Šta je novo?

5770 ili GTX260

Snake89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.01.2010
Poena
159
Moze neki savet sta je bolje od ove 2 navedene? Pozz:wave:

Sad je gotovo , sta je tu je. Znam da je vecina bila za 5770 ali eto naleteo na GTX i nisam nesto ni puno razmisljao i resio da uzmem. :)

ako si jeftino kupio gainwarda i dobio 1g garancije kupio si fabricki repariranu kartu. nije to nista strasno ali to je razlog zasto je taj GTX jeftiniji od ostalih :)

Ma samo opushteno. GTX260 je odlichna karta, sa njom i sa GTS250 nikakvih problema nisam imao. Da ne pricham da je vecina igara napravljena da bude "The Way It's Meant To Be Played" ;)

Aj da ne otvaram temu novu, 5770 ili gtx275? Na x4, chiefa 600 i full hd monitor?

Ajmo ovako... te "reparirane" karte dolaze u bulku.. da... pritom dolaze sa backplateom i 216p su..
Mogu da se nadju od 10600 dinara pa nagore.. ja sam ih valjao u pocetku po 125-135 (imam servis da ne pomislite da sam neki preprodavac). Za te pare fenomenalna kupovina iz vishe razloga...
Physx NIJE za par igara i drastichno menja ugodjaj prilikom igre... ko ne zheli da prizna to ok, verovatno ima svoje razloge ali ono igara shto sam ja odigrao drastichno se razlikovalo od igranja na mashini gde mi je 3870x2 ...

Framerate wise, kolko je brzha ili sporija je apsolutno trivijalno, vecjina vlasnika obe kartice nemaju rachunar da isteraju max iz iste... Po meni je uvek bilo ovako.. (to inache i preporuchujem ljudima) Ako zhelite multimediju pazarite ATI i nemojte se osvrtati... ako vam je pak SAMO do igre nvidia je "pravo" reshenje u vecjini sluchajeva...

Oba brenda su odlichna i sve su bolji i bolji... naravno failuju tu i tamo (ko ati sa driverima ili nvidia sa power consumption na 9xxx seriji karata)..

Svako svome jatu ide... nema razloga za brutalan flame....

naravno ovo je moji' pet para....

@Ninoslav1983: Ako plocha podrzhava sli 2xgtx260 (naravno zavisi koji chif 600).... ako ne onda 58xx ati makar je future proof...

Poslednja izmena:
Postoje samo 3-4 igre sa ocigledno implenetiranim physx-om, toliko si ih i odigrao verovatno, i sad samo zbog toga uzeti matori 260,reparirani, sa 1g garancije, pored 5770? pa mislim stvarno, i nvidia trenutno nema "pravo" resenje za gaming, tek treba da se pojavi, glupo je odvracati ljude od pravog( citaj ati-a) resenja za gaming.Ja razumem tvoje licno zadovoljstvo, jer i ja planiram neki gt240/440 za physx na leto, pod uslovom da se pojavi jos bar desetak naslova sa "ociglednim" physix-om.pozz

Poslednja izmena:
@rapture
Nije covek pogresio uopste, i nemojte vise o tim pricama da nema igara sa physxom. Ne znam sta to tebi prestavlja ocigledni physx, ja sam odigrao skoro 10 igara sa physx-om i u svakoj se primecivalo.;)
Zato ne solite pamet coveku uospte nije doneo pogresnu odluku, a to sto se tebi svidja sta si ti uzeo je tvoja stvar.

ninoslav je pitao za 275 graficku,a ne 260-ku,a za sada 275 nema po nekoj dobroj(repariranoj)ceni i kosta blizu 200e sto je glupo dati jer za 20-tak evra imas mnogo brzu karticu(5850)...sto se tice "fizike" u igricama opet je bolje uzeti npr 5770 i kupiti plovnu 9600gt za 40-50e i proci mnogo jeftinije...naravno moras da imas bas 2 pci-e slota od kojeg je dovoljno da drugi bude pci-e 4x(najjeftinija ploca koja to ima je msi 770 g45 oko 60e)

@Gdin M
Ne opravdavam sebe, tudje odluke ne dozivljavam licno, ali stvarno ubedjivati nekog da je gtx260 bolje resenje od 5770 je malo previse subjektivno.Kada kazem "ocigledni"da ima debele i realne razlike, a ne ko sacred2 sa onom magijom,kolko sam video.Ne znam mozda i gresim u broju igara ,koliko ja znam tu su samo batman ,mirrosedge, i jos par igara, uostalom kako ko voli.Sto se mene tice pogresio je, sto se njega tice nije, a to je i bitnije.

