Šta je novo?

56k konekcija

Mrzni

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
601
Imam modem Agere Lucent 56k
nf2 plocu i xp sp 1
Kad sam prebacio modem sa rachunara gde je radio pod 98-com na ovaj gde mi je Xp, ne mogu da ostvarim konekciju nikako.
Znaci ubacio sam modem, xp ga je prepoznao "Added new hardware...
Instalirao sam drivere za modem sa diska koji je dosho uz njega i to je proshlo bez problema. Napravio sam konekciju preko "wizarda" i pokrenuo je.
Cuje se modem kad se uljkuchi na liniju, cuje se signal za biranje, modem bira, tamo negde zazvoni 1put i pocne da se cuje onaj poznati signal modemske komunikacije, cuje se nekih 10 sek i onda mi izbaci poruku:

Opening port...

Error 678:The remote computer did not respond. For further assistance, click More Info or search Help and support Center for this error number.

Probao sam konekciju na 5 razlichitih providera i stalno isto. Njihova tehnicka podrska pojma nema o cemu se radi.

Zna li neko o chemu se ovde radi?

probaj da nadjesh novije driver-e...
trazzi po modelu chipa koji je na njemu ( 1646, 1648 ili sp92p)

pozdrav

mozda ti je postavljeno na pulsno biranje, a kod tebe je tonsko ili obrnuto. onda moze da bude problem u kablu ili uticnici (skoro sam imao takav problem). probaj da obrises i da instaliras ponovo modem (prvo sa istim drajverima, pa ako nece onda sa novim), ali prvo budi siguran da je prethodno sve dobro podeseno.

Meni se takve stvari dešavaju jer je bandera, tj. glava sa paricama ekstra matora. Džaba što je nova centrala, novi broj izvučen, ma zeza, naročito uveče.

Proveri kabl do modema, može i on da pravi problem, a nije isključeno i da su drajveri. Kada sam se malo igrao na Linuxu kačio sam se na net 48kbs i sve je radilo ok, a na win-u 40-42 i još me zeza. Zato i razmišljam da uzmem za 10€ neki noviji krš modem jer imaju bolje drajvere za XP, nego ovaj moj matori.

Kada sam klincima iz komšiluka sređivao mašinu (bila kod mene) s njihovog kompa sam se konektovao uvek na 45 i sve je išlo glatko, a s mog oko 40 i zeza ponekad.

Zaključak: mator modem (3, 4 godine), loši drajveri i eto veselja.

Poz, Nick.

Mrzni je napisao(la):
Imam modem Agere Lucent 56k
nf2 plocu i xp sp 1
Kad sam prebacio modem sa rachunara gde je radio pod 98-com na ovaj gde mi je Xp, ne mogu da ostvarim konekciju nikako.
Znaci ubacio sam modem, xp ga je prepoznao "Added new hardware...
Instalirao sam drivere za modem sa diska koji je dosho uz njega i to je proshlo bez problema. Napravio sam konekciju preko "wizarda" i pokrenuo je.
Cuje se modem kad se uljkuchi na liniju, cuje se signal za biranje, modem bira, tamo negde zazvoni 1put i pocne da se cuje onaj poznati signal modemske komunikacije, cuje se nekih 10 sek i onda mi izbaci poruku:

Opening port...

Error 678:The remote computer did not respond. For further assistance, click More Info or search Help and support Center for this error number.

Probao sam konekciju na 5 razlichitih providera i stalno isto. Njihova tehnicka podrska pojma nema o cemu se radi.

Zna li neko o chemu se ovde radi?

Ako ti je modem normalno radio pod win98 znaci da nije problem u modemu, tj. u samom hardveru.
Znaci, ili je u pitanju drajver, sto je HUD vec pomenuo, ili XP. Probaj da instaliras najsveziji drajver, a ako to ne uspe, pokusaj da resis problem reinstalacijom xp-a (krajnje resenje).

..a mozzda i da probash paket driver-a, koji sam pokupio na nekom forumu ( mozzda i ovom :D), a specijalno je sastavljen za Agere modeme na NF2 chipset-u..

okachio bih ga ovde, ali ili sam occoravio ili ne vidim opciju za kachenje attacmenta u post..
anyway, daj email na PM pa ti shaljem..

pozdrav

Poslednja izmena:
Bas mi je zao al batice kupi novi modem. Chesto prepakivam makine al kad tako pochne da gnjavi nadji nekoga kome treba modem za 9x win pa se menjajte.
Imaju modemi tih tripova evo ovde imam par modema v92 tralala cirusovih i ista pricha lepo rade sa 98 micom al na xp netje pa da ih bijesh ..
chuvaj zivca barem modemi nisu skupi
poz.

Lucent ima problema sa nForce pločama, postoji rešenje, najverovatnije trebaš samo da nabaviš odgovarajuće drajvere. Imam ih i ja, javi se ako si zainteresovan...ili ih potraži na netu, nije ih teško pronaći, znači samo obrati pažnju da tražiš drajvere za pomenuti modem i nForce ploču, to se dešavalo sa starijim modemima mada su u zadnjih godina dana rešili taj problem koliko sam primetio...

To nije pravilo sa svim starijim Lucent modemima, Ja npr nema problema i ako imam nf2. XP ima svoje drajvere koji rade super.

one driver-e koje sam pomenuo u gornjem post-u sam konachno stigao da okachim..
aj sad, probajte pa javite jel rade..

pozdrav

imao sam isti problem, pa mi je anonymous kg pomogao dajuci mi link ka ovom threadu. skinuo sam tvoje drajvere i od sada radi modem. inace, i ja imam MSI K7N2 delta plocu.
hvala na pomoci.

jel moze neko da okaci ponovo ove drajvere posto mi novi agere modem ne radi, tj uopste se ne oglasava, na nf7s2 ploci pa da probam i te drajvere,

pozz

opet oni driver-i..

aj da okachim na forum one driver-e iz gornjeg post-a, izgleda da je istekao link na MegaUpload-u

dakle, driver-i specijalno sastavljeni za Agere modeme na NF2 chipset-u su u attach-u

pozdrav

Prilozi

• SpincomAgere4Nf2.zip
    639.1 KB · Pregleda: 68
Vrh Dno