Šta je novo?

55" tv + par pitanja

pedja_85

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2007
Poena
330
Pozdrav drustvo, uskoro planiram da uzmem nov tv kao zamena za staru Samsung plazmu od 50" koja je stvarno extra sluzila.

U obzir dolazi samo dijagonala od 55" i uzeo bih od "madjara" :)

E sad sto se tice onog cemu bi sluzila stvari stoje ovako:
-svakodnevno gledanje IPTV SD+HD (mada razmatram opciju da predjem na cs)
-koriscenje kao monitora povezanog preko HDMI na komp
-uvece uglavnom gledanje nekog filma u 720p i 1080p + sto bih sad poceo da skidam i 3D filmove

Na prvi pogled mi se dopao Samsung 55" f6500, a i cenovno mi odgovara. Medjutim sto vise gledam sve vise modela mi se dopada :D
Lg 55" 660s - ne svidja mi se sto ima passive 3D, jer koliko vidim po komentarima active je bolji.
Panasonic 55" ET60E - ne znam nista o njemu al vidim da ima 600hz.
Samsung 55" F6650 - isto mi se svidja zbog ovih 600Hz

E sad da li se isplati kupovina onih skupljih modela i sta donose u odnosnu na ove jeftinije? U pitanju su Lg LA740s, Panasonic TX-L55DT60E(nesto pisu da ima 1600Hz??) i na kraju Sony 55W829.

Dodatna pitanja :)
- da li svaki od ovih novijih televizora podrzava Intel WiDi?
- da li ovih 400Hz, 600Hz, 800Hz drasticno utice na sliku jer nisu native refresh rate i koji od ovih nabrojanih ima najveci native refres rate?

ps. nadam se da nisam smorio sa ovolikim tekstom :D Hvala u svakom slucaju ;)

Posto nema odgovora za ovo aj da pitam jos nesto :) Tice se 3d filmova... Dakle tv bi bio povezan sa kompom preko HDMI kabla, koliko sam shvatio sa torenta se skidaju SBS filmovi koji imaju duplu sliku, ali onda to TV napravi kako treba kad se prebaci na 3D rezim? I da li su ti filmovi generalno radjeni za active ili passive 3D?

Da, taj side by side tv posle umksuje u jednu sliku i dalje sve radi.

Nema veze tehnologija filma, sve je isto i za active i passive.

Mada će sada verovatno da se javi gomila nekih svilenih koje boli glava i pankreas i prsti na nozi od aktvne tehnologije, a to su tako čitali negde u stvari, ja mogu da gledam dva dana ako treba i ne vidim da nešto smeta. Druga je stvar što me flmovi koji su u 3D baš i ne interesuju. Pogledao sam par puta neki sport sa satelita u 3D, mada me ni sport ne interesuje :) , nego da vidim kako izgleda.

Prednosti su jasne, sa pasivnom tehnologijom i 1080 panelom gubiš pola rezolucije. E sad', sa 3840x2160 ekranma i sa pasivnom tehologijom može da se ima 1080p rezolucija za svako oko, ali opet ne može uhd za svako oko..

Al sa aktivnom tehnologijom ne mozhe dualplay:) ako imash dva klinca chudo mozhe da se desi ili ludog drugara :)

Ja cu od nedelje najverovatnije da porucim neki... i za sada sam najpriblizniji tom Samsungu... jer za 950e za koliko moze da se nadje ne znam da li ima nesto bolje u toj dijagonali.

Uzmi LG zbog pasivne tehnolgoije. Veruj mi - imao Samsung sa aktivnom sad LG sa pasivnom. Razlika u 3D skoro neprimetna a u komforu korišćenja duplo bolji LG.

LG mi se vise svidja po izgledu, a i zbog garancije ovde kod nas. Medjutim koliko sam citao Samsung ima bolji kontrast, odnosno bolju crnu boju, manje probijanje svetla i manji input lag, opet negde sam procitao da Samsung ima bolje procesiranje SD i HD kanala. Al sve je ovo procitano na forumima, Samsung sam video uzivo, LG nisam, pa ne mogu da kazem kakvo je realno stanje i da li bih ja to sve u realnom radu primetio. :)

Idi negde u radnju gde ima upaljenih pa pogledaj. Svi ti review-ovi ne mogu da zamene licni utisak, a nekad male razlike previse izpotenciraju, pa ljudi misle da tu ima necega. Cisto sumnjam da ces primetiti bitnu razliku.

Samo da se javim da sam na kraju uzeo Samsung 55H6500 :)
Izgled tv-a, slika... nemam reci... extra...
Malo sam bio sumnjicav oko kvaliteta slike posle moje stare plazme, ali mogu slobodno da kazem da je ovde slika bolja i u HD i u SD kvalitetu... crna boja je bas bas crna... kontrast fenomenalan... nikakvo probijanje svetla nisam primetio... sve u svemu... prezadovoljan :)

Vrh Dno