003 i izasao iz sobe, kad sa se vratio posle 3 min komp ugasen a samo sto sam stavio napajanje. Odmah sam otisao da reklamiram kako mi dali crknuto napajanje :d .

Siguran si da opustneno radi na 490/920 prolinkov GL? I koje napajanje ima?

cu siguran :) , editovao sam bios nibitorom, dosta puta flesnuo bios sa razlicitim frekvencijama gpu-a i ram-a i dosao do savrseno stabilnih 490/920...

napajanje je chief 420w...

cu siguran :) , editovao sam bios nibitorom, dosta puta flesnuo bios sa razlicitim frekvencijama gpu-a i ram-a i dosao do savrseno stabilnih 490/920...

napajanje je chief 420w...
pa da chief, a kako se menja bios na grafickoj nikad to nisam radio?

CheXy je napisao(la):
pa da chief, a kako se menja bios na grafickoj nikad to nisam radio?

skidaj nibitor sa linka, link je ka poslednjoj verziji, 2.5 :
nibitor download

i skini nvFlash, alat za flesovanje biosa, takodje poslednja verzija:
nvFlash download

nibitor je lak za koriscenje, imas opciju da loadujes bios sa svoje graficke, kada to odradis stavi slobodno frekvencije 450/850, posle edita sacuvaj bios pod nekim imenom, ja sam recimo koristio ime fx6000xt :)

imas uputstvo za flash biosa, videces ga kada downloadujes nvFlas, prosto je, sve se svodi na jednu komandu.
nvflash pa ime fajla koji flesujes...

A da ti Chejo ne diras bios dok ja ne dodjem u VS, da ne bi *****ao jos nesto... :d

skidaj nibitor sa linka, link je ka poslednjoj verziji, 2.5 :
nibitor download

i skini nvFlash, alat za flesovanje biosa, takodje poslednja verzija:
nvFlash download

...

Hvala skinucu pa cemo videti, ali za koriscenje cu ipak sacekati deliju nemam bas iskustva sa tim kad su graficke u pitanju

Delija je napisao(la):
A da ti Chejo ne diras bios dok ja ne dodjem u VS, da ne bi *****ao jos nesto... :d

nemas frkete :d , cekacu naravno da stignes doma pa tek onda. nego kad smo vec kod cimanja kompa. Nisam bio kod kuce ali mila mi mati prenela sledece. " Komp ispusta cudne zvuke, kao da neko struze po metalu, ali to je samo na zvucnicima kada se ugase ono se ne cuje tj ne zuji sama masina kad sam opet upalila ono opet, pa sam mu prekinula dovod struje i tu je bio kraj ". Inace nije mogla da upali monitor to jest on se sam ugasio posle nekog vremena jer je tako podesen ali nije hteo da se upali, pa ga zato na divljaka ugasila i nije videla sta pise. VLAD sta bi to moglo da bude to jest da se cuje?

Gremlini... :d

Pazi kad nemam pojma sta se desava sa tvojim kompom... :trust:

Ma brate koliko radi radi. I ovako cu da uzmem nov :p. Namestio sam tu i tamo sad radi kako treba za sada.

Nazad
Vrh Dno