Aman, nema razloga za takvu vrstu rasprave.... Ati je BOLJI. Tehnichki je napredniji, ladniji, manje troshi, i future proof je. ALI NEMA GAMING PODRSHKU koja je bitna jednoj populaciji...

Porediti takve dve karte ja kao porediti dva vozila istog proizvodjacha... jedno je novo, drugo je polovno ali sredjeno do stanja novog. Novo ima manju potroshnju, bolji motor, tishe je ali starije je udobnije i ima klima uredjaj koji NOVI model nema....

Ko voli da vozi auto i chesto ga koristi (posebno leti) procji ce pored novog modela kao pored groblja i sesti u klimatizovano udobno vozilo... to je to... nistha manje nishta vishe...

Ati ima priliku da uradi isto shto i Nvidia, napravi (kupi) fizichki engine i sponzorishe izdavachke kucje da implementiraju to u svoje naslove... Mogu ali im se necje...

Na kraju cjemo svi kupovati MS grafichke karte jer nista drugo necje biti podrzhano... onda cje ove rasprave biti vrlo lol :)

10ak :D

Ma nije to bitno... cak ni broj igara... dovoljno bi bilo recimo da kanter ima fiziks a da ga ATI ne podrzhava (tj. nema) i opet bi znachilo MNOGIMA.... rezistns iz fjutajl.... ili ti nema klimu....

Chek bre, kako to nema gaming podrsku?:crash: pa za sta je onda, za branje malina?:d, ispade da je gaming=physx, a ustvari je danas gaming='konzole' i stvarno da ne raspravljamo vise...

Ne vataj se za slamke :D ... znash ti na shta ja mislim... jednostavno ne iskorishtava pun potencijal naslova koji igrash...

Volem ATI al volem i moje Nvidije.... nhf

EDIT: Platili ljudi iz Nvidije.... da su ATI likovi mudri sunuli bi lovu u neki "jbcki" projekat da izbaci dx11 u orbitu...

ALI NECJE!!!! Videcjesh da cje prva igra koja bude DX11 imati logo Nvidia d vej ic ment tu bi plejd na sebi....

Mark my words....

Poslednja izmena:
Naravno da bih i ja izabrao kartu sa fizikom, pa makar to bila samo jedna igra, ali u novembru prosle godine nije moglo da se bira... i igro sam ja cryostasis na 260 sa... letos, nemoj da mislis da nisam...:wave:.

p.s. al ce moderatori sve ovo da pobrisu...

http://www.guru3d.com/article/msi-r5770-hawk-review/1-evo testova pa uporedite

Razlika izmedju 5770 i gtx 260 u performansama je trenutno zanemarljiva. Negde je jedna bolja, negde druga a razlika nikad nije veca od 10%. Ta situacija ce se promeniti dolaskom vise dx 11 naslova. Ati se manje greje, manje trosi,dx11 support i jeftiniji je od gtx260 (10-20 evra). Sa druge strane fizika, ime, neki naslovi bolje rade samo zbog toga sto je nvidia.

Da se neko za**** sto je uzeo jednu a ne drugu, ne bi se moglo reci. Da je veca razlika pa ajde, ovako je previse gruba rec. Svako ima svoje misljenje ***.

Pa mislim, stvarno ga preteraste. Kao da je covek pitao koja karta 6600GT ili 5770 pa da ostavljate takve komentare. Razlika izmedju GTX260 i 5770 je bukvalno mizerna, svaka ima svoje prednosti i mane, na kraju je samo subjektivno ko sta vise voli. Koju god da uzmes neces pogresiti i da te lepo sluzi.

Vrh Dno