Šta je novo?

5750 XFX Artifakti

• Začetnik teme Začetnik teme Ultimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
ga-p35-s3l
e6550
2gb rama
napajanje ms industrial pro-550 p4
windows 7 ultimate
Same igre rade ok bez ikakvih problem al se povremeno u samom sistemu i generalno na crnim podlogama pojavljuju artefakti u vidu tackica, ali u igri se ne desava nishta najnormalnije radi...
Ponekada u winu pocne da igra pomalo slike u nekom delu ekrana.Sutra cu novi sistem da stavim i drajvere ponovo pa cu da vidim sta se desava. U principu je u garanciji al necu da se cimam dok ne proverim sve da nije do mene...

Problem je u niskom naponu grafičke. I kod mene se dešavalo isto. Plus i onaj problem sa kursorom. Od kada mi je napon 1V, problem je nestao. Ja sam rešio flešom BIOS-a na matičnoj. Postoji i rešenje pomoću programa MSI AfterBurner. Pretraži forum.

Da da da i mish poludeo skroz,ok sutra cu da odradim to, znaci samo flesh biosa i to bi trebalo resava stvar?

Pogledaj i rešenje sa AfterBurner-om. Čini mi se da je više ljudi pomoću ovog programa rešilo problem. Ja ga nisam koristio jer sam naleteo prvo na ovo rešenje sa BIOS-om.

Ja sam odneo nju u na garanciju win win oni testirali 24h 3dmark i rekli da radi i ja donesem kuci i opet isto, nisam uspeo da fleshenm bios to cu veceras probati al sam je probao na drugom kompu i isto se deshava na bios ta690g i thermalpower 420w....
Pojeshcu je!

Poslednja izmena:
opet nosi na reklamaciju .... i ne daj se ovaj put !!!!!!!!:whip:😡:-devil-::crash::smackbum:

Stavio sam novi f8 bios stavio +0.3 voltazu za pci-e i opet isto njesra... Nosim ponovo graficku u win win i moracu da se derem malo ovaj put!

Stavio sam novi f8 bios stavio +0.3 voltazu za pci-e i opet isto njesra... Nosim ponovo graficku u win win i moracu da se derem malo ovaj put!

Nadam se da znas da kad fleshnes bios nece svi da prihvate reklamaciju...
u sry nisam provalio... ti si flesno plocu...ili?
Mislim da ima bios i za grafu sa sredjenom voltazom, al nek ti oni flesnu u radnji...

Poslednja izmena:
Pa da necu da cackam nishta oko grafe dok je pod garancijom... Al ne znam shta da ima kazem a da ne pocnem da psujem 🙂

Pa da necu da cackam nishta oko grafe dok je pod garancijom... Al ne znam shta da ima kazem a da ne pocnem da psujem 🙂

Reci da ti ne odgovara i da ti zamene za neku drugu...ne znam koja je posle procedura ako nece da prihvate reklamaciju...mislim , sta ce ti karta kad izbacuje hjeroglife kojekakve i x i ox

Poslednja izmena:
Opet vratili kazu ispravna i pozvali me tamo da proverim, i sada sam se zapitao dal sam ja mozda lud... Pogledao sam po netu kazu minimum za ovu grafu je 450w a ovo ms Intustrial 550 pojma nemam koliko ima realnih W...
Probao sam i kod mene na cm thermalpower 420w i ima iste bugove ali dosta manje nego kod njega. Sad kontam da nije mozda do napajanja stvarno, razmisljam sada gde da iskopam neko jace napajanje da testiram i da zakljucim u cemu je problem konacno...

Najverovatnije je samo napajanje.To MS je "tanko" ,a i CM [tj] Thermalmaster [ako je to to napajanje koje ide uz donji segment CM kucista] jos vise.
Probaj pozajmiti od nekoga napajanje 400-500W [pravih!] i probaj onda.
pozz

Upravo tako razmisljam i ja sada...

Ima li neko ko poseduje takvo napajanje i ko ima sat vremena slobodno, kao i dobru volju, da probamo to?

Problem je 100% u napajanju. Imao sam chieftec od 450W i procesor na ploči nije hteo da se klokuje više od 3,5 GHz bez dizanja napona i graficka je povremeno u igrama pojavljivala artefakte (4850 1 Gb). Stavio xcilenc od 580w, u igrama nema više artefakta i procesor se ladno kloknuo na 4 GHz.

