pedja_85
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.08.2007
- Poena
- 330
Pozdrav drustvo, uskoro planiram da uzmem nov tv kao zamena za staru Samsung plazmu od 50" koja je stvarno extra sluzila.
U obzir dolazi samo dijagonala od 55" i uzeo bih od "madjara"
E sad sto se tice onog cemu bi sluzila stvari stoje ovako:
-svakodnevno gledanje IPTV SD+HD (mada razmatram opciju da predjem na cs)
-koriscenje kao monitora povezanog preko HDMI na komp
-uvece uglavnom gledanje nekog filma u 720p i 1080p + sto bih sad poceo da skidam i 3D filmove
Na prvi pogled mi se dopao Samsung 55" f6500, a i cenovno mi odgovara. Medjutim sto vise gledam sve vise modela mi se dopada
Lg 55" 660s - ne svidja mi se sto ima passive 3D, jer koliko vidim po komentarima active je bolji.
Panasonic 55" ET60E - ne znam nista o njemu al vidim da ima 600hz.
Samsung 55" F6650 - isto mi se svidja zbog ovih 600Hz
E sad da li se isplati kupovina onih skupljih modela i sta donose u odnosnu na ove jeftinije? U pitanju su Lg LA740s, Panasonic TX-L55DT60E(nesto pisu da ima 1600Hz??) i na kraju Sony 55W829.
Dodatna pitanja
- da li svaki od ovih novijih televizora podrzava Intel WiDi?
- da li ovih 400Hz, 600Hz, 800Hz drasticno utice na sliku jer nisu native refresh rate i koji od ovih nabrojanih ima najveci native refres rate?
ps. nadam se da nisam smorio sa ovolikim tekstom
Hvala u svakom slucaju 
U obzir dolazi samo dijagonala od 55" i uzeo bih od "madjara"
E sad sto se tice onog cemu bi sluzila stvari stoje ovako:
-svakodnevno gledanje IPTV SD+HD (mada razmatram opciju da predjem na cs)
-koriscenje kao monitora povezanog preko HDMI na komp
-uvece uglavnom gledanje nekog filma u 720p i 1080p + sto bih sad poceo da skidam i 3D filmove
Na prvi pogled mi se dopao Samsung 55" f6500, a i cenovno mi odgovara. Medjutim sto vise gledam sve vise modela mi se dopada
Lg 55" 660s - ne svidja mi se sto ima passive 3D, jer koliko vidim po komentarima active je bolji.
Panasonic 55" ET60E - ne znam nista o njemu al vidim da ima 600hz.
Samsung 55" F6650 - isto mi se svidja zbog ovih 600Hz
E sad da li se isplati kupovina onih skupljih modela i sta donose u odnosnu na ove jeftinije? U pitanju su Lg LA740s, Panasonic TX-L55DT60E(nesto pisu da ima 1600Hz??) i na kraju Sony 55W829.
Dodatna pitanja
- da li svaki od ovih novijih televizora podrzava Intel WiDi?
- da li ovih 400Hz, 600Hz, 800Hz drasticno utice na sliku jer nisu native refresh rate i koji od ovih nabrojanih ima najveci native refres rate?
ps. nadam se da nisam smorio sa ovolikim tekstom