Šta je novo?

5770 problem

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Naime rech je o jednom malom ali izuzetno iritantnom problemu.Svaki put kad otvaram neki flash video pre nego se pusti dobijem horizontalne crne linije na sekundu i nakon toga krene video,isto se deshava i kad zatvorim prozor sa videom.Zanima me da li je moguce da je to hardware-ski problem poshto sam imao nezgodnu situaciju sa koka-kolom a pritom sve igrice i zahtevne aplikacije rade bez artifakta i slichnih greshaka?Samo da napomenem deshava se samo kad imam sliku na oba monitora [ext desktop],kad prebacim samo da mi je na jednom desktop to se ne deshava.

Poslednja izmena:
молим модераторе да обришу тему,нађен проблем и решен.

Displayfusion -program za kontrolisanje 2 monitora,iz nekog razloga se baguje ili ima neki konflikt za novim catalystom ...

i kad vratim na .6 isti problem ...

Kako da vidim temperaturu graficke 5750 u Everestu? U speedfan-u je moglo ali ga ne ukljucujem jer mi odmah pojaca kuler a ne mogu da ga vratim na automatsko hladjenje.

Kako da vidim temperaturu graficke 5750 u Everestu? U speedfan-u je moglo ali ga ne ukljucujem jer mi odmah pojaca kuler a ne mogu da ga vratim na automatsko hladjenje.

skini MSI Afterburner

ocitava sve temperature graficke,a sluzi i za OC

Instalirah MSI Afterburner i neverovatno mi je da je temperatura samo 45 stepeni. Na speedfanu je bila 80. Ali u medjuvremenu sam instalirao bolje napajanje. Jel moguce da je to ili speedfan ne cita kako treba?

I jel ovaj afterburner za overklokovanje ili nije?

GPU-Z mi deluje jednostavniji, onaj MSI Afterburner je kao iz blejd ranera 😀

fala ljudi!

Poslednja izmena:
Instalirah MSI Afterburner i neverovatno mi je da je temperatura samo 45 stepeni. Na speedfanu je bila 80. Ali u medjuvremenu sam instalirao bolje napajanje. Jel moguce da je to ili speedfan ne cita kako treba?

I jel ovaj afterburner za overklokovanje ili nije?

GPU-Z mi deluje jednostavniji, onaj MSI Afterburner je kao iz blejd ranera 😀

fala ljudi!

GPU-Z ti je samo za ocitavanje temperatura clockova .. .
a MSI Afterburner je sve kompletno , clock i pregled temp 😛

meni temp u idle je oko 38-41 u igri je oko 56-60

Merih sada temperaturu i oba programa pokazuju isto : pri najvecem mucenju je 70 stepeni a inace kako vi kazete u idle-u je 43.

nova verzija Everesta meri i graficku kartu sa cak tri razlicite temperature.

EVEREST Ultimate Edition 5.50.2100

da li je neko imao slichan problem kao i ja ponekad mi se desava da na kratko se zamrzne slika i nakon toga ekran bude siv onda se restartuje grafa da bi mi se potom pojavio balonchic koji kaze da mi je disp drajver prestao sa radom i da se uspeshno rekoverovao-slobodan prevod : ) pri chemu imam instalirane naj novije ATI drajvere 10.8 ali mi se sve to desavalo i sa drugim starijim verzijama drajvera potpuno nebitno da li je drajver star ili je noviji. Probao sam da menjam i OS imao sam prvo instaliran Win 7 32 bit sad imam instaliran isto win 7 ali je 64 bit-a, ali uzalud ponasha se isto kao i pre
pri chemu su oba OS proverena na drugim mashinama i rade bez problema!

VGA je Diamond HD5770 1gb a ispod je opis mog problema

Opis
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.

Potpis problema
Ime događaja problema: LiveKernelEvent
Verzija operativnog sistema: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID lokalnog standarda: 1033

Dodatne informacije o problemu
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA8005A58010
BCP2: FFFFF88002C1ADCC
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Poslednja izmena:
Napajanje mi je Chiftekovo od 450w zamenuchu ga sa 500W mada po specifikaciji trebalo bi da bude dovoljno i ovo 450w

Najbolje je da ako mozes pozajmis od nekog jace napajanje pa da probas 🙂 jer izmedju 450 i 500 nije velika razlika 😉
A ako to ne resi problem, karticu u servis 😉

Poslednja izmena:
meni se to dešavalo kad preteram sa overklokom

i ja sam imao slican problem i resio sam podizanjem voltaze karte... e sad dal je do karte ili ploce..verovatno cu saznti kad uzmem drugu kartu 🙂

Poslednja izmena:
upravo ubacih novo 500 w napajanje od chifteka i opet mi se desio isti problem

Poslednja izmena:
Onda karticu na reklamaciju, ili prosvrljaj po netu koje su voltaze kod 5770 pa uporedi sa svojom..

Znam da to nije ovde tema ali ako nekog zanima ispravno napajanje kao novo 450w chiftek staro svega par meseci 35E

Ostavi oglas, verovatno ce brzo naici kupac 🙂 ako ne mozes sibni ma PM podatke o napajanja (znaci tacnu oznaku modela) pa cu da okacim za tebe 🙂

probao sam što mi je još jedino palo na pamet da ponovo pažljivo izvadim grafu i vratim je u svoje leziste ponovo rekoo ajd još i to da probam pre nego li zakukam kod prodavca, e sad ako to ima neke veze primetio sam da je neki snop tankih kablića išao izmedju grafe i ploče ja sam ih pomerio tako da ne smetaju i vratio grafiku nazad sad mi je ostalo jos samo da pratim dalju situaciju i da se nadam da je problem sa tim resen.

Poslednja izmena:
Iste sam simptome imao kao i ti...mada to je bilo poodavno, sa starijim Bartonom i 9600xt karticom...menjao drajvere...probao sve i svasta, ali je problem tek bio resen zamenom ram memorije...nisu bile dobro uparene i pravile probleme pogotovu u igricama...zamrzne se slika, blokira igrica...pa se deblokira...a nekada moras i nasilno da restartujes racunar....znaci, probaj drugu memoriju.

Iste sam simptome imao kao i ti...mada to je bilo poodavno, sa starijim Bartonom i 9600xt karticom...menjao drajvere...probao sve i svasta, ali je problem tek bio resen zamenom ram memorije...nisu bile dobro uparene i pravile probleme pogotovu u igricama...zamrzne se slika, blokira igrica...pa se deblokira...a nekada moras i nasilno da restartujes racunar....znaci, probaj drugu memoriju.

ram memorija je dobro uparena i nemam problem u igrama jedino imam problem kad sam u idle modu tj kad neradim nista zahtevno za grafiku

* e sad sam dvi prebacio na drugi slot (donji) pa da vidim el to sad mooozda promenilo situaciju

Poslednja izmena:
...verovatno obara napon i takt previse za idle i zapucava... jos ako je hynix memorija na njoj ijaaao:S:... nemoj mnogo da razmisljas nego pojedi jedan keksic iz potpisa:d i lepo RMA karticu... vidim da si iz ns-a. Gde si je uzeo?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno