Šta je novo?

512-bit mem bus !

LOL
512bit mem. bus! Matematika je cudo, pogotovo kad se sabira ono sto se ne moze sabrati! isto kako kad kazu da kartica stize sa 1 GB memorije i 48 Pixel Shader pajpova!
BTW cena je u kanadskim dolarima!

Stani malo, zar to nije nesto kao 2 x 256bit? Ipak su dva gpu, zar svaki nema 256bit magistralu ka memoriji?
Ili ja negde debelo gresim?
A da je zver, o da!!

Isto tako pise na kutiji P4-830D da ima 2MB L2 cachea.. i ima... samo 2x1MB. Marketing je cudo!

SOCOM je napisao(la):
Stani malo, zar to nije nesto kao 2 x 256bit? Ipak su dva gpu, zar svaki nema 256bit magistralu ka memoriji?
Ili ja negde debelo gresim?
A da je zver, o da!!
Zwer jeste, tu nema dileme, ali je cisto sabiranje potencijala svake kartice nesuvislo zbog samog SLI koncepta koji ne koristi resurse obeju kartica zajednicki. Svaka kartica (jer 7950 GX2 je fakticki "dve-u-jednoj" tip kartice) moze da raspolaze samo onim sto je na njoj.

To ti je otprilike kao da si poistovetio ILP i TLP performanse procesora. 😉

"Chudo Teknike"

Onda ne gresim, hvala🙂😀

Nego mali o.t. u "svetu kompjutora" sad bash procitah text pod nazivom "I Sempron sa DDR2", i otkrih "novosti" da su novi semproni u 90nm procesu prizvodnje, i da imaju i SSE3 set instrukcija!:zgran: Bash je nova ta "Manila"!:eyebrows: :trust:

Shta je onda kod mene u makini?:trust:
Mora da sam ja i nekolicina ljudi sa vezama u Drezdenu, dobili neke prototipove/inzenjerske primerke:wall: 90nm, SSE3, bla, bla, bla!

Mislim "Palermo" ima sve to vec neko vreme! Ajd' ako ja lupim, nece to citati gomile ljudi, ali ono je za mene ochaj, izlupati takvu gomilu stvari, u jednom od najcitanijih IT casopisa?!😡

Ako neko nezna shta ce da pishe, neka ne pishe uopshte.

Mrzim pretenciozne textove, jesam AMD fan, ali ovo....Bash me smorilo.
Tuzno.
Izvinjavam se na o.t. mada je povezno zbog, jel marketinga.

Poslednja izmena:
Definitivno si zveknuo OT i pri tom, dodao bih, promasio temu sostvenim postom! Ako je autor doticnog clanka rekao da NOVI semproni imaju DDR2 mem. ctrl., a pri tome pridodao informaciju o SSE3 i procesu proizvodnje, u kontekstu opisa procesora, to ne znaci da Sempron bez DDR2 kontrolera nije imao te "stvari"!

Tako da kolega koji je pisao o Sempronu u SK se u opste nije nalupao.

Poslednja izmena:
SOCOM je napisao(la):
Onda ne gresim, hvala🙂😀

Nego mali o.t. u "svetu kompjutora" sad bash procitah text pod nazivom "I Sempron sa DDR2", i otkrih "novosti" da su novi semproni u 90nm procesu prizvodnje, i da imaju i SSE3 set instrukcija!:zgran: Bash je nova ta "Manila"!:eyebrows: :trust:

Shta je onda kod mene u makini?:trust:
Mora da sam ja i nekolicina ljudi sa vezama u Drezdenu, dobili neke prototipove/inzenjerske primerke:wall: 90nm, SSE3, bla, bla, bla!

Mislim "Palermo" ima sve to vec neko vreme! Ajd' ako ja lupim, nece to citati gomile ljudi, ali ono je za mene ochaj, izlupati takvu gomilu stvari, u jednom od najcitanijih IT casopisa?!😡

Ako neko nezna shta ce da pishe, neka ne pishe uopshte.

Mrzim pretenciozne textove, jesam AMD fan, ali ovo....Bash me smorilo.
Tuzno.
Izvinjavam se na o.t. mada je povezno zbog, jel marketinga.
Bratee, tebi se mnogo spavalo u 23h uvece ili si nesto "zgutao" pa ti se prividjaju Semproni i SSE3! Ovde se pricalo o grafickim karticama, SLI i DualGPU kartama , a ja sam samo postavio paralelu sa threadovanim izvrsavanjem u SMT rezimu
i SLI rezimom :d

Usput, za greske i lupetanja u SK zali se vrlom moderatoru Sasi Uzelcu direktno na PM. :d

Poslednja izmena:
Ahem, spavalo mi se, bez "zgutanih" xera/LSD/mushroom-a🙂
Izvinjavam se za o.t.

Stani bre, ovaj nash sasha?

Hm, da znash da hocem.

Izvinjavam se doticnom, ako sam svojim postom narusio njegov ugled i/ili ga uvredio. To nije bila namera.
Sasha, Iskreno izvini.
Preterao sam sa izlivom emocija, sto nije na mestu.
Omasio sam topic.
Ali stojim iza svoje izjave da je text pretenciozan.
Nista vise.
Necu trovati post vishe.
NHF all 🙂

Nazad
Vrh Dno