Šta je novo?

550 vs 690g?

Maximuss #27

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Kupujem Athlon X2 3600+
pa me zanima izbor ploče za isti
znam da su različite, ali koju uzeti
Gigabyte GA-M55S-S3 sa NF550 čipsetom
ili neku integrisanu varijantu sa 690G čipsetom
Poenta pitanja je vredi li uzimati novi čipset (690G) na kome većina ploča ima integrisanu grafiku sa HDMI (ionako bih uzeo grafičku tako da ovo ne igra bitnu ulogu) tj koje su prednosti ako ih uopšte ima
a Gigabyte je 20ak e skuplji....
elem, ako neko zna neko drugo (bolje) rešenje za slični cenovni rang neka kaže

Hvala unapred

Ja licno ne volim ploce sa integrisanom grafikom, s obzirom da se one u startu prave za sklapanje jeftinijih konfi. E sad sa ovim 690g je nastao opsti hype s obzirom da su pruzile odlicne OC mogucnosti. Ja takodje jurim plocu za AM2 ali nisam ni pomisljao na 690g. Sto se tice mogucnosti samog cipseta 690g ne donosi prednosti u pogledu rada sa CPU-om, memorijom, HDD-om i sl. Razlika se svodi na to koliko USB i SATA portova imas. Takodje proizvodjaci ako u isto vreme imaju ponudu sa vise cipsetova za isti procesor obicno na one sa novijim cipsetom nabacaju vise dodataka, kao npr. firewire, wi-fi. E sad sto se tice konkretno Gygabite ploe koju si naveo mislim da je odlican izbor, eventualno ces morati da flesnes noviji BIOS i to je to. Inace imas i Biostarovih ploca sa 550 i 570 cipsetom koje su jeftinije, a ovaj proizvodjac se pokaozao solidan, mada nekako ne mogu da se otmem utisku da je to ipak "jeftina" ploca (trenutno imam jednu). Ja takodje trazim plocu za AM2, ali se dvoumim izmedju nekih Abitovih (e to je proverena marka) modela.

Nazad
Vrh Dno