Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

cene ce biti diktirane (neposredno sa veleprodajnim cenama) od strane telekoma i samim tim provaderi ce sto se tice paketa imati veoma suzen izbor, ali tu se dolazi do drugih stvari kao sto je oprema, instalaciona taksa, to je ono sto ce korisnike privuci ka jednom ili drugom....u pocetku ocekujem cenu za krajnje korisnike u rasponu od 2.000 - 2.500 za 256 kbps.....mislim da preko ovoga nece biti 99%.

ako pomislish da je flat za modem oko 700 dindzhi , a flat za ISDN oko 1.100 dindzhi i dodaj na to impulse... dolazish do te cifre od oko 2.000 ~ 2.500 din. tako da ta cena i nije losha za 256k, ali mi se nekako chini da tje da dignu cenu u pochetku (razvojni troshkovi, obuka tehnichke sluzhbe, itd.) da se namaknu para jer su oni morali da plate neshto Telekomu za te dozvole itd.

btw, chisto laichki: jel se za adsl platjaju impulsi?

nema impulsa sa adsl-om..potpuno je odvojen frekfencijsko od telefona, tako da je linija free...

flat za isdn je 750din, makar kod yubc-a...
full telefonski racun za mesec dana ti je ~6800din

Trx, a koliki tje ping da bude sa adsl-om? ISDNom je oko 150ms? jel tako?
i koliki tje protok biti potreban za CS:source...
da ne udaramo :wall:

meni je sa isdn-om ping do gateway-a 47 - 49ms, ostalo ne vredi da meris jer ne zavisi od vrste tvoje konekcije vec od uslova izmedju provajdera. protok koji ce biti potreban ne verujem da ce biti nesto mnogo veci, barem ne za isti broj igraca kao do sada.

nego, kad ces ti nabaviti neku mashinu na kojoj ce moci da radti taj cs:source ? :D

rekao mi Stevs da mu Ok radi na xp1700+ nabudzhen i graf. Ti4...
i ako je on zadovoljan... i ja cu biti...

Vrh Dno