Swiper je napisao(la):@VeratNet
Zanima me da li Verat planira wireless da uvodi i u nekim drugim gradovima i kada?? Interesuje me Nis konkretno
Za sada nemamo u planu.
Swiper je napisao(la):@VeratNet
Zanima me da li Verat planira wireless da uvodi i u nekim drugim gradovima i kada?? Interesuje me Nis konkretno
LaKosta je napisao(la):@veratnet
Kako je mogu da vam pomognem da postavite ap u bloku 70a?
Imate preradjenu andjelkovu sliku sa mojom pozicijom.Ako stavite ap na moju zgradu bice pokriven ceo blok 70a i moguce neke zgrade preko puta(19 blok recimo).
goksa je napisao(la):(samo da nije dlink sa kojim mnogi imaju problema oko zaglupljivanja i sl.).
Poz!
cekaj samo da razjasnim, antena ima konektor koji se kaci u ap? kako im dovodim struju?Ser_Zile je napisao(la):to je prava antena.
nakaci bilo koji AP koji ima client mod i propusta PPPOE pakete, kolko se secam taj pheenet ne odradjuje posao, vecina provajdera postavlja d-link 900AP+ pa ako ga nadjes nema greske samo ga ne cimaj previse preko wifi veze da se ne zaglupi...
ima i POE sto meni treba, moze i grid antena na nju da ide, a nije onaj jeftini pheenetPheenet WL-118C+ Wireless Access Point 11 Mb/s, 802.11b - Intersil PRISM 2.5 chip sa 200 mW izlaznom snagom, senzitivnost -90 dBi, ugrađen Power Over Ethernet (POE) - napajanje preko UTP kabla, Web management, najbolji uredjaj na trzistu testiran na blizu 1000 instalacija - LAN-to-LAN point-to-point / point-to-multipoint bridge / ISP, AP/AP klijent, prikljucak za eksternu antenu RP-TNC, sa panel antenama dobacuje preko 20km - sa većim Grid antenama preko 30km, WEP 64/128 bita, MAC access liste, izuzetan domet i stabilnost veze, kompatibilan praktično sa svim drugim WLAN uređajima i softverima...
PJ je napisao(la):@VeratNet
Za Save kovacevic je receno "uskoro", jel to potpada pod jul? Ili "uskoro" kao kod Tehnicoma za Genex, pa prodje vec skoro 9 meseci...
Jos nesto, manje bitno, ali moze da bude korisno, kada se jednom plati 4k pristupna taxa, koristi se NET neko vreme i onda se napravi pauza od 2-3 (ili vise) meseci da li zadrzavamo svoje pravo na ponovno povezivanje ili se "nalog" ubija? Posle koliko vremena?
Walker je napisao(la):@goksa
Predlog za Verat - mozda ne bi bilo lose ono sto je Miroslav predlozio da se postavi neki AP u O.brigada 2 jer je ipak YBC okruzen visokim zgradama tako da to "ubija" signal dok ova zgrada u O. Brigada ima 14 spratova i pokriva celu okolinu. Jos nesto, da li Verat prelazi na PPPoE i da li ce postojati neka opcija za uredjaje koji ne podrzavaju PPPoE protokol.
Miroslav je napisao(la):cekaj samo da razjasnim, antena ima konektor koji se kaci u ap? kako im dovodim struju?
ima i POE sto meni treba, moze i grid antena na nju da ide, a nije onaj jeftini pheenet vredi li ova? dlink AP ne mogu da nadjem, a i vidim da se dosta ljudi zali na njega...
Danas sam zvao oko 2 sata i devojka Jasmina mi je rekla da su svi na terenu i da ce mi se neko javiti.Ostavio sam i telefon ali do 6:30 niko nije zvao tako da ne verujem da ce me zvati danas ako me uopste budu zvali.VeratNet je napisao(la):Pozovi sutra 011/3065427 vezano za postavljanje AP-a pa cemo smisliti vec nesto.
soko je napisao(la):"
@Veratnet: jos jednom: ako je potrebno da i kod mene i kod vas bude grid antena da bi se dobio kvalitetan signal na ovoj daljini, dali ste vi voljni da takvu postavite na svoju baz. stanicu na, recimo, Banjici?
nIce Cream je napisao(la):@VeratNet
Kako stoje stvari sa sirenjem prema NS?
Ko su vasi zastupnici za NS ako ih ima?
Da li se planira snizenje cena?
Hvala!
jox je napisao(la):Ima li nekog APa kod Gradske bolnice i(ili) Cvetkove pijace, ili Okretnice 28,40,77???
Nego, ne razumem se u wi-fi, ali imam jedno pitanje... Shta se deshava ako npr. Telekom postavi neki bolesno jak generator shuma na 2.4GHz? Jel onda prestaje pricha sa wireless-om ili???
jox je napisao(la):Ima li nekog APa kod Gradske bolnice i(ili) Cvetkove pijace, ili Okretnice 28,40,77???
Nego, ne razumem se u wi-fi, ali imam jedno pitanje... Shta se deshava ako npr. Telekom postavi neki bolesno jak generator shuma na 2.4GHz? Jel onda prestaje pricha sa wireless-om ili???
soko je napisao(la):Zanima me dali ovaj moze da uhvati kvalitetan signal na 11 km sa 24dB grid antenom ako na drugoj strani (kod provajdera) nije grid antena. I moze li i kako da se prikaci i omnidir. antena na njega (istovremeno sa ovom grid antenom) pa da radi i kao klient i kao bazna stanica ili bi morao da se dokupi jos jedan koji bi signal "sirio" po komsiluku. Podrzava li ovaj PPoE , sta god to znacilo? Izvinjavam se unapred ako je vec odgovoreno na ovo drugo pitanje, ja nisam primetio.
Miroslav je napisao(la):Pitanje za Verat:
gde vam se nalazi na YuBC-u AP? Juce sam bio na krovu i vidim samo jedan mali deo... evo ga na slici... izgleda da ja ispadam iz igre![]()
nista, jos samo da ugrabim vremena da odem do netiksa... i eto meneVeratNet je napisao(la):Neispadasbas na tom (ja mislim koliko sam uspeo da vidim sa slike)
Mozemo u skorije vreme da slikamo mi tebe sa YuBC-a pa da pogledas. Inace uskoro cemo postaviti i na zgradu gde pise coca cola i na jos jednu iza Baznu stanicu tako da svakako neces ispasti iz igre.
Miroslav je napisao(la):nista, jos samo da ugrabim vremena da odem do netiksa... i eto mene
ps. jel se u test fazi, kad je koriscenje free, placa pristupna taksa?
ZorMi je napisao(la):'Ajd kad svi pitaju...
Ima li nade i za nas u okolini Genexa (zapadna kapija), tačnije pored Studentskog grada? Jeste, imam KDS uveden u zgradu ali sam se zainatio da se ne priključim kod njih...
cek, znaci ne vredi da se sad pontram po krovu nego tek kad dodje ta eksterna faza?VeratNet je napisao(la):Sada je trenutno bazna stanica u test fazi ali internoj. A zatim cemo napraviti eksternu test fazu u smislu da korisnici testiraju neko vreme. To cemo objaviti i na nasem websajtu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari