Nisu skupi nego je tvoja plata mala 😁
I cena i plata su subjektivni osećaj, haha.
Nego.. drugo je u pitanju.
Smatram da ne trebam potrošiti vreme svog života ništa više od onoga što će taman dovoljno i jednako doprineti kvalitetu i iskustvu tog mog života.
Ako se novcem smatra, a trebalo bi, naše vreme, trud i rad koje smo uložili u zamenu za taj novac.
To što se zarađuje više, ne znači da se mora i trošiti više od onoga što nam je (zaista) potrebno.
Tako ja gledam na raspoređivanje zarađenog.
Mada, ruku na srce, meni će kupovina ovog Chromebooka biti protiv svih mojih shvatanja balansiranja budžeta.
Menjam potpuno funkcionalan uređaj, za drugi koji neće doprineti ništa više, sem nekog novog iskustva u novom okruženju.
Dok me Google ne vrati na stari Android na tom novom uređaju, haha.
Da li si možda ispitao izlet u tom smeru?
ipadOS nisam ni uzimao u razmatranje, iskreno.
Na stranu viša cena iPada (novi Lenovo Duet koji sam poručio kod nas je 44.900 dinara), i ovo sada mi je investicija koja, kako rekoh, uopšte nema smisla iz moje perspektive,
ChromeOS toliko dugo pratim "jednim okom", da o drugim varijantama nisam ni razmišljao.
Uzeo bih ja i nešto polovno za nekoliko hiljada, ali nema trenutno u ponudi (Duet).
Ima tu još nešto.
Ako je Apple, ne bih koristio ništa sem Apple aplikacija i servisa, gde god to mogu (to je neka moja posebna strana).
Što možda i nije loše.. ne znam. Nisam nikada koristio, niti poznajem nekog iz svoje okoline ko ima njihove uređaje.
Samo iz iskustva drugih na netu.
@Aleksandar_038
Zanimljiva i korisna replika.
Naravno da se slažem sa svime napisanim i priznajem da nemam šta posebno ni dodati ni oduzeti.
Ono što sam ja napisao u svom prethodnom postu,
to je većinom prepričano i sažeto iz videa na YouTube koje sam odgledao u poslednjih nekoliko dana. Plus, po nešto i iz mog ličnog iskustva.
U obzir treba uzeti i to da YouTube, kao i ostale društvene mreže, "servira" videa slične sadržine, tako da je lako moguće čuti samo jednu stranu, ako se pregleda dovoljan broj takvih videa (jednostranih).
Zato su formi dobri, jer od ljudi, ne od algoritama, čujemo različita mišljenja i iskustva.
Tebi svakako hvala na dobrom postu.
+1
I naravno da starije mašine rade sasvim ok sa starijim softverom.
I moj tablet je "out of date", pa ja to ne primećujem.
Nego opet - internet tako kaže, da budem bukvalista.
I jedno lično iskustvo..
Imamo mi u kući jedan Windows 10 desktop.
Donela žena iz firme u ono vreme korone kada se radilo od kuće.
I tako i ostao.
Koristi se ponekad kada trebamo nešto odštampati i sl.
Kada se uključi, pa.. ništa ne možeš raditi barem 10 minuta.
Toliko laguje dok radi nešto u pozadini, da ti dođe da ga isključiš i više ne pogledaš.
Chromebook koji sam uzeo ćerki, on je iz 2019.
Moguće da je stariji od ovog PC, pošto žena tada uzela najnoviji koji su u firmi imali.
Čak i da stariji nije.. tu je negde.
I taj Chromebook je uključen i radio je na poslednjoj verziji ChromeOS bez treptaja.
Naravno da ovo znate, nego je poenta u Windows 10 koji je u našem slučaju frustrirajuće iskustvo.
Da joj ne treba za povremene pristupe u toj firmi, iako sada tamo više ne radi - dobio bi ChromeOS Flex ili tako nešto od mene.
(mada, haha.. ni to mu ne bi pomoglo - ne treba nam desktop.. niko ovde u kući ne koristi)