Šta je novo?

50" za 1000e - plazma

geronimo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
609
Pozdrav svima,

Gledam vec nekoliko dana plazme i nikako da prelomim sta da uzmem. Evo par stavki koje su mi bitne.

Budzet je, kao sto u naslovu pise 1000e (postoji prag tolerancije od recimo 20ak %). TV cu gledati sa 3,5-4m razdaljine tako da ce 50" sasvim lepo da cucne.
S obzirom na daljinu sa koje cu gledati TV, FullHD nije obavezan, posto sam prema nekim grafikonima sa neta dosao do zakljucka da za daljinu izmedju 3-4 metra covek ne moze da primeti razliku izmedju HD Ready i FullHD.
Ono sto mi je prioritet je kvalitet slike, dobar panel, dobra gledljivost na dnevnom svetlu. Wireless, internet, pustanje filmova sa USB-a - sve je to lepo ali nije mi u prvom planu (necu se zaliti ako TV ima i to, leba ne jede :D)

Sto se tice proizvodjaca, trenutno se fokusiram na Samsung ili Panasonic. Koliko sam razumeo LG je generalno iza ova dva mada verovatno zavisi od modela do modela.

Za Samsung stvari stoje ovako:
PS50B530 (550 ako nadjem)
PS50C450
PS50B650 (mislim da ovoga nema vise kod nas)

Znam da cenovno nisu u istom rangu ali bih se protegao malo preko 1000e za dobar kvalitet slike. Konkretno ne mogu nigde da nadjem razliku u panelima izmedju B530 i C450 (sem rezolucije naravno). Ako neko zna nesto vise o ovome nek napise :). Razlika u ceni je oko 20ak hiljada sto takodje nije zanemarljivo - to je recimo jedan WDTV Live...

Za Panasonic sam tek neodlucan - da li X, C serija ili nesto trece...? Interesantan mi je npr. TX-P50X20E, koji je model od ove godine koliko znam. Jedino sto ima rezoluciju 1024 x 768 sto nije HD Ready, ne znam da li je ovo previse bitno.

Za LG, nisam uspeo da nadjem ni jedan pristojan model kod nas, zna li neko gde ih ima?

Inace, posle par dana obilazaka radnji i sajtova, imam utisak da je izbor u ovom segmentu kod nas dosta siromasan. Gledao sam sta ima u Tehnomaniji i TM i otprilike to je ono sto ima i u svim ostalim radnjama tehnike. Da ne govorim o tome da novih modela Samsunga za 2010 (C serija) uopste nema sem pomenutog PS50C450.

Ne znam da li je ovo zatisje pred buru ili LCD-ovi prosto vise idu od plazmi. Da li da sacekam mozda mesec dana ili se situacija nece bitnije popravljati u skorijem periodu? Najradije bih sacekao C550 seriju Samsunga, koja je vec izasla, samo pitanje je kad ce se kod nas pojaviti.

Jos nesto, primetio sam da su na tehnomanijinom sajtu uglavnom rasprodate, ali navodno "dostupne za narucivanje". Da li neko od vas ima iskustava sa ovim narucivanjem, bilo bi lepo da prenese?

Poslednja izmena:
To je po meni mozda i previse udaljeno cak i za 50", tako da FullHD moze lagano da otpadne kao sto si rekao :) Neka realna razdaljina za 50" bi bila 2.5m, sto je mnogima preblizu ali to je razdaljina gde FullHD ima smisla na toj dijagonali, i na toj razdaljini bih ja gledao.

X20 je ok, a to da ima 1024x768 na dijagonali 50" je greska jer svaki model na toj dijagonali poseduje 1366x768, pricam za HDready naravno. Nemoj da te buni to sto je rezolucija na modelima 42" 1024x768 to i dalje jeste HDready. Pikseli su pravougaonog oblika na 42".

Samsung C450 bi trebao da bude hit, ima podrsku za pustanje filmova sa USB sto ce ti biti u neku ruku plus ali kao sto si rekao nije ti u prvom planu. Samsung B450 proslogodisnji je davao nesto bolju sliku u gledanju pri dnevnoj svetlosti dok je X10 imao nesto dublju crnu.

Pa da verovatno su rasprodati pa se ceka nova tura. U medjuvremenu ti mozes da narucis, ali ce svejedno oni dobiti novu turu.

Mozes da sacekas i C550 iako ti ne treba FullHD, ako ti se daje ta razlika u ceni, ali ce opravdati tu razliku u kvalitetu slike.

Vrh Dno