Šta je novo?

5770 problem

...verovatno obara napon i takt previse za idle i zapucava... jos ako je hynix memorija na njoj ijaaao:S:... nemoj mnogo da razmisljas nego pojedi jedan keksic iz potpisa:d i lepo RMA karticu... vidim da si iz ns-a. Gde si je uzeo?

DA jesam iz NS-a sam 🙂 a uzeo sam je ako poznajes Novi Sad na novom naselju da ne reklamiram firmu za dz ko se bavi sa rachunarima i delovima znace o kojoj firmi je rec (nalazi se preko puta starackog doma)

sta ti je to RMA karticu posto nesto bas nevladam s IT terminologijom

* da li je bitno u koji slot ubodem monitor posto imam dva jedan iznad drugog (meni kao laiku verovatno je to sasvim sve jedno posto su oba dvi do sada je bila povezana preko gornjeg slota pa sam sad povezao na slot ispod pa reko ajda da vidim koliko ce da izdrzi ....)

Poslednja izmena:
...jeste to moze da se otegne dok ne srede... ako imaju nesto od XFX(moze i 5750), asus, sapphire... to se ni ja ne razumem , al mislim da bi flesovanje biosa sa vecim vrednostima za idle pomoglo...e sad kakvi su oni majstori... mozda imaju i ove nove nvidia gts450(mada ne verujem da imaju) ili neku gtx260 ...

Ne znam da li da verujem u čuda ali da li su čuda moguća, ja sam vrlo jednostavno priključak monitora prebacio u drugi DVI slot s obzirom da moja karta ima dva DVI slota i od juče malte ne kad sam napravio taj čendž ceo dan nisam imao problema sa zamrzavanjem slike i restartom grafe tako da ajd da poverujem .....

i ja sam imao slican problem i resio sam podizanjem voltaze karte... e sad dal je do karte ili ploce..verovatno cu saznti kad uzmem drugu kartu 🙂

* na koji nachin i kako se menja voltaza da probam ako mi se opet desi pucanje da li je komplikovano podići voltažu

Na zalost ponovo se desio problem ....

i definitivno sam RMA karticu i čekam ishod da se majstori uvere da je kartica zaista neispravna (imaju sve potrebne programe za testiranje) najgori mogući scenario je da mi vrate nazad s izgovorom da je sve ok (da nisu pronašli gršku) i da mi ne prihvate reklamaciju no neću u napred da baksuziram prošla su dva dana još uvek čekam da me izveste da li će mi nabaviti drugu karticu ili šta će biti.

Dragoceno bi mi bilo saznanje da li je neko imao prilike da pazari Diamond karticu i da li je pakovanje u kojoj dolazi tj. kutija umotana u celofan (dokaz da je niko pre tebe nije otvarao) ili ne.

Poslednja izmena:
još uvek čekam i čekam da mi obezbede drugu karticu interesantno da im se prilikom njihovog testa nije pojavila greška kao meni da li je razlog u tome (što ime se nije prikazala greška) što su grafiku testirali na nekoj manjoj rezoluciji? (na CRT ekarnu) a kod mene je radila u idl-u na viskokoj tj 1920 x ..... hm? da li to možda ima neke veze mada više neznam u šta da verujem

Poslednja izmena:
U svakom slucaju jedno je sigurno ako ne pomognu ni novi drajveri ni instalcija OS najbolje zameniti graicku kartu i tako se resiti svih problema

Da ne otvaram novu temu .... kad povezem monitor preko DVI nema slike, kad povezem preko HDMI dobijem sliku al sa svih strana uzu za 3cm, analogno povezivanje radi.Na kraju sam dobio sliku preko DVI al sam moro da koristim adapter HDMI->DVI koji se stavi u graficku a ni to nije radilo dok nisam ubacio nove drajvere 10.9. Dali ima neko resenje da se taj adapter izbaci jer mi je potreban HDMI na grafickoj zbog TV-a.

lolovoz,svaki everest je to mogao... I nisu to "iste" temp. vec temp graficke,memorija,shejedera

Nazad
Vrh Dno