Šta je novo?

5770 problemi sa drajverima

Jovke

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Imam graficku asusovu 5770, monitori na njoj su Samsung 2343nw i Viewsonic VP171b.Sve je normalno radilo jedno 10 dana od kako sam je kupio. Od pre par minuta mi ne prepoznaje rezoluciju Samsunga, vec je stavio nizu 1024x768. E sada posto sam do skoro imao nvidiju na njoj je bilo custom rezolucija, ukucas i to je to, ali ATI ne dozvoljava to vec daje svoje rezolucije, a to mi ne odgovara jer je specificna rezolucija na Samsungu 2048x1152. Najnovije drajvere sam instalirao juce od 27 januara su cini mi se (10.1), to je resilo probleme u igricama... Mislio sam da je do toga pa sam pokusao preko restore pointa... Vratio sam prethodne od pre mesec dana, ni to ne pomaze... Pise mi za samsunga generic pnp monitor - dakle ne vidi ga...
Sistem je windows 7, 32 bitni...
Ponovo sam instalirao svez sistem i dalje ista stvar...
Pokusao sam i sa regeditom da podesim rezoluciju, ali mi posle restarta uvek vrati na 1600X1200...
Ima li neko ideju sta mogu da uradim jos...

Probaj da instaliraš drajver za taj Samsung, došao je u kutiji uz njega, on će objasniti OS-u rezoluciju i sl. Trebalo bi da sistem to može i bez dodatnog drajvera, ali kod tebe to ne radi.

Probao sam i to

...ali nece opet. Instalirao sam drajvere za samsung ali i dalje je ista situacija. Probao sam i sve kombinacije drajvera, dizao nove sisteme (win 7 32bit)... Sve je normalno radilo 10tak dana pre toga (prepoznavao rezolucije...), odigrao sam par igrica koje su radile besprekorno...

Možda je nešto pobrljavio Catalyst Control Center. Pokušaj umesto njega nekim od tweaker-a za ATI grafičke kartice da to središ.

Dobra ideja. Pokusao sam sa Ati tray tools, ali mi ne daje oopciju rezolucije, pokusacu jos neki takav program da instaliram. Ako si koristio neki slican program, preporuci mi. U svakom slucaju hvala na savetu.

Stavi sa viewsonica kabl na samsung pa javi šta se dešava

Stavi sa viewsonica kabl na samsung pa javi šta se dešava

upravo me pretece covek ... proveri stanje kabla ... ume to da ****. Vidi dal je sve lepo povezano , promeni kabl , probaj na drugi konektor graficke etc ... ne vidim zasto bi inace imao ove probleme ...

Samsung je povezan na VGA (ali je tako radio 10 dana normalno), dok je Viewsonic na DVI. Ali nema veze menjao sam graficku (stavio nvidia 6200 na isti kabal) i prepoznaje monitor odmah, bez drajvera. Menjao sam i kabal ( za svaki slucaj jer imam jos jedan VGA kabal) ali ne pomaze... Menjao sam i raspored prikljucaka...

jovke jel imas 'vaporX' verziju 5770 ? ako imas, kod nje je fabricka greska u biosu .

Poslednja izmena:
Sta sad?? :( :( :(
Bas razmisljah danas kako bi mogao da kupim 5770 npr Saphhire kad procitah sve ovo sa Bios-em i slicnim problemima.. :(
Koliko je to ozbiljno i da li stvarno treba zaobici ovu seriju 5xxx..??
Inace jedini razog sto sam posle celog zivota hteo da predjem na ATI graficke karte jeste sto u ovom trenutku one imaju tehnolosku prednost sa podrskom za DX11 i Shader 5 ako se ne varam..Barem o Nvidii nisam nasao nista slicno a 5770 bi mi bas bila merka sto se tice performanci a i sa cenom bi se nekako izborio..
Naravno ovim komentarom "posle celog zivota" nisam hteo da pljunem ni jednu firmu niti definisem to kao Ati-Nvidia sta je bolje vec samo jednostavno navika.. ;)
Hvala na odgovoru..

sa drajverima 10.2 5770 radi bez najmanjeg problema,licno provereno.

sa drajverima 10.1 i ispod toga,desava se drmanje gornjeg dela ekrana,kao vibracije,tako nesto,sto nije slucaj sa 10.2 drajverima.

Kod mene nikakvih problema ni sa jednim drajverima.

Ni ja nemam nikakvih problama sa mojom 5770. Sve fenomenalno radi. :D

Vrh Dno