Šta je novo?

5850 i 5770

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zigi84

Cenjen
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poena
154
Dali je bolje da kupim 5850 i da dam 220e, i da ostanem bez plate, ili da kupim 5770 i da prezivim mesec??

malo komicno ali istintno?

Znas kako 5850 je extra karta a za igre koje su sada u etru 4770,4870 ili 5770 je i vise nego dovoljna, ne kapiram zasto bi neko dao celu platu na komad hardvera kad za igre koje se koriste u testovima (Crisis) nije dovoljna ni 5970...Znaci proci ce jos vremena da bi igre koristile sve prednosti dx11 i 5850 a da li u nekoj igri imas 100 ili 200 fps je apsolutno nevazno vaznije je da prezivis mesec :D

Definitivno 5770, pogotovu sto ti imas MALO POVECI RAZLOG!
Ja bih isao na jeftiniju varijantu + imas 22" monitor.

Druga varijanta je da ostavis pola plate na racunu i otcepis sledeci mesec drugu polovinu i uzmes 5850. Na tebi je da odlucis!

Poslednja izmena:
Pošto imaš 22" monitor i AMD X2 CPU, 5770 je potpuno odgovarajuće... Preživi ti, biće još dobrih grafičkih i pada cena... :)

Definitivno 5770, pogotovu sto ti imas MALO POVECI RAZLOG!
Ja bih isao na jeftiniju varijantu + imas 22" monitor.

Druga varijanta je da ostavis pola plate na racunu i otcepis sledeci mesec drugu polovinu i uzmes 5850. Na tebi je da odlucis!

Tako sam vec pokusao jos oktobra da ostavim za novembar. Posto sam imao Amd x2 3600+ CPU dodjem do zakljucka da ako promenim graficku sigurno ce me zezati CPU i opet necu moci ljudski da igram igrice. Razmisljao sam da kupim Phenoma 955 preko oglasa posto je to kao najaci CPU koji se moze staviti na moju MoBo ako ne gresim, ali cuo sam da retko ima igrica koje koriste sva "4" jezgra, i slab je overkloker. Tako da sam kupio 7850BE koji evo sljaka "fino".
Skoro sam imao neke pare i plata prilegla i skupio sam i narucio ati4890, kasnije odkazao zbog toga sto sam kupio napajanje jer ovde su mi rekli da promenim staro 450w ako bi hteo da stavim novu GFk. I to je to tu sam de sam

Evo i ja nesto da pitam a da ne otvaram novu temu...

Trenutno imam c2d e6550, p5k plocu i 8600gt gs glh, 2gb ddr2 800, 24" monitor...

Posto sam u fazi kupovine nove grafe nekako se kao logican izbor nametnula ta 5850-ka ali imam jos pitanja...

Da li mi treba 4gb memorije? Trenutno sam na xp-u i ne bih se bez preke potrebe mrdao odatle a znam da je slep za 4gb?

Pretpostavljam da bi ovaj sistem valjalo kloknuti... ja sam totalni duduk u overclockingu i zanima me da li to moze da se odradi onako preko foruma?

Da li ostavljati ovu 8600gt za physx? Physx efekte sam gledao malo na youtube i ne mogu reci da sam fasciniran, mislim da bih mogao ziveti bez toga...

Za 24" i 1920 rezoluciju 5850 je odlicna varijanta. E sad, mogao bi ostati na 2GB memorije ako ostajes na XP-u ali ja bi licno presao na Win 7 jer je krajnje vreme ako nisi do sada, prodao bi tu 8600GT, kupio jos 2GB i malo OC-nuo cu sto nije nikakav problem. Imas ovde gomilu tema za OC, ne mozes pogresiti.

Ne znam samo koliko bih daleko mogao da guram sa fabrickim coolerom? Nekih 2.8 ghz valjda nece biit problem?

Verovatno da nece, a i u globalu nemoj da te brine cpu jer imas visoku rezoluciju, tako da je sve na grafickoj.

Tako sam vec pokusao jos oktobra da ostavim za novembar. Posto sam imao Amd x2 3600+ CPU dodjem do zakljucka da ako promenim graficku sigurno ce me zezati CPU i opet necu moci ljudski da igram igrice. Razmisljao sam da kupim Phenoma 955 preko oglasa posto je to kao najaci CPU koji se moze staviti na moju MoBo ako ne gresim, ali cuo sam da retko ima igrica koje koriste sva "4" jezgra, i slab je overkloker. Tako da sam kupio 7850BE koji evo sljaka "fino".
Skoro sam imao neke pare i plata prilegla i skupio sam i narucio ati4890, kasnije odkazao zbog toga sto sam kupio napajanje jer ovde su mi rekli da promenim staro 450w ako bi hteo da stavim novu GFk. I to je to tu sam de sam

Eeee.. zigi, sad kad si vec uzeo dobro napajanje uzmi i 5850, odnosno kad si poceo da "jedes" sad ...i do kraja :p....

Nisam dobio adekvatan odgovor u proslim temama, tako da sam na ovoj temi precizirao subjekat rasprave. Hvala na savetu

Mogao si izgurati to sto ti treba u prethodnim temam.. Nema potreba za otvaranje paralelnih tema sa istim pitanjima. Nesto slicno ima i u pravilima foruma.
Sta je sledece? Tema "Sta uzeti, 5850 ili 5870 ili mozda 5890" pa onda "jel moze 5890 na LC GP6600" i tako unedogled..

Mozes sloziti sve sto te zanima u jednu smislenu temu. I tebi bi bilo lakse da pratis jednu temu a ne 6

Uzmi u WW 5850,tamo sam ja uzeo,daju na cekove 3 rate bez ikakave kamate xd

@zigi84
Nema vise otvaranja novih tema. Ovo ide pod lock, a ako nesto (i dalje) nije jasno imas ovu temu. Koja ce takodje otici pod lock ako se vestacki produzuje kao i prethodne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno