Šta je novo?

50% popusta

Yettel 20, cena bez ugovorne obaveze je 3099 dinara.

Najniža, najjeftinija moguća ponuda je : 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu, ukupan procenat popusta za taj dvogodišnji ugovor je 75%.

Znači ovako :

1. 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% => 12 meseci 1 dinar 12 meseci 1550 dinara.

2. 75% popusta na mesečnu pretplatu => mesečna pretplata iznosi 775 dinara.
Ima li nesto slicno za potencijalno nove korisnike?

Nisam jer sam se preračunao, popust mi je istekao ali UO traje do kraja decembra, pa su me odbili jer nisam otkupio ugovor. Ne znam kako je to moguće, ali eto. Javim kako sam prošao.
prilično je sumanuto to sa popustom... ne znam gde nestade 20 dana popusta?
meni popust ističe 3. feb, a ugovorna obaveza 20. februara
Tako da mi sleduje plaćanje pune pretplate od 3. do 20. februara🙄

Meni ugovorna obaveza istice 18.decembra, a vec mi pise da mi je trenutni racun na Total 10 2799din. Mozda ce obracunati po toj ceni samo od 19.decembra do 31.decembra.

Popust važi 24 obračunskih perioda (24 računa), a ne 24 meseca. U mesecu isteka UO je puna cena.

Znam, tako je i kod mene, osim mozda ako ne zasnujes novi ugovor pa ti i taj period obracunaju sa popustom.

Ali da bi podneli zahtev za drugu mrezu mora da prodje i taj poslednji mesec sa redovnom cenom?

Na Yettel sajtu tarifni paket Yettel 20 vise nema,stoji novi Yettel 30?Meni UO 50% popusta 1450d vazi do,Marta 2027 sta ce biti posle videcemo.Vidim i za Kucni Internet su,nesto opet menjali 🤔

Jedno pitanje…. vec sam na ugovoru ,sa popustom, Mobile M, imam maltene sve neograniceno, e sad sa dolaskom 5g , nude mi novi paket skuplji nekih 500din mesecno (oko 2600), mislim L ili XL, gde bih imao prvih 100gb po max brzini, ( dok, valjda u ovom trenutnom, nije garantovana ta max brzina za prvih 100Gb)
Inace sam iz Bg(ako je bitno zbog pokrivenosti), jel moguce ostvariti neke razlike u brzini sa tim novim paketom i ima li smsila prelaz?

Na Yettel sajtu tarifni paket Yettel 20 vise nema,stoji novi Yettel 30?
Da, ne postoji više, ali zasad ne diraju stare korisnike.

Jedno pitanje…. vec sam na ugovoru ,sa popustom, Mobile M, imam maltene sve neograniceno, e sad sa dolaskom 5g , nude mi novi paket skuplji nekih 500din mesecno (oko 2600), mislim L ili XL, gde bih imao prvih 100gb po max brzini, ( dok, valjda u ovom trenutnom, nije garantovana ta max brzina za prvih 100Gb)
Inace sam iz Bg(ako je bitno zbog pokrivenosti), jel moguce ostvariti neke razlike u brzini sa tim novim paketom i ima li smsila prelaz?
Ništa što si naveo se ne uklapa u aktuelnu ponudu, tako da ćeš morati da proveriš o čemu je reč da bi mogao da dobiješ dobar odgovor. Komercijalna ponuda može se naći ovde. Punu brzinu, u smislu da nema nikakvog ograničenja, od novih paketa podržava samo XL, i to je za prvih 600 GB (promotivno prve godine 700). Navedenih 100 GB ima paket Yettel 100 (mada je i tu prve godine promotivno 200), s tim što je njemu ograničenje brzine 100 Mbps, i on je svakako ispod Mobile paketa. Starim paketima, što uključuje tvoj raniji Mobile M (nije isti kao sadašnji, kome je ograničenje nametnuto na 150 Mbps), još nije definisano ograničenje brzine, da li će postojati i koliko će biti. Svakako ta ograničenja tek treva da krenu od februara.

Mnogi tako razmišljaju, ali moj je neki utisak da to namerno neće uraditi ove godine, ni oni ni MTS, ali videćemo...

Da, ne postoji više, ali zasad ne diraju stare korisnike.

Ništa što si naveo se ne uklapa u aktuelnu ponudu, tako da ćeš morati da proveriš o čemu je reč da bi mogao da dobiješ dobar odgovor. Komercijalna ponuda može se naći ovde. Punu brzinu, u smislu da nema nikakvog ograničenja, od novih paketa podržava samo XL, i to je za prvih 600 GB (promotivno prve godine 700). Navedenih 100 GB ima paket Yettel 100 (mada je i tu prve godine promotivno 200), s tim što je njemu ograničenje brzine 100 Mbps, i on je svakako ispod Mobile paketa. Starim paketima, što uključuje tvoj raniji Mobile M (nije isti kao sadašnji, kome je ograničenje nametnuto na 150 Mbps), još nije definisano ograničenje brzine, da li će postojati i koliko će biti. Svakako ta ograničenja tek treva da krenu od februara.
Xl mi onda nude sa nekih 50% popusta , kma li smisla prelaziti

Xl mi onda nude sa nekih 50% popusta , kma li smisla prelaziti
Meni su ponudili XL paket za 2600 din (otprilike) a bio sam na yettel mobile M koji sam plaćao oko 2150 din. Prešao sam juče i sve završio u app. Ima više neta u romingu plus minuti u romingu i soma minuta međunarodnih minuta ka 25 zemalja. Meni to vredi tih par stotina dinara razlike. Ugovor mi ističe u septembru sledeće godine pa ću tada videti šta i kako dalje.

Meni su ponudili XL paket za 2600 din (otprilike) a bio sam na yettel mobile M koji sam plaćao oko 2150 din. Prešao sam juče i sve završio u app. Ima više neta u romingu plus minuti u romingu i soma minuta međunarodnih minuta ka 25 zemalja. Meni to vredi tih par stotina dinara razlike. Ugovor mi ističe u septembru sledeće godine pa ću tada videti šta i kako dalje.
To je to isto kao moja situacija samo ja sam relativno skoro zakljucio novi ugovor pre mozda 6 meseci

Aha, sad je jasno. To zapravo dođe 60% (ili malo više) popusta, jer oni popust gledaju na punu cenu, što je u slučaju XL paketa 7099. To se i te kako isplati ako ti treba ono što XL paket nudi. To je, između ostalog, jedinstvena ponuda na tržištu za fizička lica sa minutima u romingu i ka inostranstvu. Moguće je da će od februara to stvarno i biti jedina njihova tarifa koja ne ograničava brzine. Dostupne su ti sve digitalne usluge koje nude, a i količina gigabajta dovoljna je da ti drugi internet ni ne treba, hahah.

Znaci opet su menjali pakete...ali mislim da su i cene sad nesto redukovali. Ja sam izgleda na nekom franksetajn paketu, imam Mobile L (presao sa Mobile M sa nekog predhodnog paketa jel su mi dali promiciju u toku UO), ali sad kad kad gledam na yettel postpaid pakete ja gotovo imam sve features od ovog XL paketa...zanimljivo. Inace placam 2999din mesecno (kad su mi poslali ponudu paket mislim da je kostao 8.500din mesecno), a pre par dana dobijem ponudu da predjem na Mobile M za 3.499 din uz obnovu ugovora na 24 rate valjda...ne znam jel se oni sale ili sta?!

Pa da, malo su pretumbali neke stvari. Gore sam ostavio link za aktuelnu ponudu, a recimo ovde ima arhivirana stara. I M i L su oslabljeni kako bi novi XL imao smisla.

Aha, sad je jasno. To zapravo dođe 60% (ili malo više) popusta, jer oni popust gledaju na punu cenu, što je u slučaju XL paketa 7099. To se i te kako isplati ako ti treba ono što XL paket nudi. To je, između ostalog, jedinstvena ponuda na tržištu za fizička lica sa minutima u romingu i ka inostranstvu. Moguće je da će od februara to stvarno i biti jedina njihova tarifa koja ne ograničava brzine. Dostupne su ti sve digitalne usluge koje nude, a i količina gigabajta dovoljna je da ti drugi internet ni ne treba, hahah.
Sad sam gledao arhiviranu ponudu tj moju L i novu XL i jedina razlika je 600 ili 700 gb po punoj brzini. Jedino ako sada ogranice na starom paketu. Ali meni je garantovana po punoj brzini ( tad nije bilo 5g,) ostalo je sve indenticno, roming i servisi u oba paketa.

Propustio si da novi XL ima dodatnih 1000 minuta za pozive ka inostranstvu (stari L ih uopšte nema), kao i 32 GB u Zapadnom Balkanu (stari L ih ima 23,5). Ali da, glavna stvar će biti pitanje ograničenja brzine, jer je to zasad nedefinisano. S jedne strane, čudno bi bilo da ograniče brzine novima, a da stari do daljneg imaju neograničene. S druge, ograničenje bi starim korisnicima dalo pravo na prevremeni raskid bez penala, jer bi bila reč o značajnoj promeni. Jedino ako bi napravili neku foru da stari paketi nemaju pristup 5G mreži (teško) ili da se ograničenje brzina odnosi samo na 5G, ali sve bi mi to bilo čudno. Možda najviše šansi ima da shvate da su im ograničenja glupa i da ih ukinu skroz, hahah...

Za par dana mi ističe ugovor u Yettelu, meni su ovi paketi na sajtu bolesni.
Koja je poenta 5G mreže ako će da mi ograniče brzinu interneta na 50Mbps ?!
Takođe čuo sam da radi gore od 4G još uvek.

