Šta je novo?

5700XT ili 2060(S)?

• Začetnik teme Začetnik teme Bard
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bard

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2014
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk
RAM
32GB HyperX Fury 3600MHz
GPU
Sapphire Nitro+ 9060XT 16GB
Storage
XPG SX8200 250GB M.2, Patriot P300 1TB M.2, 2TB Seagate Barracuda
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
Seasonic M12II-620 Evo
Kućište
Lian Li Lancool III
Monitor
Asus TUF Gaming VG27WQ 27", Philips PHL278E8Q 27''
Miš & tastatura
MX Master 3S, Keychron K9 Pro
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Cao ljudi,

Imam trenutno u kucistu XFX RX590 Fatboy i karta, koliko god da vuce dobro, jednostavno je prevruca i gasi se pod naporom, pa sam morao da resim problem underclock-om.

Znam da imam sa manje pare proverenu 1660S, ali gledam i da se (donekle) obezbedim za sledecih par godina i ne brinem i uzmem jednu od ove 2 gore. 1080 Very High/Ultra ce da se gura, performanse ovde i nisu toliko presudne, samo se dvoumim oko bolje vrednosti za novac.

Jako mi se svidela SAPPHIRE 5700XT NITRO+, bas zbog hladjenja, ima da se uzme za oko 56-58k i to je maksimum koji bih dao, cak mozda i malo vise, ali dobija dobre recenzije.

Imate savet za neki ekvivalent od nVidie do ove cene, za naglaskom na dobre temperature.

Ostatak konfe je u profilu sa strane.

Hvala 🙂

5700XT, ako si voljan da se mlatiš sa AMD softverom i rizikuješ potencijalne zvrčke. Nitro+ je jedna od najboljih verzija.

Za te pare kod nas imaš 2060 Super koja je nešto slabija ali i manje vrela i stabilnija. Ponekad naleti neka 2070S na KP ili ovde u oglasima za 500-tinak evra, što je potencijalno bolja opcija ako ima garanciju...

Poslednja izmena:
Uzmi slobodno 5700. Vreme "zvrčki" je prošlo. Većina problema je rešena pre 6 meseci, ovo malo što je ostalo, ako je i ostalo su slučajevi kod kojih može a i ne mora biti problem sama grafika.

Sam još reče "bolja vrednost". 2060s od starta nije bila dobra kupovina što se novca i performansi (uloženo-dobijeno) tiče. Makar kod nas, možda napolju kad naiđu $300 akcije i slično... tada vredi.

Poslednja izmena:
Ja sam poslusao kolege i uzeo Sapphire 5700 xt nitro + i mogu ti reci da sam prezadovoljan. I sto se tice performansi i sto se tice buke i sto se tice temperatura. Jedino mi je kuciste pravilo problem, posle zamene temperatura graficke ide na max. 76C pri opterecenju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala, ljudi, tako sam i naginjao otprilike, uzecu NITRO onda i znam da sam miran neko vreme

Nazad
Vrh Dno