Da nisi ti nešto pomešao :trust: glavna ''mana'' cele Xx00 serija je nedostatak SM3 podrške, al' to se zasad odrazilo u nemogućnosti igranja samo jedne igre, SC Double Agent, po svemu ostalom je sasvim OK.Fenomenalna ATI X800 serija kartica je tako dobrim delom obezvredjena jer nije Dx 9.0c kompatibilna.
Ako se neće koristiti za igre uopšte, slobodno uštedi kintu i uzmi 7300GS za ~60e. Ako će se ipak nešto koristiti onda 7300GT DDR3, po mogućtsvu Gainward GLH model za ~100e.Kupujem računar pa sam dobio ponudu za grafičku neku RX1300 PRO ATI Asus... i to za oko 80eur
Šta vi kažete... to ili nešto drugo?
Mislim da mi nije preterano bitna grafička kartica, jer se računar neće koristi za neke zahtevne igrice... ali bih voleo da mi posluži bar nekoliko godina....
Takođe, kakvo vam je mišljenje o ovim "silent" grafičkim... Jel to OK?
Evo ti jednog linka koji bi bio nesto kao rang lista grafickih kartica po snazi slicno kao ova sto postoji na ovom forumu, doduse ova za koju ti dajem link je mnogo detaljnija, i po meni korisnija. Iako je na nemackom jeziku, mislim da ces se snaci i bez nekog on-line servisa za prevodjenje, a obrati paznju posebno na poslednju kolonu desno koja bi trebalo da predstavlja preporucenu snagu sistema (brzinu procesora konkretno) na kojoj bi ta graficka kartica dala svoj optimum.
http://www.3dchip.de/Grafikchipliste/Leistung_Graka.htm :wave:
R 9600 je 2-3 puta brzi od fx 5200 a 6600 jos toliko od radeona. Splinter Cell je uvek forsirao nove shadere iz nastavka u nastavak kao da imaju procenat od prodavaca hardvera ali vecina proizvodjaca igara nastoji da pokrije sto veci deo trzista. Masa igara moze da radi i u dx 7 modu.
Koliko dobijes kad 8000 3dmark03 podelis sa 3500? Ili 6500 sa 2700? Ili 3500 3dmark05 sa 1800, 8 pixelpipeline sa 4. Fx 5200 64bit oko 900 u 03 a 128 bit 1400 ali to zovu fx 5500.Čak ni 6600GT nije 2x brži od R9600PRO dok se pošteno ne nasvira
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari