Šta je novo?

5600x polomljen pin, nema signala komp

ribasmudj

Poznat
Učlanjen(a)
23.11.2020
Poena
41
Skoro sam hteo da prodam svoj 5600x ali sam slucajno slomio jedan pin na ivici dok sam pokusao da ispravim nekoliko drugih koji su se savili u plasticnoj ambalazi. Pin je jedan od ivicnih na jednom od uglova procesora, i kad sam uspeo da ispravim ostale i vratim procesor u maticnu radi testiranja, komp se pali ali nema signala na displayu kao kad graficka nije ubacena i slicno.

Jel ovo tipicno ponasanje za defektan procesor ili bi trebalo na neki drugi nacin da pokazuje gresku ako ne radi zbog smoljenog pina? Vidim po netu mnogo postova kako ljudima rade razni Ryzeni, ukljucuji i 5600x, sa vise slomljenih pinova, e sad moguce da je ovaj moj bio jedan od bitnih pa da zato ne radi. Pretpostavljao sam da su ivicni pinovi najmanje bitni i da ljudi njih najcesce lome, mada moguce i da je skroz suprotno..

Ukratko, jel "no signal" tokom bootovanja znaci da je crko procesor zbog ovog pina, i ima li bilo ko da to popravlja kod nas uopste?

Moguce je da si blizu sa ispravljanjem pinova, da nisu dobro ispravljeni.Ako se monitor pali npr.I to je jedna od solucija.
Pa proveri .

Skoro sam hteo da prodam svoj 5600x ali sam slucajno slomio jedan pin na ivici dok sam pokusao da ispravim nekoliko drugih koji su se savili u plasticnoj ambalazi. Pin je jedan od ivicnih na jednom od uglova procesora, i kad sam uspeo da ispravim ostale i vratim procesor u maticnu radi testiranja, komp se pali ali nema signala na displayu kao kad graficka nije ubacena i slicno.

Jel ovo tipicno ponasanje za defektan procesor ili bi trebalo na neki drugi nacin da pokazuje gresku ako ne radi zbog smoljenog pina? Vidim po netu mnogo postova kako ljudima rade razni Ryzeni, ukljucuji i 5600x, sa vise slomljenih pinova, e sad moguce da je ovaj moj bio jedan od bitnih pa da zato ne radi. Pretpostavljao sam da su ivicni pinovi najmanje bitni i da ljudi njih najcesce lome, mada moguce i da je skroz suprotno..

Ukratko, jel "no signal" tokom bootovanja znaci da je crko procesor zbog ovog pina, i ima li bilo ko da to popravlja kod nas uopste?
Meni je jednom stradao i5 i izbacivalo je no signal, najbolje da to odneses u servis i da oni probaju procesor

Fotkaj iz više uglova, postavi ovde. Ima ovde još nas sa očima, pa ćemo da gledamo zajedno da nije nešto propušteno. :)

Njemu bi i možda odgovaralo, ali potencijalnom kupcu (osim ako cena nije baš dobra), teško da bi.

Ја сам лаик за сломљене пинове, али какве везе има сломљени пин са графичком картицом? Процесор или ради или не ради, тако барем ја то видим. Он и нема интегрушу.

А јел се заврте кулери? @ribasmudj

Ја сам лаик за сломљене пинове, али какве везе има сломљени пин са графичком картицом? Процесор или ради или не ради, тако барем ја то видим. Он и нема интегрушу.

Rekao je tokom butovanja, to znaci da je boot krenuo... ako je boot krenuo, znaci da graficka ne daje signal...

Ne mora da znači.Može monitor da se "upali"..svetli plava lampica umesto crvene na monitoru a da ne daje sliku,ako pin nije dobro ispravljen.

Pa grafiočka i ne može da radi bez funkcionalonog processora. A taj pin ko zna koju ima funkciju, ima vrlo malo nevažnih i još manje pinova koji ne rade ništa. Malo iskrivljeni pinovi na tom tipu socketa se isprave pod pritislom kada se ručica spusti.

Vrti se kuler i pali ceo komp, svi fanovi na maticnoj, svetli graf i regularno sve, samo nikad ne dodje do BIOSa niti izlazi bilo kakav signal na ekranu. Odmah posle toga sam vratio novi procesor i isti kuler i sve radi kako treba, zato nisam siguran kako tacno izgleda kvaran procesor (kad ne bi radio zbog slomljenog pina itd), i jel onda komp uopste ne bi ni hteo da pocne da se bootuje

Ako je tako, onda mi tek nije jasno sto nije dao signal jer je sve drugo povezano isto kao i sad dok radi komp upravo. Evo slika sam uspeo da uhvatim sa fonom nego ne mogu da fokusiram lepo sve.

Ja sam mislio da su pinovi pravi vec samom cinjenicom da upada u socket mada mozda i nisu.

Prilozi

• IMG_20221228_135106.jpg
    IMG_20221228_135106.jpg
    339.4 KB · Pregleda: 86
  • IMG_20221228_135047__01.jpg
    IMG_20221228_135047__01.jpg
    361.8 KB · Pregleda: 86
Nazad
Vrh Dno