Šta je novo?

5600xt, dokle ide OC?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Poz!
Imam MSI 5600 xt, i cim sam je pazario, isao sam na varijantu da je OCnem. Prvo sam to radio sa 3d! turbo, koji sam dobio uz karticu, vrlo oprezno, 5 po 5MHz, pa testiranje. Kad sam dosao do njegovog limita, presao sam na Riva Tuner, i opet 5 po 5, i sa default 235/400 jaaaako polako (za oko mjesec dana) dosao do 355/600, i dalje Riva nije ni imala skalu za povecanje. Mislio sam da sam blizu limita, al onda instalirah novije (56.xx valjda) drivere, i opet nadjoh mjesta za poboljsanje, i poceh da dizem i testiram, i za core sam ga opet zakucao na max koliko dozvoljava (470 MHz, tj. povecanje od 100%!! :-devil-: ), ali memorija je konacno nasla svoj limit na oko 650MHz za stabilan rad 🙂
Koji je uopste max koji je neko uspio izvuci iz ove kartice (bez dodatnog hladjenja, volt-moddinga, mijenjanja biosa i sl)?? I cime sad OCovati karticu? :angel: Drugi problem: cime mjeriti temperaturu? Za to mi je sluzio 3d! turbo, al on sad za sve pokazuje N/A kad se otvori prozor, pa i za temperaturu. Trece: ako radi stabilno, rizikujem li sa ovolikim OCom da sprzim karticu? Za sad je ipak ovako visoko drzim radi potreba testiranja, pa vracem na nekih razumnijih 355/600... :angel: Cetvrto: sluzi li cemu OCovanje 2d performansi, ili samo ici na 3d?

ej kazi ti meni jel ona 64-bitna ili 128-bitna???

Imam istu tu karticu (u stvari moja je r2) i radi mi na 335-580
Za Toxic-a:
Riva Tuner je prepoznaje kao 64bitnu, ali ima memoriju u obliku slova L
Po rezultatima (posebno po razlici izmedju 1024 i 1280) bih rekao da je 64bitna

definitivno 128bitna, i kao takvu je prepoznaje i Riva Tuner 😛

@joriq : kolika ti je razlika u 3dmark score-u kad ti je core na 410mhz i kad je na tih 470 ?! posto ako ti stavis na 470mhz core i on se jako ugreje kartica sama spusti klok....

Za spaljivanje ne brini, to moze da se desi jedino ako crkne cooler na kartici, a kao sto rekoh kartica sama spusti klok kad se pregreje.

Riva tuner je prepoznaje kao 64bitnu

BTW. To za obaranje clocka je tacno, ali kako to u stvari funkcionise jer, koliko ja znam, ova kartica nema termalnu diodu?

Prilozi

• rivatuner.webp
    rivatuner.webp
    30.2 KB · Pregleda: 53
ja sam probao jedan axle 5600xt 256DDR VIVO koji je naravno 128 bit jer su SVI 5600xt sa 256MB sa 128bit memorijom samo sa taktovima koji su smanjeni bas kao kod tebe, znaci i tebi je u pitanju 128bit, zaboravi na riva tuner, taj program se gubi samo tako!
OC je isao do 420 za jezgro i 520 za memoriju. Tada je 3DMark 2003 davao 2800 poena 🙂 Nije lose za kartu od nekih 90e 🙂

gx-x je napisao(la):
@joriq : kolika ti je razlika u 3dmark score-u kad ti je core na 410mhz i kad je na tih 470 ?! posto ako ti stavis na 470mhz core i on se jako ugreje kartica sama spusti klok....

Za spaljivanje ne brini, to moze da se desi jedino ako crkne cooler na kartici, a kao sto rekoh kartica sama spusti klok kad se pregreje.

razlika je nekih 200 punata u 3dmark o3, mada nisam bas precizno mjerio 410 vs 470MHz. Znam za to spustanje kloka (thermal throtling), desavalo mi se kad preceram sa memorijom, i tad se core vrace na 235, ali memorija ostaje 😛 i blokira se comp na u prosjeku pola minuta, i onda sam nastavi. Samo sam spustio memoriju sam maximalnih 663 na nekih stabilnijih 650MHz , i ne koci vishe, ni posle par sati Far Cry-ja ili NFSU.
BTW, koristim onu opciju "hardware monitoring" iz Riva Tunera, pa znam kad kartica spusta core zbog pregrijavanja, i to se na 470/650 ne desava nikad :eyebrows:

PEX, ne znam za tvoju, ali moja kartica je 128bitna, vidi attachment ,)
Nego, prije nego sam odradio repair windowsa :crash: i presao sa 53.03 na na 56.63 , dobijao sam 10057 punata u marku 01 na 355/600, a sad ne mogu da izguram ni 9000 na 470/650, steta. Mada, marko 03 nije previse patio zbog novih drivera i reinstalla.

Prilozi

• 5600xt riva tuner proof.webp
    5600xt riva tuner proof.webp
    10.6 KB · Pregleda: 60
za GoranM
Kakav ti je ostatak konfe kada sa 420-520 imas oko 800 markova(03) vise od mene sa 335-580?
Za Joriga
Kartica nam je i ista revizija (A1). Zeleni PCB? Thermal throtling se aktivira samo za pregrevanje GPUa, nema veze sa memorijom. Koristis MSI drivere (prepoznaje ti kao MSI Star Force)?

Poslednja izmena:
[=PEX=] je napisao(la):
za GoranM
Kakav ti je ostatak konfe kada sa 420-520 imas oko 800 markova(03) vise od mene sa 335-580?
Za Joriga
Kartica nam je i ista revizija (A1). Zeleni PCB? Thermal throtling se aktivira samo za pregrevanje GPUa, nema veze sa memorijom. Koristis MSI drivere (prepoznaje ti kao MSI Star Force)?
To nije moja konfiguracija, bila je to makina u firmi za testiranje. Athlon 2GHz, 166FSB, ABIT Kt333, 256DDR400 A-Data... to je to.
Kuci nisem smeo ni da je nosim 🙂 bilo bi to preko 3000 :d
Moglo bi da boli neke vlasnike FX5600 :d

[=PEX=] je napisao(la):
za GoranM
Za Joriga

kartica nije na zelenom, nego crvenom PCBu, a cak je i kutija od obicne 5600 VTDR (pomenuh li da je u pitanju MSI VTDR 😉 ), samo je nalijepljeno XT, sticker neki. Znam da throtlling nema veze sa memorijom, ali valjda bi kartici trebao neki volt-mod, jer radi na recimo 400/666, ali puca pri daljem dizanju GPUa. I 128bitna je, SVUDA se tako prijavljuje, a i 10000+ 3dmark 2001 govori u prilog tome valjda?

Ja sam sa Abitovim Silurom FX5600 izvlacio pri 400/550 oko 11500-12K 3D Markova, a masina je bila AthlonXP 2300 Mhz TH-Bred B, EpoX 8RDA+, 200 Mhz FSB .....

ja imam athlona XP @2100 i nf7-s, 512MB twin moss , ali mislim da mi nesto malo gusi masinu posle ovog repaira windowsa (ali ne toliko da mi se radi kompletan reinstall 😉 )

Nazad
Vrh Dno