Mozda da je napajanje, medjutim ti kazes da ti karta radi ok u igrama, samo u 2D imas probleme. Onda mi nekako nema logike da je napajanje, jer upravo dok igras tada je veca potrosnja, a ti tada nemas problema, vec obrnuto, u 2D kad je potrosnja minimalna.... ali opet treba probati neko jace cisto da otklonis i tu sumnju.
Generalno ovo jeste problem te nove 5xxx serije, mnogo ljudi ima porbleme kao ti. Kao sto su ti napisali, moze da se sredi promjenom biosa na grafickoj ili ima fora sa dizanjem voltaze u msi Afterburneru. Medjutim, to nije tvoja duznost da radis, karta MORA da radi "out of the box" sto se kaze, a ne da joj ti ili bilo koji drugi krajnji kupac sredjujete bios. Totalni je bezobrazluk ako ti ne zamjene kartu.
Tema o Fermiju je puna ATi-jevaca koji se ubise pricajuci kako nvidia ne valja, a ovde gdje se konkretno kod jednog korisnika vidi problem koji vuce ATi, niko da dodje da pomogne, ukupno ti je odgovorilo samo par clanova foruma.

Poslednja izmena:
To i mene brine kako u 3D radi a ovamo zeza, evo igram se celo jutro i nisam imao problema prodje 3Dmark 06 ~10000 bez i jednog artefakta a sada u winu dok ovo pishem mi dole kod sata ikonica od mreze djuska gore dole 🙂 i imam par zelenih pixela i linija po ekranu...
Pa iskreno mene briga i za nVidiu i za Ati ja coveku preporucio grafu da kupi a njemu vec komp ne radi mesec dana i skroz sam poludeo! Oni su mi rekli da ako opet nisam zadovoljan da odem kod njih u servis da testiram sa njima, probacu napajanje sutra pa ako nije do toga idem kod njih onda sa kompom pa cemo da vidimo sta se dogadja...

Hvala vama svima na predlozima 🙂

Evo vam slika da pogledate ako mozete da ih skontate...
Napajanje je to iz CM kucista te nize klase ThermalPower 420!

Probaj da spustis taktove za gpu i memoriju preko rivetunera za nekih 10-20 mhz....pa vidi kako ce da se ponasa onda...

Ja ne vidim tamo nigde podesavanja frekvencije a stavio sam da sam power user koristio sam riva tuner al ova grafa mi ne otvara to nigde.... ????

Uradio sam isto sa ATI overdrive i nista od poboljsanja nema isto sve ma koliko spustio klokove...

Poslednja izmena:
Koju si verziju rive skinuo?Moguce da riva ne prepoznaje najnovije drivere zato i ne moze...ali ako si spustio taktove iz CCC-a i nema poboljsanja nemoj da bijes glavu,nego reklamiraj opet....Ako treba nosi im celo kuciste pa neka se uvere....I trazi da ti zamene...BTW,sibni mail i XFX-u pa vidi sta oni kazu....

Poslednja izmena:
Probaj...pa javi kakav je ishod...

Napajanje je sigurno, imam isto u kucistu i ima samo 16A na 12V grani, sto je premalo...

Ja sam mislio da je 5750 mali potrosac. Na kraju ce ispasti da mu ni corsair cx400w nije dovoljan :trust:

On jeste mali potrosac, ali kao i svaka nova karta srednje i vise klase trazi vise od 75W (max koji ploca omogcava) i zato joj treba dodatni prikljucak 😉 A taj korsair je daleko bolji od tvog i mog napajanja 🙂

Evo je na coolermaster extreme power 500w napajanju i isti djavo cak mislim sada josh vishe baguje...
Idem kod njih sa kompom u servis!

Najbolje tako, ponesi komp fino pa nek vide sta se desava. Tvoja karta ima klasicni problem u 2D, voltaza je problem i moze se rjesiti promjenom biosa, vec sam ti pisao na prethodnoj strani. Ali nije tvoja duznost da to radis, jer ako karta ne radi kako treba, valjda ima garancija za to. Ako ti ne zamjene, onda je to stvarno kriminal. Ne znam kako AMD reaguje na ovakve probleme, jer ovih felericnih kartica ima fin broj. Ne mogu da vjerujem jednostavno da nisu znali sta pustaju u prodaju. Ako ti ovi nasi opet budu pravili problem, da pises AMD-u jedino. Ali ja se nadam da bi trebalo da ti zamjene...

Good luck!!!!

Pa nema sanse da oni ne zamene to kad ja odem tamo, nije mi problem da iscimam inspekciju bar tu imam vezice 😉
Al nije mi u cilju da ikome stvaram probleme jednostavno hocu da imam ono sto sam platio nista vise...

Poslednja izmena:
Ko je ovde lud? 🙂 Evo sta dobijem kada upalim gpuz!
Nisam josh stigao da odem do njih sa kompom 😛

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    30.9 KB · Pregleda: 87
Nazad
Vrh Dno