Šta je novo?

Kućna multimedija 55'' - HiSense u7qf vs TCL C725 (ili nesto trece)

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

DiSLOcAtEd

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
620
Pozdrav.
Trenutno gledam koje su opcije za TV za dnevnu sobu, i ova dva modela su mi najblizi kandidati. Budzet je negde oko 550-600 evra. Kom modelu biste dali prednost? Koliko sam uspeo da procitam po forumu, oba su jako dobra, mozda je prednost TCL-a Android.

Namena: all-rounder TV. Nisam zahtevan korisnik, stavise i trenutni LG (43-inca) od pre par godina mi je skroz ok. Od kanala se uglavnom vrte deciji kanali i jedino mi ponekad fali da pustim nesto sa youtube-a na TV-u za dete. Ako ista znaci, dnevna soba je prilicno mala, i razmak izmedju ugaone i TV-a je oko 3 metra.

Naravno, otvoren sam i za druge predloge.

Hvala.

Mancha na Benc kanalu je odradio revire za oba televizora. Ja bih samo zbog Androida pre uzeo TLC jer je VIDAA sistem na Hisensu stvarno kanta. Takodje kod ovih jeftinijih televizora koji imaju tu do 400nita osvetljenja HDR dodje kao igracka jer sve zavisi od procesora obrade slike, i iz citanja po forumima tu je Hisense brljav i zna da lose mapira razne HDR sadrzaje. TCL mi deluje kao bolji izbor iako je Hisense po specifikacijama bolji ekran, uzivo sam video samo Hisense i imrepsivno deluje, svetao i dobar kontrast.
E sad ja sam gledao 50" i ova dva modela su mi u uzem izboru ako bih kupovao TV, ali na kraju dana sam zakljucio da nije lose cekati akcije i uzeti provereni Philips 50PUS85xx jer iako skuplji, dobijas proveren televizor i procesor za obradu slike sa androidomo koji je integrisan kako valja :)

Sama mana sa Philips televizorima i njegovim P5 procesorom da sve sto obradjuje preko hdmi nema smisla i kao takav je neupotrebljiv. Isti Mancha je u jednom video objasnio o tome.

Sama mana sa Philips televizorima i njegovim P5 procesorom da sve sto obradjuje preko hdmi nema smisla i kao takav je neupotrebljiv. Isti Mancha je u jednom video objasnio o tome.
Hmm da to je velika mana, posto vecina nas gleda TV preko neke kutijice koju dobijemo od provajdera. Eto jos jedan razlog vise da ja licno sacekam sa kupovinom :)
Ali iskreno, gledam samo Android televizore jer daju lepu fleksibilnost za KODI i po neki ultra lagani gejming nakon uspavljivanja deteta :D

Meni je prvi izbor bio bas Philips i kada sam to cuo od Manche u recenziji sam gledao druge modele sto Hisense ili TCL, kako nisam imao para za U7QF onda sam se neckao za C715 i kada sam ja konacno resio da kupim nije ga bilo u prodaju tako da sam zavrsio sa Tesla 55S906BUS i nisam pozalio sto sam odabrao bas taj model. Za 50k na akciji sa soundbar u tv-u i 5 godina garancije je bilo presudno u mom slucaju.

HBO Max, EON sve radi super, ne koci, slika super, zvuk odlican, milina jedna. Probo sam da se igram sa pc-a na tv-u odlicno, nema kasnjenja, 4k ma uzivancija.

Narvno sve ovo pisem u ime onih koji ne zele da potrose puno para a kome treba 120hz, VVR, 2.1 hdmi morace da gleda daleko skuplje modele.

Nazad
Vrh Dno