Voleo bih da mi, kao dugogodišnjem korisniku, ponude neki popust za ove Mobile pakete, međutim ne znam da li je neophodno da se raspitujem kod njih o raskidu ugovora ili moram da podnesem bukvalno zahtev za raskid ugovora...

Video sam da ljudi spominju i neki zahtev za prelazak u drugu mrežu.

Tako je, odradis zahtev u A1 da predjes kod njih Yettel te zove i ti trazis na neki paket 12x1 din 12x50% popusta.
To je maksimum sto ce ti dati.

Tako je, odradis zahtev u A1 da predjes kod njih Yettel te zove i ti trazis na neki paket 12x1 din 12x50% popusta.
To je maksimum sto ce ti dati.
Hvala na korisnim informacijama!

Molim te samo da mi razjasniš još dve stvari.

1) Video sam da ljudi uspevaju isto i sa zahtevom za prelazak na pripejd. Jel sa tim drugačija situacija?
2) Da li predlažeš da podnesem zahtev kod A1 nakon što mi istekne ugovor, ili mogu već sad, s obzirom da mi za koji dan ističe?

Inače, ne mogu da ne primetim da npr. u A1 dobijaš neograničen internet po maksimalnoj brzini za 4000din (Neo ultra), i koji deluje da traje svih 24m, dok u Yettelu najjači paket košta 5600din i piše da je net po maksimalnoj brzini samo prvih 12 meseci...

Jel sa tim drugačija situacija?
Nije, možeš i to, ali onda češ duže čekati na poziv, jer teče otkazni rok od 30 dana. Mogu zvati sutra, ali i za dve-tri sedmice. Ipak, ubrzali su se, ali ne može da se poredi sa prelaskom u drugu mrežu, gde i moraju da te zovu u roku od jednog radnog dana.

ili mogu već sad, s obzirom da mi za koji dan ističe?
Ne možeš, moraš biti van ugovorne obaveze da bi podneo zahtev za prelazak u drugu mrežu. Za pripejd bi već mogao, zbog tog otkaznog roka. Mogao si pun mesec unapred, u skladu sa trajanjem tog perioda.

ne mogu da ne primetim
Tako je, Yettel nema paket sa potpuno neograničenim internetom po punoj brzini. Doduše, u A1 postoji ograničenje interneta za deljenje (hotspot), tako da ni oni nisu najbolji po tom pitanju. Jedino je MTS-ov paket 5ica XL stvarno neograničen, bez sitnih slova, što bi se reklo.

piše da je net po maksimalnoj brzini samo prvih 12 meseci
To si pogrešno shvatio, mada nisi prvi kome se to desilo. Tih 12 meseci važe dodatni gigabajti, a i to još samo sutra, koliko traje praznična ponuda. Primera radi, ko do sutra potpiše ugovor za Yettel 30, imaće 60 GB prve godine, pa tek nakon toga 30, ali svakako su svi ti gigabajti sve vreme po brzini određenoj paketom (u konkretnom slučaju 100 Mbps). Ograničenje brzina, s druge strane, stupa na snagu već prekosutra. Nema ga samo na paketu Mobile XL, ali to je to, nema ga do daljnjeg, ne samo prve godine.

Otkazni rok za prelazak na pripejd ili gašenje broja je smanjen na 15 dana. Ko je propustio da uklopi sa vremenom isteka ugovorne obaveze, zahtev za prenos je kraći put.

Da ti nije to dezinformacija iz poslovnice? I ranije su mnogima po tom osnovu odbijali da zavedu zahtev za prelazak na pripejd duže od 15 dana od isteka UO. Ipak, aktuelni opšti uslovi su od proleća 2024, mogu se naći ovde, a član 9 propisuje otkazni rok od mesec dana, baš tako rečima, ne tačno 30. Ne pronalazim ništa novije od toga, a i znam skorija iskustva gde su neki uspešno pokrenuli prelazak na pripejd baš mesec unapred. Edit: Oni, to, doduše, iz nekog razloga svakako vode kao zahtev za prevremeni raskid ugovora, bilo kad pre isteka UO.

Poslednja izmena:
Hvala svima na informacijama, ako sam dobro shvatio najbolje mi je onda da sačekam tih par dana da istekne ugovor, i da onda podnesem zahtev za prenos na sajtu A1, nakon čega će me u roku od dan dva zvati ovi iz Yettela.

Pretpostavljam da treba ja da im kažem da pristajem samo na 12x1din + 12m 50%, a ne da čekam neke njihove ponude?

Pretpostavljam da treba ja da im kažem da pristajem samo na 12x1din + 12m 50%, a ne da čekam neke njihove ponude?
Mozes i da cekas pa za sve da govoris da ti ne odgovara dok ne dodju do te ponude.

A ako bi odradio prenos broja na globatel dal bi dobio neki dobar popust u yettel samo da me zadrze?

Nazad
Vrh Dno